Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 tesla tank varmıymış acep şu red alert2 de olandan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 RRa said: Iran'ı abartan yokta, küçük gören çokmuş gerçekten yada Iran'lıları Irak'lılarla bir tutan... Iraklılar genel olarak araptır. Iranlılar ise farslı. Arapların geçmişinde hep bir birilerine yamanma, hep bir iki yüzlülük, hep bi ellerine yüzlerine bulaştırma görürsünüz. Fakat farslıların geçmişi bugünün super gücü amerikadan bile daha büyüktür. Pers imparatorluğunu kitaplardan bilmiyorsanız da 300 spartalı filminden bilirsiniz belkide. Pers imparatorluğu kurulmuş teşkilatı ve yönetim tarzı açısından zamanın en ileri imparatorluğuydu. Daha sonra bu yapı Avrupanın en büyük imparatorluğu Roma tarafından devam ettirildi. Yani o zamanlar Persler Avrupalılardan daha zekiymiş :) yalniz su anda irani persliler degil araplar yonetiyo bildigim kadariyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Suark said: tabi haklısın ama şuna katılmadım ben, "özgür düşünce olmayan yerde bilim olmaz"'a. olur yahu, niye olmasın? sonuçta olay silah üretmekse, silah üretme konusunda yeterli özgürlüğü veriyordur adamlar. bilimsel araştırmalar devlet güdümüyle belli noktalara kanalize edilse bile uzun vadede ara kapanmaz, açılır. moriQ said: düşünce özgürlüğünden çok baskı rejiminin ne istediği önemli. mesela roket teknolojisi, hitler almanyadan amerikayı vurmak istediği için nazi bilim adamları tarafından icat etmiştir. ki nazi almanyası teknolojinin ve mühendisliğin o zamanki lideridir. almanya naziler gelince bilimde patlama yapmadı, önceki oluşumun devamı. yukarıda dediğim devlet güdümünün yetersizliğine en güzel bir örnek de bu devirden çıkmıştır. dünyanın ilk gerçek anlamda bilgisayarı denebilecek z3'ü geliştiren konrad zuse'nin elinden tutan olmamıştır almanya'da. roket yapmak için von braun'u omuzlarda taşıyan naziler bilgisayarın gücünü öngörememiştir. yıllar sonra bilgisayar teknolojisi amerikalıların elinde yeşermiştir. o nedenle bugün bile pek bilinmez, bahsi geçmez bu adamın adı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 hııı peki, direk " bana şu şu şu silahı yapıcaksınız, alın para imkanlar şu şu şu ve bunu ülkeniz için cihad için yapıosunuz " dese yine olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 tıp biliminin öncüsüdür almanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 roket yaparsın ama bilgisayar yapamazsın işte, yukarıda örneğini verdim. safi roketle de bir yere kadar. sovyetler de ay'a gitti ama bir tane elle tutulur otomobil yapamadı. halkına refah sağlayamayınca da ayakta duramadı. iran da deli gibi petrol ve doğalgaz geliri olmasa çöp yapamaz zaten. hani kendimizi genelde hor görüyoruz ama aynıları bizde olsa biz fersah fersah ilerisinde oluruz onların bu hallerinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Yazida kullanilan dil asiri derecede tarafli. Bu tarz yazan birinin dedigini ciddiye alip tartismak abes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 1-Aya değil uzaya çıktılar. 2-Halkına refah sağlamaktan çok, soğuk savaşı kaybettiklerinden dolayı çöktüler. 3-Sovyet arabalarıda ayrı tartışılası konudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 RRa said: Iran'ı abartan yokta, küçük gören çokmuş gerçekten yada Iran'lıları Irak'lılarla bir tutan... Iraklılar genel olarak araptır. Iranlılar ise farslı. Arapların geçmişinde hep bir birilerine yamanma, hep bir iki yüzlülük, hep bi ellerine yüzlerine bulaştırma görürsünüz. Fakat farslıların geçmişi bugünün super gücü amerikadan bile daha büyüktür. Pers imparatorluğunu kitaplardan bilmiyorsanız da 300 spartalı filminden bilirsiniz belkide. Pers imparatorluğu kurulmuş teşkilatı ve yönetim tarzı açısından zamanın en ileri imparatorluğuydu. Daha sonra bu yapı Avrupanın en büyük imparatorluğu Roma tarafından devam ettirildi. Yani o zamanlar Persler Avrupalılardan daha zekiymiş :) Şimdi Türkiyede yaşayanlar ne kadar Türkse muhtemelen İrandakiler de o kadar Perstir. Irk kavramına girmeyelim o açıdan^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 1- pardon, uzaya çıktılar. benim hatam. fazla büyüttüm başarılarını. 2- yorum farkı. 3- yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 ShadowFury ben bundan Türkiyede yaşayanlar Türk değil'i mi anlayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 yav tabide, otomobil yapamadı diosun sen. Şimdi ben de diorm ki, tamam iran bilimde süper ileri olamayabilir overall ama gayet tabii silah bakımından üstün olabilirler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 çin desen belki de iran olamaz. civilization gibi "bastık parayı kaç turn kaldı nuke'a" şeklinde olmuyor ki ar-ge. :) hoş gerçi çin dedim ama adamlar kendi mamülleri tüfek yaptı, beceremeyip keleşe geri döndüler daha yeni. onlar da yapamaz daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 RRa said: ShadowFury ben bundan Türkiyede yaşayanlar Türk değil'i mi anlayım? Türk değil demiyorum. Sadece ırk kavramından bahsedecek kadar Türk değiller diyorum. teee bin yıl önce türkler buralara göç etmiş, doğrudur. Ancak bu coğrafyada yaşayan arabıdır rumudur ermenisidir yahudisidir karışan nüfus türk geni taşıyanlardan çok daha fazla. En basitinden çevrene bak. Çevrendeki insanlarda orta asya halkı karakteristikleri mi daha fazla, yoksa arap, rum filan mı? Tatar, özbek vs. göçmen akrabası olmayan insanlardan çekik gözlü yok gibi bişey ya koskoca ülkede. İmparatorluk içerisinde Anadolu gen çorbası olmuş yani. Bu açıdan milletleri ırk olarak değerlendirmek aşırı saçma. Hele imparatorluk üzerine imparatorluk kurulmuş, onlarca milletin birbirine girmiş olduğu bir coğrafyada büsbütün saçma. Hı, aynısı persler için de geçerli. Türkü arabı yahudisi ermenisi rumu o coğrafyada da birlikte yaşamış, imparatorluk üstüne imparatorluk görmüş bir coğrafya. 2500 yıl öncesinin persleriyle 1000 yıl öncesinin araplarını karşılaştırıp bugünün milletlerini kıyaslamak bana tutarlı bir yorum gibi gelmiyo açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 iran ve ileri teknoloji.. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 cihant said: Abi hangi ekonomiden bahsediyorsunuz?İran ambargolar altında yaşayan bir ülke,ne ticareti yapabilir ki?Petrol deseniz adamlar kendine yeticek petrolü bile rafine edemiyor,bizim bor durumundan farklı değiller.peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 dean, soğuk savaşı kaybettiler diyorsun. soğuk savaşı savaşarak mı kaybettiler? kendi içinde çelişiyorsun. adam halkın refahını sağlayamadılar çöktüler diyor sen HAYOR SOĞUK SAVAŞI KAYBETTİLER BİR KEREM1!! diyosun, e adama sorarlar soğuk savaşı neden kaybettiler diye? halkın refahını sağlayamamaktan, ideolojinin miladını doldurmasından, halkın gözünü açmasından dolayı kaybettiler. bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 dasaaa said: iran ve ileri teknoloji.. lol adamlar cidden gelişmişbir ülke, her ne kadar farklı bi yönetim şekli olsa da şu an amerikaya kafa tutabilecek kadar güçlü, hemen her açıdan. Küçümsenecek bir ülke değil. En basitinden adamların sınır karakollarına bi bak. Onlarda terörle(pjak) mücadele ediyo. Bizde Adamların tüm sınır karakolları böyle ve her mevzilerinde doçka var. Sen düşün gerisini.Gittim gördüm ordan biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 abi sizin teknoloji anlayışınız sıfıra yakınsa ben ne yapabilirim ki? inşaat, o karakol/kaleyi 1000yıl önce de yapabilirdin dshk 1940lı yıllarda yapıldı e ne diyim şimdi? ne yapmış bu adam, f35'in kask sistemi gibi bişi yapsınlar sonra konuşalım. ne yüksek teknolojisi? politika, birlikler, anlaşmalar, halk vs. olmasa da tüm dünyada ortaçağ kafası -ne bileyim iran kafası da olur hani- sürüyor olsa bu adamların herhangi bir şansı mı olur sanıyorsunuz gerçekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 abi docka 70 yıllık silah adam modernlik göstergesi olarak vermiş asdjhasdjhas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 e ak-47 de 63 yıllık, hala üstüne tüfek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 "En Basitinden" ibaresini boşunamı yazdım abi, en basitinden diyorum. Sizle tartışmaya girmicem abi, devam edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 zerrin çok iyi yalniz, karlı arazide nasıl uzaktan eniyi şekilde görülebilen rengarenk binaları yaparız projesi herhal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Cuce said: e ak-47 de 63 yıllık, hala üstüne tüfek yok. lol millet silaha yatırımı boşu boşuna yaptıklarını iletirim.. f/p olarak verimli ve en öküz ile tarım yapılan ülkede bile yapılabilecek basit bi silah.. iyisi? meh.. "olm mermi atıyor işte, adam öldürüyor daha ne" derseniz, vizyon bu kadarsa evet iyidir size göre @one: abi en basiti dediklerinin birisi 5000yaşında ötekisi 60yaşında. basiti falan yok. fail onlar. ne bileyim -sınırda gereksiz gerçi ama- ADS var deseydin "hmm teknoloci evet" denilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 e cüce bu nasıl mantık? AK-47'si olan ordu teknolojik olarak gelişmiş mi oluyor şimdi? löl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar