Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin den bahseden öğretmene ceza

Otrivine

Öne çıkan mesajlar

dün ntv soruyorda vardı bu. izledim biraz da çok saçma ya olay. komik yani.

Turkceplease said:

yanlız fazla önünüde açtınmı,fen bilimlerinde sonra hocalar ' darwine inanmayan dersten çıksın' demeye başlıyor.

olduğu için biliyorum.

e çıksın zaten. ona inanmayacak da yaratılış gerçeğine mi inanacak. dini inançla karıştırılacak iş değil bilim.

Turkceplease said:

abi

Demek istediğim şey,hocanın anlatması gerekip,anlatması engelleniyorsa bu yanlış.Ama anlatması gerekmiyor,müfretında yoksa direk bu konuyu ortada tutuyorsa buda yanlış.Ha bilgi verir geçer ona lafım yok.Ama direk süreki bu konuyu aktarıyorsa çok saçma.Buna işgüzarlık denir.

haberi okumadığın ve direk yanlı yorum yaptığın nasıl belli.

said:
Ankara’nın Mamak ilçesindeki Ticaret Odası İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğretmeni Süleyman Biçer’in, Fen ve Teknoloji dersinde, Canlıların Sınıflandırılması konusunu anlatırken meraklı bir öğrencinin “Öğretmenim, insanlar maymundan mı geldi?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdikten sonra Darwin’den ve Darwin’in canlıların başkalaşarak değişime uğradığından söz etmesi, bir öğrenci velisinin şikâyeti üzerine soruşturma konusu oldu.

diyor haberde. işgüzarlık falan yok yani olayda. var aslında işgüzarlık. kınamayı verenlerin yaptığı işgüzarlık.

Raze said:

ilkokulda biz de din hocasına sormuştuk, maymundan mı geldik diye; "yok öyle birşey, bi kafese maymunu koyun, yüzyılda geçse bin yılda geçse maymun kalır" demişti. İyi adamdı, düşününce doğruda söylemiş, yanlış yok verilen cevapta.

O yaştaki cocuklarda görülen kötü bir alışkanlık "ne, nasıl, neden?" le başlayan dersi kaynatmaya yönelik sorulardır. Öğretmenlerimize bu durumlarda büyük görev düşüyor, test kitaplarındaki örnek testler çözdürülerek, kitaplardaki konular deftere yazdırılarak bu tür haylaz yumurcakların önüne geçilebilir. Bir süre sonra kendiliğinden körelecektir zaten bu durum, kendi fikirleri olacak, onun nasılda doğru olduğunu medenice tartışacak seviyeye geleceklerdir.

bu da troll değilse çok fenaymış kafa. umarım öğretmen falan değilsindir yada olmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

pekaziz said:

Turkceplease said:

yanlız fazla önünüde açtınmı,fen bilimlerinde sonra hocalar ' darwine inanmayan dersten çıksın' demeye başlıyor.

olduğu için biliyorum.

Paticik tarihinde okudğum en saçma yorumlar içinde ilk 10'a girer bu.

bu tarz olaya maruz kalmazsan tabiki saçma gelir sana

iyide normali bu
sen gidip fizik hocana ben yercekimine inanmiyorum
kimyaciya atom neymis ya yemisim atomunu
matematikciye 0 diye bisi yok turev siyonistlerin icadi

diyo musun?

bi fark yok ki ortada
adam sana bisi anlatiyo
sen ben inanmiyorum diyosun
ayrica bilime inanilmaz
inanca inanilir
bilim bilinir
adi ustunde
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Öğrenciden bilimsel açıklama isteyemezsin
Soruşturma kapsamına alınmamış ama öğretmenin öğrencilerine Evrenin Oluşumu konusuyla ilgili olarak verdiği bir “performans ödevi” de soruşturmada kanaat oluşturmada kullanılmış. Öğretmen söz konusu üniteye uygun olarak “Evrenin oluşumunu bilimsel olarak anlatın” diye bir ödev vermiş. Sormuşlar öğretmene: “Neden bilimsel?” dedin diye…

Soruşturma raporuna yansımayan bu soru, okullarda yaratılışçı yanıtın doğru kabul edilmesini istiyor. Tabi öğretmenin de dersini bilimsel görüşler yerine dogmalardan esinlenerek anlatmasını ister. Aksi halde cezalandırır.

şu da gözden kaçmasın bu arada. yancılar da okusun hatta lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

dün gece açacaktım ben bu konuyu aslında ama üşendim resmen. her gün yenisi çıkıyor böyle şeylerin. din hocasını sorardık zamanında lisede bu tarz. en son "sizin annenizi babanızı tanıyorum gayet dini bütün insanlar, siz niye böylesiniz"e giderdi muhabbet.

din hocasi fikri yanlis zaten
ne dini
hangi dinin hocasi
islam hocasi olabilir adi onun

ha ben karsi miyim? diilim
secmeli olsa alir miydim? hocasina bagli iyi insanlardi genelde hocalari not ortalamasi icin alirdim herhal
yarari oldu mu? bence oldu inandigim sey hakkinda 3 5 bisi orendim.
baska yere orenilmez miydi? orenilirdi tabide orettiler iste

heres sormustur din hocasina. bizim en sondaki ben dedmi taniyorum gayet insandi demisti. oturup urasamistik anatmaya. yas 17 felan daha sacma selerle urasiyoduk o donem ahaha,
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

bizim lisedeki bioloji hocası "çocuklar evrim yok o yüzden işlemicez" demişti kitaptaki evrim konusu için. ıslak odunla dövesim geliyor böyle adamları.

ozel okulda okumanin en buyuk yararlarindan biridir
yabanci biyoloji hocasindan sorunsuz sikntisiz evrimi orendik sinavda da cikti yane
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

yabanci biyoloji hocasindan sorunsuz sikntisiz evrimi orendik sinavda da cikti yane

doğru valla, bizim ingilizce hocası "size 2. dünya savaşını anlatmıyorlar" deyip 2 ay onu işlediydi. hiç yoktan iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

Raze said:

BonePART said:

doğru valla, bizim ingilizce hocası "size 2. dünya savaşını anlatmıyorlar" deyip 2 ay onu işlediydi. hiç yoktan iyidir

Bizde yoktu ki böyle insanlar, yalvarıyordum 2. dünya savaşını anlatın diye öğretmenlere.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

bilim teknik'te (o bölümde yani) 10bin sayfa tartışılmış şeyleri tekrar tartışmayın ne olur.

Kaç yıldır burda tartışıyoruz, halen evrim teorisine laf atan varsa yazik olsun.
Siz kanun-evrim tartışıyorsunuz da, evrime inanmayanlar var beyler.

Dün ntv'de güzel bir program vardı, çok sevdim.
Ama saçma sapan diziler vardı, onların golgesinde kaldı, kimse izlememistir.
Keşke dvdsi olsa saklasam, tekrar izlesem.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

said:
Öğrenciden bilimsel açıklama isteyemezsin
Soruşturma kapsamına alınmamış ama öğretmenin öğrencilerine Evrenin Oluşumu konusuyla ilgili olarak verdiği bir �performans ödevi� de soruşturmada kanaat oluşturmada kullanılmış. Öğretmen söz konusu üniteye uygun olarak �Evrenin oluşumunu bilimsel olarak anlatın� diye bir ödev vermiş. Sormuşlar öğretmene: �Neden bilimsel?� dedin diye�

Soruşturma raporuna yansımayan bu soru, okullarda yaratılışçı yanıtın doğru kabul edilmesini istiyor. Tabi öğretmenin de dersini bilimsel görüşler yerine dogmalardan esinlenerek anlatmasını ister. Aksi halde cezalandırır.

şu da gözden kaçmasın bu arada. yancılar da okusun hatta lütfen.

Medrese filan mı ya burası? Yuh artık. Bi bilimsel eğitime de karşı çıkmadıkları kalmıştı zaten.
Geçen gün okullarda embesil yetiştirmek üzerine çalışıyolar diye topik açılmıştı da millet geyiğe vurmuştu komplo teorisi filan diye. Adamlar açık açık çalışmanın neden bilimsel olduğuna karışmışlar ya, komplosu teorisi mi kalmış? Ne tipte öğrenci yetiştirmek istedikleri gün gibi ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...