Cons Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 biraz daha sarı olsaydı daha iyiymiş. neyse en azından 7 base var us uncappable hariç. belki mecede vermişlerdir uncappable
Bright Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 7 base iiymis ya, su guided zamazingolari da fixlemislerdir bu patchle. Scout helicopteri sonunda is yapacak diyorum, kendi laser designateledigi targeta kendi guided missile'iyle miss cekmesi oldukca komik oluyordu. Onceden dataminelanmis 11 silah vardi, hepsi eklenmis gibi duruyor oyuna, fak ye
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 varmı liste silahlara dair? vintorez groza falan?
aquila Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 bi farki yok, fiti fiti adam vuruluyo.
Red Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 oyunun trailerlarından aldıgım keyfi oyundan alamadım lan sdf
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 bu arada HC mode çok ama çok daha zevkli ya nedense bc2 yi de paso HC oynamıştım çok daha realistik oluyor tavsiye ederim yani
Densiz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Ben normalini 30 dakika oynayabildim. Bir kaç arkadaş olsun diye, türk serverlarına gittim "hc türk serverı" varmı felan diye sohbet açtım. Benimle alay ettiler "HC mi oynanır" dediler :'( bana göre + ları. + spam yok (yukardan jetler, heliler bomba yağdıramıyor 3243234km öteden. + Spot sadece ufak haritada. Dolayısıyla, gözlerini ikonu değil oyuncuyu (yada aracı) arar. Göremediğiniz yerde adam var mı? diye Q spamlayıp ikon varsa ateş etmeye başlamazsınız. (normalinde bi videolar var şok oldum. sniperlar yapıyordu, sis adam felan görünmüyor. Q spamlıyor sürekli ateş ediyor mis. Adam karanlıktaymış sisdeymiş kazımıyor. Çoooook uzaktaki jeti spamlayıp yan gelip yatamazsınız. Adam dumanın içine yada yere yakın YADA sizi güneşe bakacak şekilde arkasına alıp kaybedebiliyor. İkon olmadığından. + GTA oynar gibi araç kullanmazsınız. 3rd person diye birşey yok. Bu olay normalinde niye var anlayabilmiş değilim. + Canınız dolmaz kendi kendine (bunu savunanları anlamam. Onlarda beni anlamaz.) + Aracınız kendi kendine tamir olmaz. Dolayısıyla ya engi olursunuz yada engi arkadaş olur yanınızda. - croshair yok. İlk başta bu canınızı acıtsada, hemen alışıyorsunuz. O yüzden buna - vermek istedim. Zaten sağ tuş pratikliği bunu aratmaz. Sağ tuş basmadan hedefi vurmak oldukça zor zaten. ufak tefek şeyleri yazmak istemedim. Deneyin bencede. Tutupda 30 dakika takılıp "kötü" diyip çıkmayın. Eşekten düşmüş karpuz etkisi yaratırsa bünyenizde, biraz daha vakit ayırıp olayı anlamaya çalışın. Not: cezalı serverları favorilerinize ekleyin. Genelde 5 team kill sunucudan atar ama, kullanıcın onayınada kalmış cezalı yerler var. Örneğin Heliye bindiniz adam sizi vurdu kendi bindi heliye !punish yada @punish gibi cezalar var. Sizde onu öldürürsünüz. Bilerek isteyerek öldürüyorsa kullanırsınız komutları. 5tk = sunucudan kick demiştimya. Bazı sunucularda, belli miktarda kick alanlar banlanıyor. Sunucu özelliklerinden görebilirsiniz bunları.
xunn Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Sniper one-shot atıyor. Bütün artıların irrelevant.
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 abi zaten bf3 realismini yaşamak istiyorsan direk hc oynayacan ,normal bf3 tereyağsız iskender direk bence...olurmu? olmaz...
Densiz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Bilemiyorum valla. Bf3 ü gerçekçi, silahlar sallanıyor, hoplayıp zıplarken hs alamıyorsun diye sevmedik mi? Düşmanın yerini belli eden kafasının üstündeki ikon hatta canını görerekten oynayıp. Üstüne gta gibi araç kullanmak çelişkili geliyor. zevk meselesidir sözüm yok tabi. Yinede denemeden sevilmemesini anlayamadım. O geceki 30 tane adam ile olan sohbetimde 10-15 dakika üstü oynamamıştı online olan arkadaşlar. Gecenin bir yarısıydı, çoluk çocukta yoktur herhalde o saatde. not o videoyu bulamadım ama olay şeydi. Adam sniper yada helideki 2 inci koltukda. Zoomsuz Q spamlıyor her yere. İkon geldiği zaman oraya zoom açıp ÇATA PATA adam öldürüyordu. 90 kill helide, 50 kill felanda sniperındaydı yamulmuyorsam.
Bright Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Densiz said: bana göre + ları. + spam yok (yukardan jetler, heliler bomba yağdıramıyor 3243234km öteden. + Spot sadece ufak haritada. Dolayısıyla, gözlerini ikonu değil oyuncuyu (yada aracı) arar. Göremediğiniz yerde adam var mı? diye Q spamlayıp ikon varsa ateş etmeye başlamazsınız. (normalinde bi videolar var şok oldum. sniperlar yapıyordu, sis adam felan görünmüyor. Q spamlıyor sürekli ateş ediyor mis. Adam karanlıktaymış sisdeymiş kazımıyor. Çoooook uzaktaki jeti spamlayıp yan gelip yatamazsınız. Adam dumanın içine yada yere yakın YADA sizi güneşe bakacak şekilde arkasına alıp kaybedebiliyor. İkon olmadığından. + GTA oynar gibi araç kullanmazsınız. 3rd person diye birşey yok. Bu olay normalinde niye var anlayabilmiş değilim. + Canınız dolmaz kendi kendine (bunu savunanları anlamam. Onlarda beni anlamaz.) + Aracınız kendi kendine tamir olmaz. Dolayısıyla ya engi olursunuz yada engi arkadaş olur yanınızda. - croshair yok. İlk başta bu canınızı acıtsada, hemen alışıyorsunuz. O yüzden buna - vermek istedim. Zaten sağ tuş pratikliği bunu aratmaz. Sağ tuş basmadan hedefi vurmak oldukça zor zaten. Neden heli uzaktan bomba yagdiramasin, tanklar spotludur minimapte gozukuyordur, minimapte gozuken tanka her turlu bomba yagdirirsin 39593593 km oteden, gunner'da da zaten spottan ote thermalden faydalaniyorsun, pek bir degisiklik yaratmaz duzgun oynayana 3rd person arac kullanimindan faydalanan varsa bi jet pilotlari vardir, heli/tank'ta hic bir ise yaramiyor; cipte de fazla bir sey degistirmez. Arac hpsi ve player hpsinin kendi kendine dolma olayi dakikalar suruyor zaten, kimse beklemiyor hpm dolsun diye; inip tamir ediyor, ha infantry'de de kafani cikartamiyorsun zaten 30 sn nerden baksan dusuk hpyle, cikartirsan da oluyorsun crosshair olmamasi sadece can sikar ve hip fire accuracy'ni dusurur Spot olayi bence oldukca iyi dusunulmus pub oyunlari icin, cover'in arkasinda los'a kactiginda seni spotlayan adamdan, isaretin de gidiyor butun karsi takimdan. Takim oyunu diil mi bu, takim arkadaslarina adamlarin yerini soylemek icin 2 yontemin var ya voice comm., ya da 3d spotting sistemi HC'da kac mermin kaldigini aklinda tutmak zorunda olman da ekstra bi retarded kanimca. HC'de player hp'si normalin %60'i, itibariyle karsindaki adami oldurmek daha az yetenek istiyor. Jet combati icin HC belki guzel olabilir ama geri kalan araclarda asagi yukari hic bir seyi degistirmiyor sadece gozlerini daha cok zorlaman ve minimap'e daha cok dikkat etmeni gerektiriyor. Kanimca normal modda jet haric her seyi oynamak daha zor ve recon gibi spotting destegi veren classlarin etkisi daha ciddi sekilde belli oluyor.
Bright Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 xunn said: Sniper one-shot atıyor. Bütün artıların irrelevant. HC'da atmiyor one shot bildigim
Bright Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Ha IFV'lerde belki 3rd person olmadan adamlari spotlamakta daha cok zorlanirsin ama tanklarda CITV oldugundan hic bir seyi degistirmez tank commanderin voice commdaysa belki bi de AA'nin ucaklari gormesini az zorlastirir (ki normal modda bile zaten ucaklar genelde spotsuz oluyor, haritanin en disina uctuklarinda marklari gidiyor), bildigin HC mod daha kolay kanimca, ama pub ortaminda kimse birbiriyle duzgun iletisim kuramadigi icin inanilmaz retarded ve kaotik oyun donuyordur.
Densiz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 @Bright : kendimce cevap vermeye çalıştım. Olumsuz düşüncelerine karşı düşüncelerim bu şekilde. 3 ün bakıştan tankdada faydalanıyorsun her türlü. Adam görünce tank içine geçip ateş edersin. Onun dışında çevrenden yaklaşanları görürsün. "Adam koşa koşa geliyormuş, c4 yerleştiriyormuş" vs. herşey ayen beyan ortada. Heliyi indirirkende baya işe yarıyor bu olay. Hiç bir işe yaramıyor diyorsun ama. kimse canın dolmasını beklemiyor? bekliyor demedim ben. Dolması komik. Sniper kaç metre uzakta, bir tane vur, yerini değiştirsin milleti vurmaya çalışırken bir yandanda canı dolsun. heliler bomba yağdırıyor derken, spot olayı oyunda görünmüyor mu normal serverda? Kendi adamını vurma derdi yok felan. Ne güzelmiş. Dostun düşmanın yan yana, sen bomba yağdırıp düşmanı öldürüyorsun. crosshair ile ilgili sözümü söyledim, alışıyorsun kısa süre içinde. Spot olayı olmaması gereken en önemli şey bence normal serverlarda. Oyun içinde birisinin yerini söylüyorsun voice ile. işte "Q ye basıyorsun, bilmem nerdeki tepede" diyorsun. O da ne tınk diye kafasının üstüne ikon gidiyor. Bunu HİLE programları yapıyor diğer oyunlarda. Düşmanın canını görme vs. :P Buradaki tek fark, Q ye basmadıkça birisi onu göstermiyor =) Hc deki mermi olayını görememek belki can sıkar ama gerçek hayatda, şarjörlerin saydammı? yada üstünde göstergesimi var yok. Mermilerini saymıyorsan, 2 kombat arası şarjör değiştirirsin sorun çözülür.
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 bu arada eklim gerçek hayatta da crosshair diye bişey yok onun yerine laser takıyoruz silahlara aynı oyunda yaptığımız gibi o zaman işe yarıyor işte HC modda heheh
Bright Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Densiz said: @Bright : kendimce cevap vermeye çalıştım. Olumsuz düşüncelerine karşı düşüncelerim bu şekilde. 3 ün bakıştan tankdada faydalanıyorsun her türlü. Adam görünce tank içine geçip ateş edersin. Onun dışında çevrenden yaklaşanları görürsün. "Adam koşa koşa geliyormuş, c4 yerleştiriyormuş" vs. herşey ayen beyan ortada. Heliyi indirirkende baya işe yarıyor bu olay. Hiç bir işe yaramıyor diyorsun ama. kimse canın dolmasını beklemiyor? bekliyor demedim ben. Dolması komik. Sniper kaç metre uzakta, bir tane vur, yerini değiştirsin milleti vurmaya çalışırken bir yandanda canı dolsun. heliler bomba yağdırıyor derken, spot olayı oyunda görünmüyor mu normal serverda? Kendi adamını vurma derdi yok felan. Ne güzelmiş. Dostun düşmanın yan yana, sen bomba yağdırıp düşmanı öldürüyorsun. crosshair ile ilgili sözümü söyledim, alışıyorsun kısa süre içinde. Spot olayı olmaması gereken en önemli şey bence normal serverlarda. Oyun içinde birisinin yerini söylüyorsun voice ile. işte "Q ye basıyorsun, bilmem nerdeki tepede" diyorsun. O da ne tınk diye kafasının üstüne ikon gidiyor. Bunu HİLE programları yapıyor diğer oyunlarda. Düşmanın canını görme vs. :P Buradaki tek fark, Q ye basmadıkça birisi onu göstermiyor =) Hc deki mermi olayını görememek belki can sıkar ama gerçek hayatda, şarjörlerin saydammı? yada üstünde göstergesimi var yok. Mermilerini saymıyorsan, 2 kombat arası şarjör değiştirirsin sorun çözülür. Tanklari ekledim zaten kismen faydalaniyorlar diye onceki postta Sniper oynamak daha zor iste normal'de ne kadar spot olayi olsa da hs atman lazm ki adami alasin, daha fazla yetenek istiyor. Heliler de bomba falan yagdirma gibi birsey yok, helinin duz roketiyle adamlari vurmak normalde zaten ayri bir izdirap hpler fazla oldugunda ki FF acik/kapali farketmiyorsun bile. Helileri indirirken de kullanmassin 3rd person falan kazma diilsen. Gercek hayatta uzerinde kac sarjor oldugunu bilirsin. Spot'la da hile arasinda hic bir alaka yok, sadece gozlere yardimci ve takim iletisimini olmasi gereken yere getiriyor pub oyunda, HC anca mac tarzi bir olayda oynanirsa oynanir yoksa hem daha az yetenek istiyor hem daha kaotik ve retarded kanimca, pub oyuna hic uygun degil. Normal oyunda o spotlardan kurtulup adam vurmak gene daha fazla yetenek istiyor. O 3rd person olmadigi icin eminim cipler/ifv'ler arkalarindan araca kosan adami gormeden basip dumduz gidiyordur. Senin anlamadigin olay normal oyunda hpler fazla oldugundan otomatik olarak zorluk seviyesi artiyor, hc'da tam tersine cogu aracla adam oldurmek cok daha kolaydir adim kadar eminim. RPG/GL inanilmaz bela olur ufak haritalarda. Lazerin etkisi normalde ciddi sekilde hissediliyor, hip fire range'i cok net 10-15m artiyor kafadan butun silahlarda.
Bright Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Hava araclarinda kendi adamlarinin isaretli olmamasi nasil bir sacmaliktir, air support vericeksen sen kendi takimina zaten kendi askerlerinin nerde oldugunu biliyorsundur otomatik olarak, friendlylerin isaretsiz olmasi sadece kaotiklik ekler olaya gercekcilikle gene uzaktan yakindan alakasi yok. HC bildigin normal modedan daha kolay oynamasi ve pub oyunda direk olarak herkesi headless chicken'a cevirir, FF'le basina gelecek kazalardan bahsetmek bile istemiyorum hele spec ops kamoyla US oynuyorsan. HC mode gayet rezalet kanimca, gercekcilik gerekiyorsa custom presette player hp'ler azaltip FF acilir ve health regen kapatilir iste o zaman HC'a doner.
yunusemre Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 origine baglanamıyorum yine var mı sorun yasayan?
-Deno- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 swtor şifresidir baran. gerçi sen tor oynamayacaksındır ezik seni.
yunusemre Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 haha onu yaşamıştım o değil (yani oynuycam ZAAA :) ) baya baya bağlanamıyodu neyse düzeldi şimdi tekrardan bağlandı
xunn Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Ben de unit spotlanmasına karsıyım baya. Ama vehicle kesinlikle şart tabi.
Bright Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Normal modda sarjor degistirdiginde otomatik olarak sajorde kalan mermileri discard edebilir aslinda, veya HC mode'a sarjor sayisi olarak gosterge eklenebilir. Xunn'un dedigi gibi sadece vehiclelarin spotlanabildigi adamlarin spotlanamadigi bir 3d spotting olayi eklenebilir gene oyuna. Ayriyeten aha once de forumlarda ve twitterda defalarca onerilen bina/alan spotting/laser designation koyulabilir gene, javelinler ve bilimum guided zamazingolar binlara atilabilir bu sekilde. Infantry spotting yerine bina+arac spotting gayet mantikli aslinda ama friendly targetlarin isaretsiz olmasi inanilmaz anlamsiz her sekilde.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Bu şarjör olayı bir tek SWAT3 ve Mafia1'de gerçekçiydi ya. Şarjörü değiştirdiğin zaman fullü takılıyor ama çıkardığın şarjörde o anki haliylen mesela içinde 10 mermi kaldıysa o şekilde cebine/hücum yeleğine geliyordu. Diğer tüm oyunlarda olduğu gibi yarım şarjörü orada tek tek mermilerle doldurmuşsun gibi olmuyordu. Bence çok gerçekci ve zekice bişeydi bu. Yani 14lük tabancayla saydırıp 5 mermi kaldığında yeni 14lük şarjör takıyordun ve o 5lik şarjör cebinde kalıyordu, ancak diğer yedek şarjörlerinde bitince tekrar 5 mermiliğe sıra geliyordu.
Bright Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 "Tatar Ramazan" said: Bu şarjör olayı bir tek SWAT3 ve Mafia1'de gerçekçiydi ya. Şarjörü değiştirdiğin zaman fullü takılıyor ama çıkardığın şarjörde o anki haliylen mesela içinde 10 mermi kaldıysa o şekilde cebine/hücum yeleğine geliyordu. Diğer tüm oyunlarda olduğu gibi yarım şarjörü orada tek tek mermilerle doldurmuşsun gibi olmuyordu. Bence çok gerçekci ve zekice bişeydi bu. Yani 14lük tabancayla saydırıp 5 mermi kaldığında yeni 14lük şarjör takıyordun ve o 5lik şarjör cebinde kalıyordu, ancak diğer yedek şarjörlerinde bitince tekrar 5 mermiliğe sıra geliyordu. Ya o olay daha da gercekcilestirilebilip 2 tip reload da eklenebilir yani oyuna, fast reloadda yere atar sarjoru, duz/yavas reloadda yelege koyar falan :)
Öne çıkan mesajlar