Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mıhlama peyniyi


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu meretin en ince detayını anlatayım da dinle. ipince dövülmüş bakır bir tava. niye bilmiyorum, malzemeleri trabzon'un en ücra köylerinden getirt teflonda o tadı yakalayamazsın.

yapması çok kolay bişe; ama kıvamını tutturması tecrübe istiyor. malzemenin ayarı falan olmaz, kafana göre koyacaksın herşeyi. tereyağını erit, mısır ununu kızgın yağda iyice kavur, üzerine suyunu ekle, su kaynayana kadar kaşıkla yavaş yavaş çevirmeye devam et, peyniri rendeleyip ya da ufak ufak parçalayıp üzerine ekle, peynir tavanın üstünü kaplayana kadar karıştırmaya devam et, ocağı iyice kıs fokurdadıkça karıştır, bütün malzemelein iyice içiçe geçtiğini görene kadar devam et.

bi de troklosti dedikleri bişe vardır bizim oralarda. mıhlamaya benzer yapılması. tereyağının içinde lor beyaz peyniri eritirsin, sonra üstüne kafana göre çok fazla olmamak kaydıyla su koyarsın, aynı şekilpeynir ortadan kalkana kadar kısık ateşte ısıtıp karıştırırsın. bu kahvaltılar için pratik ve lezzetli olur, aklınızda olsun.

ne yazık ki malzeme baya önemli. büyük şehirlerde bazen karadenizli bakallarda falan bulunabiliyor malzemeleri. söylemeyi unuttuk, orijinal malzemelere erişiminiz yoksa tuzlu tel peynirle de olur.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

1 tava + 1 ekmek şimdi. Ekmeğin hakkını yemeyelim. Başka hiçbir şey bana 1 ekmek yediremez.


ladeste az karışık iste bi de taksime falan gittiğinde bakalım. o da yediriyor 1 ekmek nerdeyse :>
Mesaj tarihi:
Ben Rizeliyim. Minzi diye bi peynirle yapıyoruz biz bunu. İstanbul'da var bi kaç yerde, Ankara'da nerede bulursun bilemiyorum. Kaşarla da yakın bir lezzet elde edersin o kadar kasmana gerek yok. Mısır unu da kullan ve çoook fazla tereyağı.

Kaşarı, unu, yumurtayı ve biraz kıvama gelene kadar suyu bi kaba koyup, karıştır. Sonra bi tavada bol miktarda tereyağı kızart, karışımı üzerine dök. Bu kadar.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Beyler kıskandırmak gibi olmasın ama Arnavut olduğumuzdan çok güzel yemekler dönüyor bizim evlerde.
boşnak mantısı yap bana, seninle arkadaş olalım
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Beyler kıskandırmak gibi olmasın ama Arnavut olduğumuzdan çok güzel yemekler dönüyor bizim evlerde.


işiniz gücünüz börek olm, ama hakkınızı vermek lazım güzel yapıyosunuz.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Beyler bunu yedikten sonra kalbi damarları falan komple temizletmek lazım.


GEnelde bunu günlük yiyen ihtiyar 80-90lık amcalar var, senden benden sağlıklı adamlar.

Olay yemekte değil, hayat tarzında:D
Mesaj tarihi:
Telpeyniri koymalısın içine. Boyle ekmeği bandırınca 2 metre uzamalı. Yoksa anlamı kalmaz. Gerçeğide tel peynirinden yapılıyo bildiğim kadarı ile. Mısır unu mutlak gerek. Değişik varyasyonlarıda bulunuyor normal unla yapılan minzi(minci) ile yapılan kaşarla yapılan gibi.
×
×
  • Yeni Oluştur...