Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Katarda yapılacak stadyumlar

liberal

Öne çıkan mesajlar

http://www.ntvmsnbc.com/id/25159628/

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/katarin-esi-benzeri-olmayan-stadlari.html

yapılacak stadyumların güzel olduğu bir yana benim merak ettiğim bu stadların dünya kupasından sonra ne olacağı? gördüğüm kadarıyla adamlarda 18 takım var toplamda sanırım.

1 sene önce Güney Afrika'da yapılan stadyumların dünya kupasından sonra kullanılmayacağını üstüne bide bakım masrafı olacağını söylemişti biri televizyondan.

Şimdi bu herifler bu kadar stadyum kasıyorlar falan iyi güzel de dünya kupasından o kadar stad bi kenara atılacaksa yazık harbi.

gerçi adamlara maddi acıdan komaz ama olsun.

konu dışı - spor bölümleri arasında kaldım buraya actım.
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

de katar niye?

tabii ki maddi nedenlerle. ingiltere'de olsaydı kupa zaten hazır statlarıyla, daha önce böyle büyük organizasyonlar görmüş şehirleriyle vs doğru düzgün bir yatırım yapmayacaklardı.

özellikle bu dünya kupasında katar'ın seçilmesinin bir önemli sebebi, stat inşa teknolojilerindeki yeniliklerin pazarlanması. bu prefabrik stat,klimalı stat, bol acılı mideyi ve makatı rahatsız etmeyen stat gibi teknolojileri pazarlamaya çalışan müteahhitlik firmalarının bastırmasının da payı var.

evil corp retoriğine başlayacak olanlar için söylüyorum. teknoloji üreten firmaları katar gibi zengin ülkelerin parasıyla finanse etmek ve bu teknolojileri dünyaya sunmak güzel bir fikir.
Sosyal ağlarda paylaş

katar ile ne alakası var avrupa liglerinin? amerika'da oluyor, g. kore'de oluyorsa, katar'da da olur. avrupa'dan taş patlasa 5 saat mesafede bir yer. sıcaklık da sorun olmaz çünkü avrupa ile yakın saat dilimlerinde, yani geceleri oynanır maçlar. hem zaten klimalı olacak statlar hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

abi sıcaklık saat dilimiyle olmuyo paralelle oluyo

arada mesafe fazla olunca ve futbolun en büyük izleyici kitlesi avrupa'da olduğu için sıkıntılar çıkıyordu.

94 amerika'da mesela rekor sıcaklıklara rağmen gündüz oynanmıştı maçlar, avrupa'dakiler düzgün saatte izleyebilsin diye. katar'da böyle sıkıntı olmaz dedim, gece oynanabilir.

blatter de salladı ocak'ta olacak diye. öyle olursa toggie haklı tabii, bütün dünyanın futbol takvimi şaşar; ama klimalı olacak statlar :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...