Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mıhlama peyniyi


GERGE

Öne çıkan mesajlar

bu meretin en ince detayını anlatayım da dinle. ipince dövülmüş bakır bir tava. niye bilmiyorum, malzemeleri trabzon'un en ücra köylerinden getirt teflonda o tadı yakalayamazsın.

yapması çok kolay bişe; ama kıvamını tutturması tecrübe istiyor. malzemenin ayarı falan olmaz, kafana göre koyacaksın herşeyi. tereyağını erit, mısır ununu kızgın yağda iyice kavur, üzerine suyunu ekle, su kaynayana kadar kaşıkla yavaş yavaş çevirmeye devam et, peyniri rendeleyip ya da ufak ufak parçalayıp üzerine ekle, peynir tavanın üstünü kaplayana kadar karıştırmaya devam et, ocağı iyice kıs fokurdadıkça karıştır, bütün malzemelein iyice içiçe geçtiğini görene kadar devam et.

bi de troklosti dedikleri bişe vardır bizim oralarda. mıhlamaya benzer yapılması. tereyağının içinde lor beyaz peyniri eritirsin, sonra üstüne kafana göre çok fazla olmamak kaydıyla su koyarsın, aynı şekilpeynir ortadan kalkana kadar kısık ateşte ısıtıp karıştırırsın. bu kahvaltılar için pratik ve lezzetli olur, aklınızda olsun.

ne yazık ki malzeme baya önemli. büyük şehirlerde bazen karadenizli bakallarda falan bulunabiliyor malzemeleri. söylemeyi unuttuk, orijinal malzemelere erişiminiz yoksa tuzlu tel peynirle de olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Rizeliyim. Minzi diye bi peynirle yapıyoruz biz bunu. İstanbul'da var bi kaç yerde, Ankara'da nerede bulursun bilemiyorum. Kaşarla da yakın bir lezzet elde edersin o kadar kasmana gerek yok. Mısır unu da kullan ve çoook fazla tereyağı.

Kaşarı, unu, yumurtayı ve biraz kıvama gelene kadar suyu bi kaba koyup, karıştır. Sonra bi tavada bol miktarda tereyağı kızart, karışımı üzerine dök. Bu kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...