Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IMDb Top 250'de Olmaması Gerektiğini Düşündüğünüz Film

Valerius

Öne çıkan mesajlar

çok var ya, girmesi gereken de çok var.

- american beauty
- pan's labyrinth
- mononoke-hime
- no country for old men
- hotaru no haka
- kill bill vol 1
- the bourne ultimatum
- good will hunting
- kill bill vol 2
- howl's moving castle

daha da çıkar, üstünkörü geçtim öyle. anime'ciyim ama miyazaki yapımlarını sevemedim gitti. sinematik olarak başarılı ama filmlerin kendisi sıkıyor. howl'u seyrederken uyumuş gitmişim.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:
in bruges ün ilk 1000'de işi yok diyen de vizyon bölümünü hemen terketmeli bu iki

okuma yazması olmayan cahiller ile daha da fenası okuduğunu anlayamayanları ne yapacağız?

peki ne yazdığından haberi olmayıp sonradan gördüğü mesajlar karşısında şaşırıp, saçmalayanları ne yapmalıyız?
Sosyal ağlarda paylaş

Sawer said:

Herkes kendi fikrini söylüyor eğer ben bir filmi beğenmediysem bana göre o film kötüdür.Bu oldukça basit ve mantıklı bir yaklaşım.Arada sırada film güzeldi ama benim sevmediğim bir tarzdı diyebilir insan.

o zaman "godfather cok kotu film cunku agir gidiyor uykumu getirdi" veya "star wars sacma sapan abuk film, isin kilici ne lan" gayet gecerli elestiriler? hatta diger tezlere karsi bile kullanilabilir? bu mantikla oldboy'u sevmeyen birisine bir baskasi senaryonun ne kadar zeki, twist'i nasil iyi sakladigini, sinemagrofinin (turkcesi boyle mi?) ne kadar mukemmel oldugunu dolayisiyla filmin ne kadar iyi oldugunu soylerken tutup "filmdekiler koreliydi, hic sevmem herifleri o yuzden berbat film" demek dogru sayilir.

bir filmi film yapan yuzlerce detayi gormezden gelip (gerci buyuk olasilikla anlamamaktir) sadece kisisel bir sebepten kotu oldugunu dusunmek, belirtmek gecerli bir kisisel gorusten cok kisinin ne kadar cahil oldugunu gosterir. ha elbette mesela konu renkler veya gunler ise ne bileyim hobi felan ise kisisel nefret ve sevgi gayette normaldir.

sinemada ise boyle bir sey yoktur ve olamaz. eger bir filmde isik sorunu varsa ve film fazlasiyla karanlik ise iste orada bir "kotu"luk vardir. kisinin zar zor gorebilmekten hoslanmasi ve bu yuzden iyi oldugunu belirtmesinin hic etkisi yoktur cunku sinemadaki isik standartina gore bu kotudur. yanliz bu limitlidir, niye seviyorsun lan bak kotu bu iste demekte abes kacar.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

neyse yaw..

bi iki kere daha oku o yazılanları..

ümit ediyorum ki anlayacaksın.

yazdığın 3 satır şey var zaten.. bir film listesi yapmışsın, birine cevap olarak "ilk 1000'e girecek şeyler değiller" yazmışsın (animeleri veya tüm listeyi kastederek mi denmiş yeterince açık değil.). bir de bir başkasına 'başlığı anlayın başlığı' diye atarlanmışsın. bende de "okuduklarınızı anlamıyorsunuz" diye patlamışsın... milletin seni anlamamasından şikayetçisin ama senin bu konudan ne anladığını ve yazdıklarının senin açından ne anlama geldiğini ben hakikatten merak ettim.

kaldı ki ben en başında mesajımı atarken bi agresiflik hissedilmesin, gerginliğe gerek kalmasın diye ":P" tarzı bi smileyde koymuşum. anlayacağın geyiğine 3-5 karalıyorum.. in bruges'ü ilk 250'ye sokmuşsun, sokmamışsın zerre umurumda değil. ama takındığın tutum yanlış. editlemeden önceki mesajını görmedim ama editlediğine göre sıkıntı yok diyorum. devam ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Innuendo said:

Sawer said:

Herkes kendi fikrini söylüyor eğer ben bir filmi beğenmediysem bana göre o film kötüdür.Bu oldukça basit ve mantıklı bir yaklaşım.Arada sırada film güzeldi ama benim sevmediğim bir tarzdı diyebilir insan.

o zaman "godfather cok kotu film cunku agir gidiyor uykumu getirdi" veya "star wars sacma sapan abuk film, isin kilici ne lan" gayet gecerli elestiriler? hatta diger tezlere karsi bile kullanilabilir? bu mantikla oldboy'u sevmeyen birisine bir baskasi senaryonun ne kadar zeki, twist'i nasil iyi sakladigini, sinemagrofinin (turkcesi boyle mi?) ne kadar mukemmel oldugunu dolayisiyla filmin ne kadar iyi oldugunu soylerken tutup "filmdekiler koreliydi, hic sevmem herifleri o yuzden berbat film" demek dogru sayilir.

bir filmi film yapan yuzlerce detayi gormezden gelip (gerci buyuk olasilikla anlamamaktir) sadece kisisel bir sebepten kotu oldugunu dusunmek, belirtmek gecerli bir kisisel gorusten cok kisinin ne kadar cahil oldugunu gosterir. ha elbette mesela konu renkler veya gunler ise ne bileyim hobi felan ise kisisel nefret ve sevgi gayette normaldir.

sinemada ise boyle bir sey yoktur ve olamaz. eger bir filmde isik sorunu varsa ve film fazlasiyla karanlik ise iste orada bir "kotu"luk vardir. kisinin zar zor gorebilmekten hoslanmasi ve bu yuzden iyi oldugunu belirtmesinin hic etkisi yoktur cunku sinemadaki isik standartina gore bu kotudur. yanliz bu limitlidir, niye seviyorsun lan bak kotu bu iste demekte abes kacar.

sadece ilk paragrafı okudum ve tabii ki doğru sayılır.Kişi bir filmin kötü olduğunu söylerken kendi fikrini belirtliyo , istersen sen dünya sinema kalite birliğinden imzalı belge getir(salladım) bunun hiçbir anlamı yok.Film o kişiye göre kötü bu kadar basit.Benim anlamadığım bu neden başka insanları geriyor.Ki bu arada bir kişinin cahil olup olmamasıda seni hiç ilgilendirmez sen o kişiye fikrini sordun veya sen o kişinin fikrini okudun.Bir toplumda herkes üstün , süper olucak diye bir zorunluluk yok.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yine mi "overrated" mevzusu.
anlamadığınız için sevmediğiniz filmlere şak diye overrated damgası atıyorsunuz.

inception güzel filmdi, ama top 250'i hakediyor mu, zaman gösterecek. mum chamber'ın dediği gibi "filme gitmenin verdiği heyecan" ile puanı yükseliyor epey bir.

ancak the good the bad and the ugly, kill bill 1-2, mononoke hime, spirited away, donnie darko, gayet de hakediyor orda olmayı.
dark knight hakkında bir şey diyemeyeceğim, kişisel fikrim batman begins ve batman daha iyi filmlerdi ama bu da oldukça iyi film.

district 9, up ve sin city de şahane filmlerdi ya. sin city'i sinemada izlemiştim hayran kalmıştım orda. çizgi romanını daha önce izlememiştim ama bu kadar derin çizgi roman atmosferini başka bir filmde görmedim ben.

toy story 3'ü izlemedim, 2'yi de izlemedim. ama 3'ü izleyen ve sinema hakkında güvendiğim kişiler epey bir övmüştü.

Innuendo said:

mottomuz "ben anlamadiysam kesin sacmadir, ben sevmediysem kesin kotudur"

üstte innuendo epey uzun yazmış güzel yazmış, bu da onun özeti olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

ben film izleme skalasi olark kullaniyorum, imdb'de 6nin altinda alipta benim begendigim film cikmadi, o yuzden 6nin ustundeyse seyrederim altindaysa seyretmem

bana hangi filmler ciksa derseniz, boyle sanat filmi diyorlar ya yonetmenler kamerayi dondurmeyi unutuyor fln kimse bisi soylemiyor 10dakka tas cekiyorlar o tur filmlerin hepsi ciksin, hatta oyle film cekmek 2.emre kadar yasaklansin.

yerine de gaz filmler gelsin, machete gelsin mesela
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ben film izleme skalasi olark kullaniyorum, imdb'de 6nin altinda alipta benim begendigim film cikmadi, o yuzden 6nin ustundeyse seyrederim altindaysa seyretmem

bana hangi filmler ciksa derseniz, boyle sanat filmi diyorlar ya yonetmenler kamerayi dondurmeyi unutuyor fln kimse bisi soylemiyor 10dakka tas cekiyorlar o tur filmlerin hepsi ciksin, hatta oyle film cekmek 2.emre kadar yasaklansin.

yerine de gaz filmler gelsin, machete gelsin mesela

arkadaş olalım mı seninle?
Sosyal ağlarda paylaş

Sawer said:

sadece ilk paragrafı okudum ve tabii ki doğru sayılır.Kişi bir filmin kötü olduğunu söylerken kendi fikrini belirtliyo , istersen sen dünya sinema kalite birliğinden imzalı belge getir(salladım) bunun hiçbir anlamı yok.Film o kişiye göre kötü bu kadar basit.Benim anlamadığım bu neden başka insanları geriyor.Ki bu arada bir kişinin cahil olup olmamasıda seni hiç ilgilendirmez sen o kişiye fikrini sordun veya sen o kişinin fikrini okudun.Bir toplumda herkes üstün , süper olucak diye bir zorunluluk yok.

senden quote yaptim hepsini sana yazmadim. tek paragrafta kalma oku hepsini mantigi kavrarsin.

kisinin begenip begenmemesine itiraz edilmez zaten. ama is sirf bu yuzden kotulemeye gelirse orada duracaksin. madem kendi fikrinin onemli oldugunu dusunuyorsun o zaman neden diger insanlarin fikrini hice sayiyorsun?

40 yil boyunca yuzlerce sebep (senaryo, kurgu, oyunculuk, yonetmenlik, goruntu yonetmenligi vs..) gosterilen bir sanat eserine tutup kotu diyorsan bunun gerekcesini gostermelisin. "ben begenmedim o yuzden kotu" veya "ben hic bisey anlamadim o yuzden kotu" dersen kotulemis olursun ve ne kadar aptal oldugunu uluorta beyan edersin. ha begenip begenmemek ise farkli. ona kimse karisamaz.

kotulemeyin, sadece begenmediginizi soyleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

sular ısındı, ilk kavga geliyor

onun dışında ikide bir "inceptionu anlamadığınız için beğenmediniz" diyip durmayın. beğenmedik demedik şaheser değil dedik. kısıtlı dünyanızda bugüne kadar gördüğünüz en şahane şey superslowmotion suya düşen minibüs ise ben napiyim kardeşim.

bir de darkrider inception için "o kadar az bilgisayar efekti kullanıldı ki" demiş, yok artık hocam, beşinci katman komple cgi, paris antreman rüyası üstüne katlanıyor, zepzeler patlıyor falan.

ama ben bu filmi beğendim yahu, beğenmedim değil ki. hikaye akıyor, uzun üstelik tadı çıkıyor, görsellik kusursuza yakın, zekice bir film. ama dahice değil benim gözümde.

konuya dönmek gerekirse bi ara hiç unutmuyorum, eşkiya filmi 250. sıradan listeye girmişti, fazla kalmadı ama gerilere düştü tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

filmi değerlendirirken düşünülecek yığınla kriter var. sen film sıkıcıydı dersin, başkası çekimde yeni teknikler uygunlanmış der, birisi çok realistti der. Bütün bunları tek listede toplayınca böyle tartışmalar çıkıyor işte, neyi tartıştığınızı da anlayamadım gerçi tam olarak ama.
Sosyal ağlarda paylaş

district 9: dünyanın en overrated filmleri arasında

kill bill: ikisi de, film demeye bin şahit ister

avatar diyecem, ama 3d teknolojisini sunmasıyla hakediyor, yoksa 3d'yi çıkarsan çalıntı konusuyla, kolpa oyunculuğuyla rezalet bir film. yine de 3d teknolojisini sununca hakediyor yer almayı, bir "ilk" sonuçta.

star trek: trekkie'ler abanarak çıkartmış heralde buraya, tamam güzel filmdi de 250ye girecek kadar bir olayı da yok yani.

Stalker: zaten daha açılışta ilk 5 dk boyunca sadece bir kapıdan içeri zoom yaparak notunu belli etti.

Toy Story 3'ü daha izlemedim de bu kadar yükseklerde olması saçma geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

UP büyük balondu ya. pixar'dan çıkan ortalama bir filmdi, ratatouille, finding nemo, wall-e gibi hayvansı filmler varken up'ın o kadar yukarda olması rezalettir banagöre.

toy story 3 ise belki top250 hakediyordur ama o kadar tepede olması yuh yani.

no country for old men de gereksiz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

çok var ya, girmesi gereken de çok var.

- american beauty
- pan's labyrinth
- mononoke-hime
- no country for old men
- hotaru no haka
- kill bill vol 1
- the bourne ultimatum
- good will hunting
- kill bill vol 2
- howl's moving castle

daha da çıkar, üstünkörü geçtim öyle. anime'ciyim ama miyazaki yapımlarını sevemedim gitti. sinematik olarak başarılı ama filmlerin kendisi sıkıyor. howl'u seyrederken uyumuş gitmişim.

Ayıp Pan's Labyrinth çok iyi bir film top 250 de olmayı kesinlikle hakediyor,basit bir konunun hayal dünyası imgeleri ile bu kadar iyi perçinlenmesi gerçekten çok başarılı verilmiş.

Onun dışında ben top 250 de olması gereken bir çok film olması gerektiği kanaatindeyim mesela Eraserhead 250 de değil burada büyük bir yanlışlık var açıkcası mesela Jean-Luc Godard'ın hiç bir filmi yer almıyor.Top 250 de ciddi anlamda yer almaması gereken bir çok film var yer alması gereken bir çok filmde yok.

Aslında oyların yüzde 50si sinema eleştirmenlerinden oluşan bir grup jürinin oyları ile belirlenmeli yüzde 50sine de bizim gibi izleyiciler karar vermeli en azından bu kadar yanlışlık olacağı kanaatinde değilim.

Trainspotting de kesinlike top 250 de olmamalı.Sırf çekimleri güzel diye bir film top 250 ye girer mi ? Ayıptır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...