Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

priest


inalkac

Öne çıkan mesajlar

Yanlış bilgi priest şuanda iyi konumda gerçi 6 gün kaldı lakin bu sürenin sonuda çok şey değişiyor. 6 build önce betada halimiz çok kötüydü fakat sonra birçok düzenleme yaşandı.

Yeterli mi ? Malesef healing classları arasında extra regen kaynakları bakımından büyük farklılıklar mevcut. Priest diğer classlara nazaran geara daha bağlı bir konumda olacak (eğer shadowfiend ve hymn of hope konusunda bir fikir değişikliğine gidilmezse)

Bunun anlamı ilk tierda radikal değişiklikler gelmezse priestlerin toparlanması vakit alabilir.

Çok zevkli mekaniklere sahibiz lakin bu mekanikleri işlevsel kılacak ana faktör olan regen konusunda diğer classların lvl 85'de çok gerisindeyiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

67 priestim var, cata da oynayacağım için kasıyorum. Heal konusunda, 1 kere su içmeden 5manleri rahatlıkla tamamlıyorum açıkçası. Gerçi 1 2 sapık dps çıkıp aggro almaya kasınca baya yoruyorlar, mana da bitiyor ama, genelen healde sıkıntı yok gibi bence şu an. Yalnız Shadow mana içiyor resmen, tek bosslarda değil de trashta sürekli manasız kalıyorum :/.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 manlerde bırakda mana sıkıntısı olmasın artık. Ama 6 dk hymn gerçekten saçma, neye göre kime göre altı dakika bu. Tamam instant da olmasın ama 6 dk cd koyunca millet kullanmayıda unutuyo. Priestlerin içinde kullanım oranı % kaç çok merak ediyorum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanada selam.

Hymn of Hope kullanımı çok yüksek değildir çünkü mevcut content ve healing mekanikleri buna imkan tanımıyordu çoğu zaman. Gereksinim duyulmuyordu çünkü fightlar uzun değildi ama catada durum öyle olmayacak.

Regen mekaniklerini ele aldığımız zaman en çok zarar görenin priest olduğunu görüyoruz.

Hymn of Hope ve Shadowfiend

Level 80'de fightlar uzun sürseydi aynı sorunları lvl 80'de de yaşardık fakat durum öyle değil. Classlar arasındaki farkı rakamsal olarak şöyle görebiliriz. Son icc/rs rundan örnek veriyorum.

Priest olarak bosslarda shadowfiend ile elde ettiğim gaine ve diğer classlarınkilere bakalım.

Priest: Mana Leech 157401 mana
Druid: Revitalize 242152 mana Innervate 182096 mana
Shaman: Watershield 266264 mana
Paladin Divine Plea kullanmamış ztn 2-3 dk sürüyor fightlar ama kullansaydı (ki cata gelince kullanılacak) elde edeceği gain onu Druid ve Shamanın arasında bir yere getirir. Paladinlerin Holy Power'a sahip olduğunu da unutmayalım bu basit bir tooldan ziyade free heal şansı tanıyan dolayısıyla mana harcamanızı bu yapısıyla azaltan bir özelliğe sahip. Bundan elde edilen katkıyı da unutmamak gerek.

Mana kaynakları açısından yeteneklere baktığımızda.

Druid: Revitalize nerflenmiş olmasına rağmen gayet iyi durumda extra birşey yapmanıza gerek kalmadan healing ile mana kazancı sağlıyorsunuz. Innervate sadece 1 gcd gibi bir kayıp yaratıyor size başka birşey söz konusu değil.

Paladin: Divine Plea 15 saniye boyunda healinginizi %50 düşürüyor, wotlk için çok büyük bir handikap idi bunu asla es geçmiyorum ama Cata'da 15sn tamamen healingi bırakacağınız vakit aralıkları görebilirsiniz fightlarda ve bir paladin olarak doğru zamanlama ile bu size pek fazla bir zarar vermeyecek.

Shaman: Water Shield extra birşey yapmanızı gerektirmiyor üzerinizde kaldığı sürece sorun yok.

Mana Tide Totem 12 saniye boyunca size ve partynizdekilere %350 spirit artışı.

Priest: Shadowfiend 1 gcd harcıyorsunuz bunun dışında pek fazla birşey gerektirmiyor.

Hymn of Hope 8 saniye boyunca %2 mana restore + 8 saniyeliğine %15 mana artışı. Channeled olması çok büyük bir handikap olabiliyor. Burada rng faktörü devreye giriyor, movement gerektiren bir fight hiç beklenmedik bir anda alacağınız bir debuff yüzünden HoH'u heba edebilir.

Cooldownlar
Druid: Innervate 3 dk
Paladin: Divine Plea 2 dk
Shaman: Yapısı gereği water shield için söz konusu olan bir cd yok, Mana Tide Totem ise 3 dk.
Priest: Shadowfiend 5 dk, Hymn of Hope 6 dk

Bu faktörler göze alındığında betanın son buildlerinde healinge gelen düzenlemelerle priestin durumu iyileştirilmiş olsa da regen söz konusu olduğunda durumun bir dengesizlik içerdiğini görüyoruz.

Bakalım belki bazı değişiklikler yapılmıştır release sonrası rakamsal anlamda farklılıklar görebiliriz ama son durum bu şekildeydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda toplam mana değerleri var onlarada baksaydın keşke. Cdlar sonucu durumun nasıl şekillendiğini en iyi orada görebiliyoruz. Ha yok 85 değerleri nasıl olacak dersen Nefarian alakir chogal gibi fightlardan da değerler sunabilirim loglar hala aktif sanırım. Bu gibi durumlarda uzun süren fightlardan örnek göstermek daha iyi oluyor. Çünkü kısa süren fightlarda cdların her class için farklı olması bir nevi denge yaratırken fight uzadıkça belli bir seviye sonrası diğer classları geride bırakan etken haline gelebiliyor.

%50 healing reduction 15 sn için channeled olmadıktan sonra catada birçok bossda can yakmıyor, çünkü healing eski yapısında değil. Holy power gibi destekleyici bir toola sahipken kesinlikle ama kesinlikle bunu çok kötü diye adlandırmamak gerekir.(her free heal dolaylı şekilde de olsa regen demektir.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

Yukarıda toplam mana değerleri var onlarada baksaydın keşke. Cdlar sonucu durumun nasıl şekillendiğini en iyi orada görebiliyoruz.

Rakamların ne önemi var % olara görebiliyoruz zaten?
Diyelim 100er k manaları var.
Innervate 20% - 10 saniye sonunda 20k
Plea 15% - 15 saniye sonunda 15k (15 saniye boyunca -50% healing)
Shadow fiend minimum 30% - 1.5 sny attack speed her hit 3% mana üstelik HoH açıkken Maximum mana 15% artacağı için daha etkili,15 saniye sonunda minimum 30k mana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...