huun Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 bu meretin en ince detayını anlatayım da dinle. ipince dövülmüş bakır bir tava. niye bilmiyorum, malzemeleri trabzon'un en ücra köylerinden getirt teflonda o tadı yakalayamazsın. yapması çok kolay bişe; ama kıvamını tutturması tecrübe istiyor. malzemenin ayarı falan olmaz, kafana göre koyacaksın herşeyi. tereyağını erit, mısır ununu kızgın yağda iyice kavur, üzerine suyunu ekle, su kaynayana kadar kaşıkla yavaş yavaş çevirmeye devam et, peyniri rendeleyip ya da ufak ufak parçalayıp üzerine ekle, peynir tavanın üstünü kaplayana kadar karıştırmaya devam et, ocağı iyice kıs fokurdadıkça karıştır, bütün malzemelein iyice içiçe geçtiğini görene kadar devam et. bi de troklosti dedikleri bişe vardır bizim oralarda. mıhlamaya benzer yapılması. tereyağının içinde lor beyaz peyniri eritirsin, sonra üstüne kafana göre çok fazla olmamak kaydıyla su koyarsın, aynı şekilpeynir ortadan kalkana kadar kısık ateşte ısıtıp karıştırırsın. bu kahvaltılar için pratik ve lezzetli olur, aklınızda olsun. ne yazık ki malzeme baya önemli. büyük şehirlerde bazen karadenizli bakallarda falan bulunabiliyor malzemeleri. söylemeyi unuttuk, orijinal malzemelere erişiminiz yoksa tuzlu tel peynirle de olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 guzel de cok yagli be asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Beyler bunu yedikten sonra kalbi damarları falan komple temizletmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Yok bunun içinde ki antibakteriyel ve antiyağ asitleri bütün bakteri ve yağları temizliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 GERGE said: 1 tava + 1 ekmek şimdi. Ekmeğin hakkını yemeyelim. Başka hiçbir şey bana 1 ekmek yediremez. ladeste az karışık iste bi de taksime falan gittiğinde bakalım. o da yediriyor 1 ekmek nerdeyse :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ehunekel Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Ben Rizeliyim. Minzi diye bi peynirle yapıyoruz biz bunu. İstanbul'da var bi kaç yerde, Ankara'da nerede bulursun bilemiyorum. Kaşarla da yakın bir lezzet elde edersin o kadar kasmana gerek yok. Mısır unu da kullan ve çoook fazla tereyağı. Kaşarı, unu, yumurtayı ve biraz kıvama gelene kadar suyu bi kaba koyup, karıştır. Sonra bi tavada bol miktarda tereyağı kızart, karışımı üzerine dök. Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 mıhlamaya ölürüm. net bırakırım. kanımı dökerim içine ritual halinde yerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Peynirden ziyade misir uni çok mühimdir. Bu sabah kahvaltıda yidim, çok kültürlü aile yapısını seviyorum :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Beyler kıskandırmak gibi olmasın ama Arnavut olduğumuzdan çok güzel yemekler dönüyor bizim evlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 caps isteriz seagle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 kıskandırmak gibi olmasın ama ekmegi tuza banip banip yer gibi sdadsaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Aluriel said: caps isteriz seagle yerken gözün bişeyi görmediği için ancak bitmiş tabağı capslayabilirim =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 ev arkadasim samsunlu Fuck YEA! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karasimsek Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 benim ew arkadaşlarımdan biri samsunlu biri giresunlu yaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 ohh şanslıymışın...mısır ekmeği hamsili pilav falan karadeniz yemekleri ne güzel lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Bu ne la fondue nün yandan yemişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 SeaGle said: Beyler kıskandırmak gibi olmasın ama Arnavut olduğumuzdan çok güzel yemekler dönüyor bizim evlerde.boşnak mantısı yap bana, seninle arkadaş olalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 sizin ciğeriniz güzel sadece arnavutu kesip ciğerinden oh mis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 SeaGle said: Beyler kıskandırmak gibi olmasın ama Arnavut olduğumuzdan çok güzel yemekler dönüyor bizim evlerde. işiniz gücünüz börek olm, ama hakkınızı vermek lazım güzel yapıyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 SeaGle said: Beyler bunu yedikten sonra kalbi damarları falan komple temizletmek lazım. GEnelde bunu günlük yiyen ihtiyar 80-90lık amcalar var, senden benden sağlıklı adamlar. Olay yemekte değil, hayat tarzında:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Telpeyniri koymalısın içine. Boyle ekmeği bandırınca 2 metre uzamalı. Yoksa anlamı kalmaz. Gerçeğide tel peynirinden yapılıyo bildiğim kadarı ile. Mısır unu mutlak gerek. Değişik varyasyonlarıda bulunuyor normal unla yapılan minzi(minci) ile yapılan kaşarla yapılan gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 JonBovi said: sizin ciğeriniz güzel sadece arnavutu kesip ciğerinden oh mis hahaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 http://images.gittigidiyor.com/957/KAHTALI-MICI-O-NEY-KARDAS-YARISINI-BANA-VER__9574925_0.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Ben hiç mıhlama peynir yememişim onu farkettim yav hemen bi yerlerden bulup deniyim bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Ciğer, bilimum hamur işi, fava*, ot ile yapılan yemekler.. Arnavut diyoruz olm, sadece ciğer falan diyosunuz, ayıp. *fava: Bakla + zeytinyağı = Orgazm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar