Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İ.E.T.T de tecavüz skandalı...

LucifeL

Öne çıkan mesajlar

ekşi sözlükte vardı kızın biri yazmıştı anısını. normal dolmuşa binmiş, adam yalnız kaldıklarında olimpiyat stadına kırmış direksiyonu. kıza hallenmek üzereyken kız cep telefonundan arkadaşlarını aramış, korkan adam da kızı bırakıp kaçmış.

böyle şerefsiz dallamalar her yerde her zaman olabilir. ne yapılabilir bilmiyorum. adamı görsen karşıdan yapmaz dersin normal adam işte, alnında yazmıyor ki sapık diye. kadınlar işte dikkatli olmak zorunda kalıyor eninde sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

vanil, bazı erkekler şerefsiz varlıklar ve bu şerefsizliklerini yapmadan malesef farkedemiyorsun. ama biliyorsun böyle bir potansiyelleri var.

ne yapmak gerek o zaman? bu iş bir insanın başına geldikten sonra ne konuşsak boş. o adamları öldürmek, çükünü kesmek bu kadının dün akşamını geri getirecek mi?

bir şekilde tedbir almak lazım. keşke bir alet falan olsa da bu sapıkları evinden çıkmadan hadım etsen. bunu yapamadığımıza göre kadınlara diyoruz işte siz de biraz dikkatli olun diye.

bunu demek kadınlara büyük haksızlık ama başka çare var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

tabi ki dikkatli olcaksin, kadinlarin cogu da bu konuda dikkatli zaten. hele türkiye gibi bi yerde.
ben türkiyeye geldigimde daha fazla tirsiyorum böyle seylerden, önüne gelen laf atiyo. hepsi de maganda bile degil, her türden insan. bazisi da laf atmakla kalmiyo, faaliyete geciriyo pis düsüncelerini iste.

ama oluyo iste dikkat etsen de etmesen de böylelerine denk geldigin zaman bunu diyorum. dikkatsizlik degil tamamen.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlarin beyni baska islere calisiyor demek ki, beyinleri pipilerinde resmen.
aptallar iste, aptal olmayan kalkisir mi bu ise.

50-69 iq seviyesi; ögretilebilir zeka geriligine sahip ''moron''lar mesela, kontrol edilemez duygulara sahipler.
suc oraninin da en yüksek oldugu grup buymus.
Sosyal ağlarda paylaş

Okuldaydım yazılanlara cevap veremedim.

Sizin dediklerinizin çoğuna güncel hayatta katılıyorum. Tabi ki, absürt olaylarda absürt şeyler başınıza gelebilir. Dasaaanın açıkladığı yaya geçidi gibi.

Ancak sizinde bilmeniz gerekiyor ki, böyle bir başlık altında, "Ya oda sağına soluna baksaymış" dediğinizde, tamamen olayı meşrulaştırıyorsunuz. Suç sanki yayaya çarpanda değilde yayadaymış gibi algılanıyor ve bunun üzerinden tartışma sürüyor. Asıl tartışılması gereken noktadan uzaklaşıyorsunuz.

Kadın belki dalgındı, belki acelesi vardı. Bunu bilemeyiz. Tartışılması gereken nokta da bu değil. Olaylara bu ölçüden yaklaştıkça, gerçek gündemi es geçebilirsiniz her zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:

Olayla ilgili bir açıklama yapan İETT Basın Danışmanı Ömer Faruk Birpınar, aracın İETT’nin personellerini taşıyan taşeron firmaya bağlı bir servis aracı olduğunu vurguladı.

istanbulu taşıyosun kendi personelini taşımıyorsun
rant mı var
ufak otobus almaya mı kasmmamsılar
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

adamlar kalkıp da böyle bir şeyi yapmaya cesaret etmişler, o personel servisi tabelasını paralı belediye servisi tabelasıyla mı değiştiremeyecekler, o zaman kadının yaptığı normal mı olacaktı, yoksa yine pikaçu falan mı diyecektiniz?

adamlarin zaten amaci o gidipte oraya 112 yazsalar baska yolcularda biner tecavuz yalan olurdu direk
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi otobüs yerine iett personel servisi yazan araca binen adam/kadın farketmez = camdan pikaçuyum diye atlayan çocuk

budur yani.

wtf?_?

Cidden böyle düşünmen şaşırtıcı o zaman elimizde shotgunlarla,flamethrowerlarla,minigunlarla sokağa çıkalım,türkiye'nin hali belli suç oranı yüksek yani shotgunsız sokağa çıkmak = camdan pikaçuyum diye atlayan çocuk.Sonra kızlar ağlamasın beni sokak ortasında taciz ettiler diye dekolte giyiyorsan...oh waiit

ilahiyat prof

Sosyal ağlarda paylaş

bu olaydaki "kadin da dikkat etseydi" gorusu olayin %50sinden daha az bir yer kapliyor fakat kapladigi yer itibariyle hakli bir gorus bence de. zira sokakdaki hayat ile zihinlerdeki cok farkli.

bir de iste olayin %50den fazla yer kaplayan kismi olan adamin hayvanligi ilk tartisilan madde olmayinca sanki ustteki soylenilen kotu biseymis gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

öle.

aslında denilen "kadın da dikkat etseydi" dahi değil ama işte milletin gerçek duruma karşı dahi aşırı duygusal olabilmesini öngöremiyorum ben.

said:
Cidden böyle düşünmen şaşırtıcı o zaman elimizde shotgunlarla,flamethrowerlarla,minigunlarla sokağa çıkalım,türkiye'nin hali belli suç oranı yüksek yani shotgunsız sokağa çıkmak = camdan pikaçuyum diye atlayan çocuk.Sonra kızlar ağlamasın beni sokak ortasında taciz ettiler diye dekolte giyiyorsan...oh waiit

misal bu gibi ya hep haç hiç yaklaşımları kesinlikle rasyonel değildir.

hatta tüm tartışmayı tamamen ilk sf'de attığım mesajı tekrarlayarak dahi götürebilirim
said:
haber çok saçma.

ya haber tamamen yanlış, ya da mental bir error var.

ama dersimi aldım milletin önüne sunulan haberi HÜÜÜP diye içine çekip bir de içselleştirmesi, inanılmaz derecede hassasiyet göstermesi ancak sorgulamaması gibi şeyleri tamamen salakça olsa dahi çok normal kabul edeceğim bundan sonra.

haberde otobüs diyor/personel servisi diyor. iett'nin senin benim bildiğimiz otobüslerinden midir yoksa servis aracı mıdır? sorgulamayacaksın arkadaşım. haberde tutarsızlıklar mı var? pas geçiceksin. olabildiğince sığ olacağız ama evet aması var çok deriiin çok düşünceliii görüneceğiz, olayın saçma yanlarını gösterip de "bu olay alabildiğine saçma yahu" demeyeceğiz.

bundan sonra tr'de olaylara bakışım budur gerçekten.

"çok saçma bi olay dönmüş, ya aktarım aptalca ya da cidden salakça bişiler yapılmış" = "e öyle yaparsan tecavüz ederler tabii" olarak algılayacak millet olduğu sürece en makulu saksıyı hiç yormamak olacak gerçekten.

benim bu konudaki yanlışım, doğrudan en başta, 2.mesaj hani, "bu haber çok saçma be, belediye otobüsü mü, servis mi? personel servisi ise bir insan servise neden binsin ki, belediye otobüsü değil nasılsa?" diye düşündükten sonra "akbil bastı mı acaba?" dememdir. hatalıyım o kısmında.

ama söz bundan sonra tamamen mantıksız olaylarda dahi bunları görmezden gelip düşünceli görüneceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Ancak sizinde bilmeniz gerekiyor ki, böyle bir başlık altında, "Ya oda sağına soluna baksaymış" dediğinizde, tamamen olayı meşrulaştırıyorsunuz. Suç sanki yayaya çarpanda değilde yayadaymış gibi algılanıyor ve bunun üzerinden tartışma sürüyor. Asıl tartışılması gereken noktadan uzaklaşıyorsunuz.

Kadın belki dalgındı, belki acelesi vardı. Bunu bilemeyiz. Tartışılması gereken nokta da bu değil. Olaylara bu ölçüden yaklaştıkça, gerçek gündemi es geçebilirsiniz her zaman.

+1

ascraeus said:

başlığa gir
tecavüz haberini oku
bununla dalga geçen salakları oku
başlıktan çık

+1
Sosyal ağlarda paylaş

fastreloader said:

ya şunu anlamıyorsunuz, kadının tedbirsizliği ile tecavüzün eleştirisi aynı başlık altında olduğu zaman tecavüzü dolaylı olarak meşrulaştırmış oluyorsunuz.

kısa etek giydiği için tecavüz edilen kıza, kısa etek giymeseymiş demenin 2 alt seviyesidir bu.

sanıyorum ki dünyanın güllük gülistanlık bir yer olmadığı herkes biliyor. böyle iğrenç bir olay olduğu zaman bunu dile getirmek yerine tepkini bu işi yapan adama, tecavüzcüye yöneltirseniz enerjinizi ve tepkinizi de daha anlamlı yönde kullanmış olursunuz.

This!

Birileri de töre cinayetleri için bu adamların kültürü, tecavüz olayı zihinsel problem falan demiş. Abicim ne kadar zaman oldu ki kadının "erkeğinden" ayrı bir birey olduğu kabul edileli. Kadınları evlerindeki seks oyuncağı gibi bir şey zanneden o kadar çok erkek var ki, psikolojik problemle hiç bir alakası yok; öyle görmüş öyle yapıyor adam.

O yüzden fastreloader arkadaşımız da dilin, söylemin meşrulaştırmadaki öneminden bahsetmiş zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

öle.

aslında denilen "kadın da dikkat etseydi" dahi değil ama işte milletin gerçek duruma karşı dahi aşırı duygusal olabilmesini öngöremiyorum ben.

said:

misal bu gibi ya hep haç hiç yaklaşımları kesinlikle rasyonel değildir.

hatta tüm tartışmayı tamamen ilk sf'de attığım mesajı tekrarlayarak dahi götürebilirim
said:
haber çok saçma.

ama dersimi aldım milletin önüne sunulan haberi HÜÜÜP diye içine çekip bir de içselleştirmesi, inanılmaz derecede hassasiyet göstermesi ancak sorgulamaması gibi şeyleri tamamen salakça olsa dahi çok normal kabul edeceğim bundan sonra.

haberde otobüs diyor/personel servisi diyor. iett'nin senin benim bildiğimiz otobüslerinden midir yoksa servis aracı mıdır? sorgulamayacaksın arkadaşım. haberde tutarsızlıklar mı var? pas geçiceksin. olabildiğince sığ olacağız ama evet aması var çok deriiin çok düşünceliii görüneceğiz, olayın saçma yanlarını gösterip de "bu olay alabildiğine saçma yahu" demeyeceğiz.

bundan sonra tr'de olaylara bakışım budur gerçekten.

"çok saçma bi olay dönmüş, ya aktarım aptalca ya da cidden salakça bişiler yapılmış" = "e öyle yaparsan tecavüz ederler tabii" olarak algılayacak millet olduğu sürece en makulu saksıyı hiç yormamak olacak gerçekten.

benim bu konudaki yanlışım, doğrudan en başta, 2.mesaj hani, "bu haber çok saçma be, belediye otobüsü mü, servis mi? personel servisi ise bir insan servise neden binsin ki, belediye otobüsü değil nasılsa?" diye düşündükten sonra "akbil bastı mı acaba?" dememdir. hatalıyım o kısmında.

ama söz bundan sonra tamamen mantıksız olaylarda dahi bunları görmezden gelip düşünceli görüneceğim.

İlk önce olayı ta'mim ediş yönün sakat

Haber yanlış olabilir,yalan haber olabilir,haberi verme biçimleri hatalı olabilir. Ancak ortada bir olay bir suç ve mağdur olan taraf var.Yani kadının bir anlık aptallığının veya dikkatsizliğinin sonucu tecavüz olmamalı senin dediğin gibi kendini pikaçu sanıp camdan atlayan çocuk = tecavüz mağduru kadın gibi bir durum söz konusu dahi olamaz.

Ayrıca belirtmek isterim ki kendini pokemon sanıp camdan atlayan çocukta da 7 yaşında ve ebeveynlerinin dolaylı katkıları sayesinde realite ile hayal dünyasının farkında olmadığı için atlıyor,ölebilirdi de şans işte kurtuluyor,yani bir çocuğu tamamen televizyon karşısında büyütürsen veya metafiziksel olayları da ciddiye almasını tembihlersen 40 yaşına geldiğinde bir beyblade sabri olmaması içten bile değil.

Yani görüldüğü üzere ve açıklayabildiğim kadarı ile herhangi benzerlik yok olaylar arasında sadece senin yaptığın arkadaşların da dediği gibi olayı meşrulaştırman haber saçma veya yanlış diyebilirsin zaten buna kimse bir şey demez,diyeceğini de sanmıyorum ama sen farklı bir şekilde anlatıyorsun ;

dasaaa said:

ne rezilliği

haber çok saçma.

ilkokul çocuklarına "tanımadığınız adamın aracına binmeyin" ikazı yapılır keza.

ilk 3 satır haberin niteliğine yorumken son satır ile olayı bambaşka bir boyuta taşıyorsun,bilmem anlatabiliyor muyum ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...