Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Penguen'de dine hakaret 1!bir!!


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

http://desmond.yfrog.com/Himg640/scaled.php?tn=0&server=640&filename=n2e1.jpg&xsize=640&ysize=640

islamcılar enrage olmuş twitter'da falan. Allah yok demek suç mu bu memlekette acaba onu anlamadım ben.

düşünce özgürlüğü bik bik diye öten adamların şuna bile katlanamaması komik.

espri falan baya kötü de gidip fatih solmaz gibi odun birini meşhur edecekler şimdi bu islamcılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

düşünce özgürlüğü filan değil abi biraz dikkatli olmaz lazım.. yani çok klişe laflar bunlar islamlada lakası yok ki sadece olay bütün dinlerle alakası var.. allah yok , din yok demek sadece müslümanların tepkisini çekmez ki.. ayrıca cami resmi çiziyorsun ne gerek var o duvardaki yazıya?? neden yani? bunun için işte.. milleti kudurtmak için..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

allah yoktur diyen adam zaten din yalandır diyordur alt metin olarak. bunu demek de herkesin en doğal hakkı. allah varsa, birisi yok deyince yok olmuyor veya küçülmüyor, yoksa da birisi var dedi mi var olmuyor zaten.

şundan dolayı rencide olmam ki ben mesela, en fazla espriye bakıp offf ilkokul terk derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

penguende en üstün körü okuduğum çıksa bir şey kaybetmeyeceğim köşede çizilmiş zaten, ve dendiği gibi sırf tepki çekmek için, inadına çizilmiş. Çirkin bir davranış, evet.

Ancak, her ne kadar çirkin de olsa düşünce özgürlüğüdür bu. Orada "Ben dinlerin ..." diye başlayan bir küfür olsa haklısınız, "inananlar aptaldır" tarzı bir mesaj olsa yine haklısınız. Ama Allah'a inanmayan, ya da dini palavra olarak kabul eden bir insanın görüşünü açıklaması (bunu ulu orta sırf pisliğine bu şekilde de yapmış olsa) hakkıdır, buna tepki göstermenin bir sonraki adımı dine inanmayanlara yaptırım uygulamaktır, o yüzden tepki göstermeden önce 2 kere düşünmekte fayda var.

Evet, amacı ve motivi açısından çirkin bir davranış, ama evet yapılabilir, ve bir haktır, bunu suistimal etmiş de olsa düşünce özgürlüğüdür. Bir de bu kadar tepki gösterilmesi, dikkat çekilmesi de saçma. Adam sadece Allah ve din yok demiş, bir hakaret/küfür yok ortada. saygısızlık yok, aggro çekmek için sebepsiz yere yapmış ama olumsuz bir şey yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

enrage oluolar ama,
iki tarafta oluyor :).

O karikatür bariz ilgi çeksin tartışılsın diye yapılmış yani, e öyle de olacak.
Çünkü orada bir saldırı var, durum belirtmekten öte " hepiniz totoşsunuz " yazmak gibi bişey o.
Yoksa durum belirtecek olsa, oraya yazılmaz dimi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamın bu karikatürü yapması da milletin bunu görünce kudurması da çok saçma. tepkin varsa alma dergiyi onlarda anlasın ne kadar saçmaladıklarını. bu kadar basit.

düzeltme: kudurmayı kalın yazalımda belki birilerine bir faydamız olur. =). bu yorumdan sonra biraz ironik oldu ama idare edin. =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...