Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vodafone 3G ve 3G paylaştırıcı


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Evdeki 4GB kotalı 1Mb'lik interneti kapattıracağım. Sadece haftasonları evde kalabiliyorum ve onda da sadece birkaç yazı okumak için falan internet kullanıyorum. d/l falan yapmıyorum. Belki birkaç program güncellemesi falan. Boşuna 17Tl sabit ücret + fahiş ADSL ücreti ödemek istemiyorum.

Evdeki alarm ve diğer ihtiyaçları düzenleyerek sabit hat ihtiyacımı ortadan kaldırdım. Türk Telekom ile bağım kalsın istemiyorum.

3G alaraktan daha mobil bir kullanım hedefliyorum; haftaiçi de bulunduğum yerde kullanma fırsatı ve TTsiz bir hayat bulmayı arzuluyorum.

Eğer dediğiniz gibiyse yandık :( Babam Avea 3G kullanıyor, haber sitelerini falan rahat takip edebiliyor.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bulunduğun yere göre çok değişiyor performansı. Benim AVEA'yı denediğim yerde mesela değil 3G değil Edge, hiç bir şey çekmiyodu. Şebeke full görünüyor ama bağlanamıyosun. Vodafone ise tam güzel süper çalışıyodu. Sözleşme yapmamak, bu aletleri Gg'den falan almak, sonra paket alıp kullanmak daha mantıklı, baktın hiç olmadı aletleri satarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yeğenim bak küçük harfler ne diyor:
Aylık Cepnet Paketi'nde adil kullanım kotası 100 MB' tır. Adil kullanım kotanız dolduğunda 7,2 Mbps'ye kadar ulaşan erişim hızınız 96Kbps'a iner ve internet erişiminiz bu hızla devam eder.

Telefonumda zaten bunu kullanıyorum ben. İyisi mi telefonu modem olarak tanıtıp bir deniyeyim.

Globesurfer III router bile sipariş etmek üzereydim tam :(

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium;
tasinabilir bilgisayarinda win7 kullaniyorsan connectify ile min. N draft destekli wifi chipsetleri 2way hotspot a cevirebiliyorsun. yani bilgisayarini router olarak kullanbiliyorsun. 3g dongle lar hakkinda bi fikrim yok ama paylastiriciyi kullanmana gerek kalmayabilir ekonomik olarak faydasi oluyorsa sana.

3g yi kendi bilgisayarina dedike edersin, gerisini kendi bilgisayarindan paylastirirsin istediginde.

http://connectify.me/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İlk denememi Göztepe'de babamlarda yaptım.

Avea modem ile 2-2.25Mb hız görebiliyorum.

Telefonumu(Nokia E55) modem olarak tanıtıp Vodafone'u denedim, 640kb'i geçemedi. Belki de telefon yüzünden oldu, bilemiyorum. 3G hzı 10.2Mb olarak belirtilmiş ama modem olarak kullanım yüzünden olabilir. Akşam Vodafone'dan data hattı alıp deneyeceğim :

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turkcell gibi altyapıya sahip bir operatör varken hala yalan yanlış reklamlarla kapsama alanını 3 katına çıkardığını iddia eden ve 3G'yi geçtim ses şebekesi olarakta yetersiz kalan Vodafone'u neden ısrarla tercih ettiğinizi merak ettim doğrusu. Turkcell'in en son çıkardığı E372 (43,2 Mbit'e kadar destek veren) modemini denemenizi öneririm. Ben oldukça memnunum.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Vodafone'u tercih etme nedenim ödediğim fatura tutarı :)
55Tl ödeyerek sabit hat sınırsız+vodafone sınırsız+diğer operatörler 750dk konuşuyorum. Telefonumu iş ağırlıklı kullanıyorum ve birçok insan farklı operatörlerde oluyor. Turkcell'de bu fiyata konuşabilme imkânım yok. Ayrıca ses kalitesi olarak da sorun yaşatmadı bana şimdiye kadar.

2.5Mbps bile beni internette dolaştırdıktan sonra daha fazla ödeyerek daha yüksek hız almama gerek yok. Zaten d/l yapmayacağım. Arada 24 ay sürede ödeyeceğim fark ile 3G router alırım ;)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turkcell yavaş versin 43mbit =). Bizim de alt katta 34mbit gördüler :p. Fake o fake.

2 küsür alabiliyorsan güzel, varsa sıkıntı bana burdan yerini bildiren öm at ilgilenirim para :).

Aslında olay biraz şans işi. Önceden alayıp denemek lazım, operatörün kalitesini arttırmak sadece mobiliteni ve şansını arttırıyor.
Tcell'in düşük hız verdiği yerde avea gayet basıyor olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her yerde en iyi hızı aynı operatör verecek diye bir garanti yok ama Türkiye'de altyapıya yatırım yapan firmanın hangisi olduğu çok açık arzu ederseniz rakamlarla da bir ara yazarım buraya baz istasyonu sayılarını vs. Fiyat oyuncusu olmak bir sonraki basamakta çok fayda getirmeyebilir kırmızıya, zaten getirmeyecektirde..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...