Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet Meme


Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

LucifeL said:

pek anlatılacak bir yanı yok nette erkeklerin arasında dönen meme muhabbeti karı ile eş anlamlı başka birşey deiğil ama hem argo hem de meme komik bir laf olay bu




wiki said:
A meme ( /ˈmiːm/, rhyming with "cream"[1]) is a postulated unit of cultural ideas, symbols or practices, which can be transmitted from one mind to another through writing, speech, gestures, rituals or other imitable phenomena. (The word is a blend of "gene" and the Greek word μιμητισμός (mimetismos, [mɪmetɪsmos]) for "something imitated".)[2] Supporters of the concept regard memes as cultural analogues to genes, in that they self-replicate, mutate and respond to selective pressures.[3

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wikiyi okuyup nesini anlamadınız. tekrar tekrar gündeme gelen, popülerleşmiş, belli bir kesimde efsane olmuş ve sevilen nesne.

pascal nouma bir meme mesela, chuck norris facts bir meme, barrens chat bir meme, internet mahir bir başka meme.

ama eğlenceli veya saçma olması lazım, abd'nin independence day'i, atatürk veya napolyon meme değiller mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dawkins de insan davranışlarının evrimleşme konusunda bahseder meme'lerden. Nesilden nesile aktarılan davranış, kültür öğeleri olarak nitelendiriyor. Mesela çay servisi yapıldı, içmek istemeyen adamın kaşığı bardağının üstüne yatay olarak koyması da bir meme. Nerede başladığını bilen yok, ama kabullenilmiş bir davranış. Hala da süregeliyor, hayatta kalmaya devam ediyor.

Internet meme'leri de çeşitli sosyal topluluklarda ortaya çıkan, günlük dile bile sirayet edebilen oluşumlar. Facepalm da bunlardan biri mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...