Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Durmak yok yola devam.

Soimyr

Öne çıkan mesajlar

meze kavramının sonu olacak bu.
Benim evim deniz manzaralı, polis evimi basacak diye korkuyorum artık. İçme lan diye coplarla içeri dalabilirler. Beklerim artık bunu.
said:
Bakkalda gofretle rakı yan yana konulamayacak

bu nasıl bir bakkal abi? Yanyana ne işi var zaten bu ikisinin. Öyle satan mı var yani. Çocuk geliyor "1 tane gofret hüseyin amca" diyor sorna rakıyı görüp "Aa rakı da varmış, bir de ufak rakı hüseyin amca" mı diyor?

Bu kadar geri kafalı insanlar görmedim. Araplarla birlik olalım biz, amerika gelsin bizi de ... sonra.

Yasaklar ülkesi. Turistler gelecek, adam içmek isteyecek, hayır yasak diceksin. Reklamını yapacak sonra ülkesinde. Süper mantık.

Ayrıca ben viski almaya gitmişsem, aa bardağın yanında viski veriyorlar ne kralmış bu joni wolkır mı diyorum. Bir tane bardak veriyor diye içki mi alan var bu ülkede?
Adamlar yasaklamayı nasıl yapacaklarını şaşırmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Denize nazır restoran ve kır düğününde içki içilemeyecek

said:
Yılbaşı sepetlerine içki koymak yasak, bedelsiz içki sunumu yok

said:
Restoranlara içkili tanıtım yasak

said:
Alkollü içki satışları tabelada görünmeyecek

said:
Bakkalda gofretle rakı yan yana konulamayacak

zaytung haberi gibi resmen. yasaklasınlar alkolü toptan olsun bitsin kasmasınlar bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar başlıklarmış sadece lol. okudukça daha beteri çıkıyor resmen. şu nası bi mantıktır ya.

said:
6. Maddenin (b) bendinde “Yetkili satıcılar tarafından, satış belgesinde belirtilen işyeri adresi dışında satış ve/veya sunum yapılamaz” deniyor. Buna göre hiçbir catering şirketi veya alkollü içki satış ruhsatı olan ve çeşitli davet, organizasyon, sergi ve konserde giderek hizmet veren firma artık bunların hiç birisini yapamayacak.

gerçekse bu haber yazık yani diyecek laf yok başka.
Sosyal ağlarda paylaş

kanun said:

(2) Belediye mücavir alanları ve konaklama yerleri hariç olmak üzere, otoyollarda ve devlet karayollarında bulunan yapı ve tesislerde alkollü içki satışı yapılamaz.

f) İşyerinde; onsekiz yaşını doldurmamış kişilere tütün mamulleri ve alkollü içkiler satılamaz veya sunum suretiyle tüketimlerine arz edilemez. Y

devlet karayolu nedir? heryerde mi yasaklandı yani anlayamadım?

yuh??

21 yaşı 18'e mi indirmişler bir de?
Sosyal ağlarda paylaş

tekel bayileri dışında içki satışı yasaklanır sonraki adımda. eh napalım ordan alırız atık diye düşünürken, tekel bayilerinin bilmem nereye yakın olması yasaklanır, sonra satmayı geç içmesi yasaklanır falan filan uzar gider. rahat olun söyleyin yasak olacak içki diye, kıvırmanın anlamı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen devlete memur alırken bile CV eleyip o kadar sınav yaparken milletvekili seçerken hiçbir eğitim koşulu, sınav hatta iq testi falan yapmazsan sonuç budur işte. Devletin en alt kademesinde bile çalışmaya kalifiye olmayan adamlar tutar ülke yönetir, sonucunda da böyle saçma sapan yasaklar gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

silah almak nereye serbest o bir tasarıydı beğenilmedi geri çekildi. bu konuda da içkili alanlar şehir dışına bir bölgeye çekilebilir bu şehir planlamacılığıyla alakalı. çoğunlukla insanların yaşadığı alanlara alkollü tükkan açmak doğru olmayabilir. bunu tartışacak olanlar mimarlardır, bazıları ideolojik rage e girmiş yine :D
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

silah almak nereye serbest o bir tasarıydı beğenilmedi geri çekildi. bu konuda da içkili alanlar şehir dışına bir bölgeye çekilebilir bu şehir planlamacılığıyla alakalı. çoğunlukla insanların yaşadığı alanlara alkollü tükkan açmak doğru olmayabilir. bunu tartışacak olanlar mimarlardır, bazıları ideolojik rage e girmiş yine :D

Yuh amk (dayanılcak gibi değil ki IQ su , bu lafı kullanmak zorundayım ) . Ulan idiot alkollü içkiler insanlar için üretiliyor , insanların olmadığı yere açıp tarla mı sulanacak votkayla ? Senin gibileri insanların olmadığı bir yere götürmek lazım asıl. Toplican senin gibi yüz binleri , koyucan 3-5 cami , yatın kalkın gözden uzakta.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

kafa yapısına bakarmısın adamın ya. şehir dışında bir bölgeye çekilecekmiş. taksim'i napıcaz mesela en basit örnek sana. kaldır içkiyi ordan sonra al çöpe at yada yok full cami yap oralara.

bi de utanmadan ideolojik rage'e girmişler diyor ya.

yok ya ben inanmıyorum senin cidden böyle düşünebildiğine. troll kesinlikle başka açıklaması yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

Şehir planlamanın temel amacı kamu yararına yaşanabilir ve sürdürebilir kentler yaratarak, yaşanılan bölgenin ve ülke ekonomisinin ömrünü uzatmak adına optiumum fayda sağlamaktadır. Bunun en temel esası da iş gücünün verimini teşvik edici tasarımlar ile olur. İş gücü veriminin arttırımının en büyük etkeni çalışan bireyin kendisini tekrar kazanabilmesidir ki buna rekreasyon diyoruz. Bu sebeptendir ki kentler içerisinde yasal mevzuatlar ile de korunan rekreatif alanlar şehirler için olmazsa olmazdır.

Konuya gelirsek içkili yer diye bahsettiğin alanlar hadi gidelim kafaları çekelim mantığında gittiğimiz yerler değil, sadece insanın kendisini yenileyebilmesi adına vakit geçirdiği ve alkolü de bu ölçüde kullandığı mekanlardır. Dolayısıyla belirli bir konut ihtiyacı giderimi ve çalışma yeri arasında oluşan fiziksel ve ekonomik bağ açısından rekreatif alanlar iş gücünün kendisine en kolay ulaşılabileceği alanlarda olmak zorundadır. Bu sebeptendir ki kimse yaşadığı konuttan 50 km uzağa gidip kafa çekeyim demez. Alkol satışı ve kullanımı yapan yerlerin yer seçim kriterleri sadece ve sadece özel durumlar ile kısıtlanmış olup, bunların en etken örnekleri gürültü ve görüntü üzerine odaklanmıştır. Onun haricinde aman efendim gitsinler şehir dışında içsinler savı tamamen akla ve mantığa aykırıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...