Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cataclysm Priest Başlığı (holy/disc)

Nessaftw

Öne çıkan mesajlar

priest mekanizmalarından anlamam, topici temizliyorum simdi. uyarım olsun bu freemoon'a da, nessa'ya da, xunn'a da, tunca'ya da: troll ve hakarete girişmeyin. inanılmaz derecede iyiyseniz dahi bunu kendinize saklayın, ilgilenmiyoruz.

bu da nessa'ya; bir verinin birşey ifade edebilmesi için istatistiksel olarak tekrarlanabilir olduğunu göstermek gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

Günaydınlar sevgili Gangren. Bir alıntı yapmışsın ama katılmadığım bir nokta var. Bu kişiye uyarı yapana kadar benim doğruluğu ortada olan söylemlerime x kişisi ve tayfası tarafından gelen içi boş mesajları görmezden gelmene oldukça fazla şaşırıyorum.

Burada insanlara yardım amacıyla açtığım konuyu panayıra çevirmelerine seyirci kalmana üzüldüm. Bu konuda birşey yapman gerekiyor bence. Biraz daha dikkat edersen sevinirim ben kendi konumda böyle şeyler görmek istemiyorum, buna ortam yaratma lütfen, tşkler.

Diğer tartışma ile alakalı postlara gelince..

Sevgili ad3m

Benim söylemim sadece Serendipity odaklı lütfen diyorum ezbere yorum yapmayalım arka sayfada veri var eğer bu konuda bir noktaya varmak istiyorsanız lütfen sizde veri ile gelin bu şekilde oturup konuşalım. Aksi takdirde pek fazla anlam ifade etmez ki bu tarz dayanaksız söylemler.

Ej konusuna gelince ben verdikleri bilginin hepsi işe yaramaz demedim ben sadece onların söylemlerine KANUN gibi sarılmamak lazım, çünkü bu oyuncular ahım şahım oyuncular değil. Bu oyuncular classını en üst noktada oynayabilen oyuncular değil. Dolayısıyla benim gibi bireyler tarafından kimi konularda beğeni görmemeleri son derece normal çünkü arada bariz bir fark mevcut.

Sadece guild anlamında geçerli değil bu söylem, kişisel performans bazında da geçerli. Görmedikleri es geçtikleri noktalar olabilir zira geçmişte oldu, hep birlikte gördük.

Diğer değindiğin konuya gelecek olursak.

İyi bir healer kötü playerlarla oynadığı zaman inan bana performansı baltalanmaz, o yüzden bu kişisel performans bazında bir bahane olmamalı bu.

Glatheros said:

hersey iyi güzel ama, elitist jerkdeki adamların başarısız olduğunu savunman komik kaçmış. adamlar wowla yaşıyor. verilerde çok doğru, hata payını %1 altına düşürene kadar test ediyorlar. ayrıca test yapman için dungeona girmen gerekmiyor dummy diye birşey var. progress yaparken görmemişsin sanırım.

Yorumun için teşekkürler sevgili Glatheros lakin fightlardan alınan veri herzaman için daha geçerlidir benim gözümde healing için bu böyledir. Dummy ? Konumuz dps değil keşke biraz daha dikkatli baksan. Konumuz kullanım oranın fight yapısına göre değiştiği bir talentten elde edeceğimiz getiri odaklı. Böyle bir durumda o fightın kendisinden alınan veri tabiki daha değerlidir.

kes lan
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adam bişiler anlatmaya çalıştı. Kendince yardımcı olmaya çalıştı. Çokta yanlış şeyler söylemedi.

Ama bilinsinki böyle ola ola forumun troll yüzdesini daha çok arttırıyoruz. İnsanları bildiklerini yazmalarından, yardımcı olmalarından, veri vs vererek bişileri ispat etmeye çalışmaktan uzaklaştırıyoruz. Millet troll harici bişi yazarken 2 kere düşünüyo artık. Troll yazarken düşünmeye de gerek yok zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

Söylediklerim yanlış anlaşılmamıştır umarım aslında nessa üzerinden genel bir serzenişti başta dediğim gibi insanlara bildiğin kadarı ile yol göstermek çok güzel bir davranış.
Fakat işin içine ego girdiği zaman 3. gözler tarafından doğal olarak tepkiler yağar sonrasında gruplaşma kaçınılmaz...
Söylediklerim tamamen geneldir çünkü sonu kilitlenme/ban safhasına gelmiş bütün başlıklarda bu görülebilir.
Bazen gerçekten oyun oynadığımızı beyine irdelemek lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar heryerde söylüyor, burada genel forum kuralları yok, yönetimdeki grubun keyfine göre kurallar var. Ona göre yazılacak çizilecek. Bu sadece Konu Dışı için değil tüm forum için geçerli. O kurallarda istediklerini ezerler, istemediklerini forumdan uzaklaştırırlar. Bu gibi durumlar çok oldu, 4 5 senedir forum kullancısı olarak bunu gördüm. O nedenle ne kadar "haklı" olursanı olun, sonunda uzaklaştırma alacaksınızdır. Adamların dostsları istediklerini söyleyebilir, ama siz buna itiraz edemezsiniz, ederseniz de gidin derler. Bu çok kere oldu, yine olacak. O nedenle tartışmak yerine onların forumunda onların kurallarına göre konuşmak lazım. Aksi halde gitmek lazım...
Sosyal ağlarda paylaş

Onu bunu boşverin. Priestin şu arkadaşını yakalayıp yanına çektiği skill bu oyunun en güzel skillidir.

Hani bazen böyle wipe yenirde instance içinde kaldığın yere koşarsın. O sırada da önünde biri koşar sende onu geçmeye çalışırsın ya. Artık kasmıyosun öyle. Hoooppp çekiyosun yanına ve artık onun önündesin.

Yada yada tank "ready?" diye sorduktan sonra tam böyle bossa doğru giderken hooppp çekiyosun yanına "bi dakka" diyosun.

Hatta hatta tank bossla uğraşırken, sana böyle tırıvırı bi yılan falan vurup rahatsız ediyosa hoopp çekiyosun tankı, "şu yılanı bi tutuver" diyosun ya. Budur yaa budur...

Yılanı tutuver derken?
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

Madcat said:

wtb shadow priest cycle for heroics.

trashlerde tanklanmadan mc yap, mc yaptığın ölünce tank alsın. Bu arada mc yaptığınla epey bir damage veriyorsun. kuzu, kaplumbağa kurbağa fear yoksa, hepsine vt, sp döşe, sonra mb, mf takıl.
Bosslarda dotları döşe, mb ı her cd de kullan, %25 den sonra death 2 kez hep kullan. HP sıkıntısı yoksa mb dan sonra ben hep death kullan. böylelikle mana da bitmiyor. dotları yeni döşediysen kanatları aç. Kanatlar açıkken dot atmak ile zamanı harcama. Fiendi ilk başta at, sonra her cd de. crit daha düşük olduğu için zaten bir combatta 2. kez pek açılamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

biliyorum çok soru oldu ama hazır topik varken ve bilgili arkadaşlar cevap veriyorken şunu sormak istiyorum:
raidde disc olarak görev aldım pazar gününden itibaren raidlere başlıcam ve sanırım raid heal yapmam istenicek,ben kendimi 2-3 gündür holy'e hazırlamıştım işte spawn heal'ı olsun chakra+instant healı olsun falan diye,ama şimdi disc olmam istenince ne yapıcağımı bilemedim disc'in raid healda yapması gerekenleri özet geçecek birisi var mı?

-herkese shield,her cd'de penance,gerektiğinde flash heal falan mı?
-renew'in yeri var mıdır?
-holyde olduğu gibi spam heal'a mı devam?
-atonement'lı build mi? öyleyse her boş kaldığımızda smite spam mı?
-daha uzar gider bunlar =) shadowfiend'ın kullanım zamanı dahil kısaca özet geçicek bir arkadaş arıyorum =)
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

biliyorum çok soru oldu ama hazır topik varken ve bilgili arkadaşlar cevap veriyorken şunu sormak istiyorum:
raidde disc olarak görev aldım pazar gününden itibaren raidlere başlıcam ve sanırım raid heal yapmam istenicek,ben kendimi 2-3 gündür holy'e hazırlamıştım işte spawn heal'ı olsun chakra+instant healı olsun falan diye,ama şimdi disc olmam istenince ne yapıcağımı bilemedim disc'in raid healda yapması gerekenleri özet geçecek birisi var mı?

-herkese shield,her cd'de penance,gerektiğinde flash heal falan mı?
-renew'in yeri var mıdır?
-holyde olduğu gibi spam heal'a mı devam?
-atonement'lı build mi? öyleyse her boş kaldığımızda smite spam mı?
-daha uzar gider bunlar =) shadowfiend'ın kullanım zamanı dahil kısaca özet geçicek bir arkadaş arıyorum =)

Önce sorularını yanıtlayayım ardından genel bir şekilde durumu ele alayım.

- Dmg alınmadığı ya da alınmayacağı anda atılacak bütün PW:S'ler sizi kullanışsız kalıp mananızı eritecek ve efektif healinginizi dibe çekecektir. Bu yüzden fightların yapısını, damage alınacak noktaları bilmek çok önemlidir.

- Hayır renew discipline priest için güçlü bir healing tool değildir.

- Rolünüze bağlı olarak değişir bu, raid healing rolünde olduğumuzda HEAL sadece burst damage gelip herkes bütün healerlar tarafından istenen düzeyde heallendikten sonra alınacak ufak damageleri gidermek ya da aoe healın ziyan olacağı sağda solda farklı gruplarda ufak tefek dmg alanlar için kullanılır.

- Burst dmg geleceği anı bildiğinizde evet 5 stack up yapıp burst dmgden etkilenecek kişilere pws atarken smiteı araya ekleyip mananızı çok etkilemediği müddetçe POH'u güçlü kılmak adına kullanılır. Bu tarz yapıya sahip fight sayısı pek fazla değil esasen. Örnek verecek olursak, Nefarian, Cho'gal ve Council gibi fightlarda işimize yarayabilir. Diğer fightlarda ise bu kadar efektif olmaz.

- Shadowfiend 4 dk cd'a sahipse manayı eritmeden önce kullanılıp fightın devamınde tekrar up olması sağlanmalıdır. Fightlar genelde 6-9 dk arasında sürebiliyor buna bağlı olarak timingi ayarlamak gerekecektir. Önemli olan en üst düzeyde verim alıp fight içinde tekrar up olmasını sağlamaktır.

Gelelim disc priest için cata raidingdeki düşüncelerime. Öncelikle disc olmaktan olabildiğince fazla şekilde uzaklaşmaya çalışıyorum çünkü freya 25 h.m ile başlayan sıkıcı ama bir o kadar da yararlı olup fark yaratan pws raid absorb tabanlı healing beni wotlkde inanılmaz şekilde boğdu. Bu yüzden Chimaeron dışında (onunda sebebi barrier) diğer fightlarda disc olmamaya özen gösteriyorum. Holy daha zevkli daha fazla kullanışlı toola sahip bir spec benim gözümde.

Disc priestin aktif ve kullanışlı şekilde rol alabileceği fight sayısı sınırlı durumda şuanda. Açıkçası icc'deki gibi herkese shield atıp tek tuş oynanacak basitliğe getirilmemesine epey sevindim çünkü oldukça can sıkıcı ama bir o kadar da gerekli bir yanı vardı wotlknin son dönemlerinde. (bakınız lk hc)

Kimi fightlar sürekli damage alınan ardından ufak çapta burst dmg şeklinde kendini devam ettiren bir niteliğe sahip. Bu tarz fightların yapısı kavrandıktan absorb mekaniği daha elverişli şekilde kullanılabilir. Çünkü discin genel amacı absorbe dayanır ve nerede ne olacağını tam manasıyla bilmediğinizde bu anlamda specin potansiyelini kullanmanız oldukça zorlaşır.

Sürekli damage alınan fightlarda bu niteliği sayesinde etkili olabilir ama burst damagein sadece bir kez geldiği zamanlarda holy özellikle mastery/coh/pom ve l.well sayesinde discden daha iyidir. Disci bu anlamda eş düzeye getirecek olan şey pw:s absorb dışında poh sonrası gelen divine aegis'in ziyan olmamasıdır. Bunun içinde burst damagein bir anda olup bitmemesi ufak da olsa devam etmesi gerekmektedir.

Basit bir log örneği vereyim dilersen burada bahsettiğim hususları rahatça görebilirsin. Disc için örnek olarak Exodus'dan Perce, Holy için bana ve For The Horde'dan Avaa'ya bakabilirsin.

http://www.worldoflogs.com/rankings/players/Blackwing_Descent/Nefarian/25N/hps/

Cuties Only'den Tiduz var o da çok iyi bir disc priestdir ama cuties only loglarını public yapmayı bıraktı bu aralar. Tekrar başladıklarında onu da incelemeni tavsiye ederim. Bu anlamda faydalı bir rehber olabilir. Teorideki kavramları şekillenmiş olarak görmek herzaman için daha çok yardımcı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

Catzee said:

uçurumdan atlayıp arkadaşını yanına çekip sonra da levitate le onun ölüsüne doğru süzüle süzüle inmek güzel olabilir

canimizi emanet ettigimiz priestlere bile guvenemiyoruz artik, gerce onceden de guvenmiyoduk ama simdi ibnelik yapicak yeni seyler buldular.

Instant olsa bile farklı bir mekanik içeriyor Leap of Faith dolayısıyla hareket halindeyken çalışmıyor aksi halde bu tarz şeyler yapılıp mekanik gereksiz şekilde sömürülebilirdi. Oldukça faydalı add kiting gereken fightlarda 3 priest farklı 3 köşede işi çocuk oyuncağına çevirebiliyor bu sayede. Klasik fire içinde kalanı kurtarayım düşüncesinin ötesine gidebiliyor, bayılıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...