Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total Recall (2012)

Laorx

Öne çıkan mesajlar

Kanuni said:

arnold gibi kazma oyunculuga sahip bir adamin filmini yere gore sigdiramayip yeniye laf etmeniz de bir garip.

traileri cok guzel duruyor. su koydugunuz youtube videolari zamaninda bizi nasil etkilemis sasirdim. bende cok sevdim bu filmi zamaninda ama izleyince hafif utandim yahu :D

trollse komik değil, ciddiyse çok komik
Sosyal ağlarda paylaş

ilk filmde kanıt yok denmiş de, tekrar izledim gaza gelip.

esmer hatunu her gece rüyasında görüyor rekall'a gitmeden önce. memory erase'den artık kalmış işte rüyalarında ortaya çıkıyor. quaid'in marsa obsesif şekilde takıntılı olması. sharon stone'un sürekli marsı unutturmaya çalışması, dikkat edin hiç doğal davranmıyor. bunlar hep rekall'dan önce. bildiğin gerçek yani.

I believe
Sosyal ağlarda paylaş

Ancalagan said:

o güzelim filmin içine etmişler 2.sınıf emo bir amerikan aksiyon filmi yapmışlar gibi... ahhh nerde o eski tasarımcılar kostüm dizaynırlar :(

şu eski filmdeki kırmızılara yeşillere çekimlerdeki atmosfere bak sonra gel bide bu neo trasnformatik matrix benzetmelerine bak... şu hollywood un yeni jenerasyon tasarımcısı ışıkcısı bilgisayarcısı kimse atsınlar valla bm bk filmler çekiyorlar artık

Allahtan başrol sağlam

gayet güzel bir film olacak gibi. 2 sınıf emo filmini nerden çıkardın merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

ilk filmde kanıt yok denmiş de, tekrar izledim gaza gelip.

esmer hatunu her gece rüyasında görüyor rekall'a gitmeden önce. memory erase'den artık kalmış işte rüyalarında ortaya çıkıyor. quaid'in marsa obsesif şekilde takıntılı olması. sharon stone'un sürekli marsı unutturmaya çalışması, dikkat edin hiç doğal davranmıyor. bunlar hep rekall'dan önce. bildiğin gerçek yani.

I believe

belli bir mekanı görmek istemek ya da belli bir partneri düşlemek herkes için mümkün, zaten seçtiği rüyayı belirlerken bu ikisi yönünde seçim yaptı. kanıt demek pek mümkün değil, gerçek teorisini desteklediği düşünülebilir tabii.

öte yandan koltuğa yattığı andan itibaren herşeyin bir anda zıvanadan çıkması ancak rüyalarda görülebilecek bir değişim mesela. iki teoriyi de destekleyen olaylar var.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama sadece 3-4 seçim yapıyor rekall'daki hatunun nasıl olacağı ile ilgili ve direk rüyasındaki hatun çıkıyor ekranda (sandalyede bayılmadan önce).

philip reisin kısa hikayesini okumadım ama kendisi spiritual muhabbetlerle baya kafayı bozmuş birisi. üst boyutlardan alien formlardan channeling yaptığını falan söylüyor günlüklerinde. normal adam böyle hikayeler yazamaz zaten. burdan yola çıkarak belki de quaid yaşayacağı tecrübeyi önceden rüyasında görüyor olabilir. karışık o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

ya direkt rüyasındakini zaten adam bilgisayar monitöründe göstererek hazırlıyor, onay alıyor.

günlük iş arkadaşlarının silahlanıp onu öldürmeye çalışması daha önce gerçekleşmiş mi bari? (:P)

hepsinin rüya veya gerçek olduğunu söylemiyorum, ikisini de destekleyen olaylar var ki filmin esas güzelliği bu. millet inception'a ağız açık bakmadan 20 yıl önce bu olayı daha güzel işlemiş bir film.
said:
The script maintains deliberate ambiguity as to whether the events are occurring in the physical world or only in Quaid's own fantasy, which was an artistic decision by director Paul Verhoeven. In fact, in the 1997 re-release DVD, Verhoeven explains in the commentary that he chose to fade to white rather than black, as that technique is typically used in cinematography to indicate either death or awakening from a dream.

yani işte arnold vs farrell'dan ziyade yönetmende bitiyor olay.
Sosyal ağlarda paylaş

belki tartışanların bakış açısına göre daha sığ veya daha duygusal bi bakış açısı ama o filmde beni etkileyen, olayların gerçekten yaşanıp yaşanmaması değil de bir insanın kendi benliğini reddedip başka bir insan olmayı seçmesi/seçebilmesi olmuştu. benim filmden çıkardığım ders buydu ya da en çok etkileyen kısım buydu. (tabii ki 5 yaşında izlediğimde değil daha ileriki zamanlarda izlediğim zaman)

"kendi hayatını benliğini istememe ve başka bir yol seçme mesajı o olayların gerçekten yaşanmış olduğunun kabulünde daha bi anlam, güç kazanır, eğer olaylar rüya idiyse zaten bu adam derin bi planın bi ajanı değildir o yüzden realite kendi benliğini reddetmemiş olmuyor, zaten ajan değil, o yüzden aldığın mesajın gücü azdır." denebilir. ona da katılıyorum. ama gerçek veya rüya olmasına bakmaksızın beni etkileyen şey o olmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

tartışmayla ilgili olarak da filmde bayılma öncesi seni kıllandıran bi sürü şeyin yanında (karısının, iş arkadaşının arkasından kıl kıl bakışları, karısının sürekli konuyu değiştirme çabaları vs.) arnold recall'a gittiğinde "Ajan paketinizde ne var?" diye sorduktan sora adamın anlattığı, söylediği şey şu:

"you are a top operative back under deep cover on your most important mission people are trying to kill you left and right you meet this beautiful exotic woman..
...
by the time the trip is over, you get the girl kill, the bad guys and save the entire planet."

bildiğin filmin geri kalan senaryosu yani, hele "save the entire planet" biraz olayı bozuyo
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
robotlar oyuncak olmasaymış iyimiş, öyle bi robotun motorcu kaskına da ihtiyacı olmaz zaten :p

şöyle drone tarzı olabilecekken:

http://www.igorstshirts.com/blog/concepttanks/2011/aaron_beck/aaron_beck_06.jpg
-
http://www.igorstshirts.com/blog/concepttanks/2011/aaron_beck/aaron_beck_05.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...