Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F klavye zorunluluğu

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:

f klavye alışan adam yurt dışına bi yere gitse napacak ?

eğer bakmadan ya da en iyi ihtimalle tuşların yerini 2 denemede bulamayan birisiysen, zaten kullandığın klavyeye alıştığını söylemek mümkün değil.

harflerin yerine baka baka yazıyorsan nehalin varsa gör hehe
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

hangi uluslararası notebook/PC veya keyboard markamıza güvenerek böle bi kampanya başlatma hakkını kendimizde görüyoruz ben onu anlamış değilim. Ben F klavyeli notebook görmedim. Gereksiz saçmalık bence.

sen satın alansın.

adamlar gidip de gürcistana sattıkları klavyelerde "OOOO ONLARIN ÇOK SAĞLAM PC ENDÜSTRİSİ VAR!!!" diyorlar sanıyorsan feci yanılıyorsun..

araçları yaparken de "NALET OLASI İNGİLİZLER!!" dedikleri de yok direksiyon ters tarafta diye.

alıcı haklıdır
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

o değilde "Genizcil n sesi" nedir yahu. dasaanın verdiği sitede gördüm herifler "ñ" harfi kullanıyor

Oydaşılırsa burada da kullanılır bence! O_O

forum yazışmalık, sormaca anket.. abi garip kafalar bunlar. eñ yazmışlar misal. dili zorlaştırmışlar sadece adamlar
Sosyal ağlarda paylaş

hayır normal n ekstradan harf gelmiyor da genizden okuyorsun. nası anlatsam lan asdsdf. kapat ağzını mmmmm yap (ama böle ağzından değil içerden vercen sesi) sonra nnnnnn a geç(biraz aralaman lazım tabi bunun için mecbur), sora bitirmeden asılsın de arkasından, ñasılsın demiş olursun işte sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

kamuda çalışanların büyük bir çoğunluğu zaten f klavye kullanıyor ki! Bende zamanında f klavye kullanmak zorunda kalmıştım. nasıl bir dizilimse artık q klavyeden daha hızlı öğrenmiştim. en fazla 3-4 gün içinde çok seri yazmaya başlamıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

ñ in sonradan gelen aaağ oooğ la alakası yok zaten, ama o şekilde okuduğun zaman n genizden çıkıyo işte.

ya da böyle "n" dermiş gibi yapıyosun ama sesi çıkarmıyosun, biraz bekleyince yutak kasılmaya başlıyo böyle boğazına bişey takılmış gibi oluyo. diğer bi deyişle charge ediyosun sesi:P
sonra sesi salıp heceye devam ettiğin zaman ses daha boğuk, daha derinden geliyo. ñ odur diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

dünya yazı yazma bilmem nesi yarışmasında rekor f klavyeye ait beyler. okullarda zorunlu olması iyi bir başlangıç bence çünkü f klavyeye zannettiğinizden çok daha çabuk alışacaksınız. ben de q kullanıyorum ama ortada bir gerçek var f klavye çok daha verimli.

f klavye turkce icin daha verimli evet. zorunlu hale getirmek iyi de olabilir belki, emin olmadim. zorunlu olmazsa kimse kullanmaz sonucta standardi q iken

dasaaa said:

fransızca A klavye mi ne var ya..

hepsini ezer zorlukta. F gene iyi

eet ben su an a klavye ile yaziyorum bu mesaji mesela, alisana kadar anam agladi ama simdi q dan hizli yazarim bunda. ayni sekilde f e de alismistim bir donem, tas catlasa bir ayini alir
zaten alismak

Bone said:

mesele o değil. f klavye daktilo klavyesidir, hızlı daktilo kullanmak için çıkartılmıştır.
Q klavye ise PC klavyesi haline gelmiştir. isveçlisi de q kullanıyor, almanlısı da q kullanıyor. ikisi de WASD kullanıyor. PC dünyasının standartı oldu.

komple yanlis. bir kere q dqktilo icin gelistirilmistir, ve hizli yazmayi onlemeyi amaclar zaten; kolaylastirmayi degil. cunku eger daktiloda cok hizli yazarsan seritleri birbirine gecirir, dokumani da daktiloyu da dagitirsin, ki gunumuzde benim laptopimin boyle dertleri yok mesela

ote yandan kendi klavyesini kullanan ulkeler de var, ki ustte verilmis 'fransa - a klavye' ornegi ortada. turkiye de ayni sekilde kendi diline uygun klavyeyi empoze edebilir vatandasina, dunyanin sonu gelmez. f klavye laptop almak zorunda kadiysan alt + shift yapar kullanirsin yine q nu oyle alistiysan

mesajimi bitirirken kararimi verdim; guzel olur esasen, yapsinlar tabii. hatta tr de satilan laptoplara f klavye zorunlulugu koysunlar
Sosyal ağlarda paylaş

yazdığımı anlatamıyorum herhalde.
"f klavye daha hızlı türkçe yazmayı sağlıyor olabilir, evet, ama Q klavye standart PC klavye layoutu olmuştur, tüm programlar ona göre optimize edilmiştir" diyorum,
sen "q klavye daktilo için geliştirilmiştir" diyerek karşı çıkıyorsun.

tamam f klavye zorunlu olsun, umrumda bile değil zaten türkiye'deki insanların durumu.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

Ben açıkcası F klavyenin tek seçenek olması taraftarıyım. Kamu kurum ve kuruluşlarını bırakın, tüm yurtta yalnızca o klavye kullanılmalı. Liseli ergenlerin baq seLam falan yazmaları pekte makul bir durum olmasa gerek. Dil resmen giderek yozlaşıyor, özellikle de internet imkanının artık köylerimizde bile olması bu işin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Bu konuya genel olarak bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Tamam kamuda çoğunluk Q klavye kullanıcısı ama F klavye bu kadar da zor öğrenilebilen birşey değil. Hizmet içi eğitim denilen birşey var. Her kurumda personele belli saatlerde hizmet içi eğitim verirsin F klavye kullanımıyla ilgili. Al sana oldu bitti. 1 ay içerisinde çözülmez 1 yıl içerisinde çözülür ama sonuçta da çözülür. Alttan gelen devre zaten F klavyeye aşina olacak. Ben olaya yalnızca dilin yozlaşmaması tarafından bakıyorum ve bu uygulamanın yurdun her bilgisayarında geçerli olmasının doğru bir iş olacağına inanıyorum. Hükümet çıkardı diye değil benim zaten F klavyeye karşı bir sempatim vardı zaten ;)

o sondaki smileyi koyunca baq seLam yazmıştan beter oldun, seLam sanki q klavyede L sürekli büyük diye seLam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...