Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 burdan bir şekilde bir kesim kapitalizme tutunmanın yolunu buluyor. çok bug abuser milletiz vesselam. cuomd cılara : parası olan pos makinasıyla karşıdakinin borcu kadar fatura kesip kredi borçlarını yapılandırıp aradan sakal alıp hayali buzdolabı cep telefonu satıyomuş.
vuvuzela Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 bız kendımız bug oldugumuzdan oturu
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 ben anlamadım beynim durdu, anneye anlatır gibi anlatabilir mi biri
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 çok iyiymiş ya ahah Flassh said: ben anlamadım beynim durdu, anneye anlatır gibi anlatabilir mi biri şimdi diyelim senin bankaya borcun var ama bi sürü faizi falan da olmuş ödeyemiyorsun. bu adamlar diyor ki, ben senin yerine ödeyeyim borcunu, sen bana 12 ayda taksitle geri öde diyor. bunu yapmak için de borç tutarı kadarlık beyaz eşya, elektronik vs. satmış gibi gösteriyorlar ve 15-20% komisyon alıyor adamlar. sen de borcunu 12 ayda tekrar ödemeye çalışıyorsun.
Eralp Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 DarKRideR said: tefecilikle aynı şey değil mi bu? sistemi benzer ancak parayı pos makinasından geçtiğinden belirli bir sermayeye ihtiyacın olmuyor. Bütün yükü bankaya yüklüyorsun.
odiflame Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 benzerini kuyumcular yıllardır yapıyordu zaten.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 abi bu kapitalizmin türk milleti ile imtihanı bence
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 imtihanın türk milleti ile kapitalizmi de olabilir.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 http://i301.photobucket.com/albums/nn57/addaminsain/GENTLEMANLYOWL.jpg
yav Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 ee abi, mantıklı değil mi bu? spot ürün satın alırken de bu tarz işler dönebiliyor tanıdıkla anlaşıyorsun parayı onun pos makinesine ödeyip taksitle 3.şahıstan ürünü almış oluyorsun ama 3.şahıs parasını nakit olarak aracıdan alıveriyor 3 kişi de mutlu so? ek: hayali buzdolabı cep telefonu satmasına gerek yok hizmet sattım der, oldu bitti. ki hizmet satıyordur aslında zaten.. ek2: bddk'nın falan hangi yasalarla bu olayı kılıfına uydurup da engelleyebilir çok merak ediyorum yalnız
mani Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 yasa çıkartır bu izbeliği yapanın götünden kan alıcam maddesi koyar gider alır. Ortada 20% lik bi cukka varsa bu bankaların ve devlet babanındır. kırarım boynuzunu iblis!
yav Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 yav said: 3 kişi de mutlu 3 kişi değil, tüzel bir kişilik olarak banka da mutlu olur neticede pos makinesinden 3-4 rakamlı para geçtiği vakit banka da kendi hizmet bedelini çıkartıyor bir yerlerden ben anlamadım kime zararı var bunun? hayali ticaret yapılmış olduğundan istatistikler realitesini mi kaybediyor, başka? muhtemelen bankaya borçlu olan adama binecek olan faizin getirdiği marjinal gelir pos makinesinin kullanılmasından edilen hizmet kârından daha fazla olduğu için bankaların gözünü "$$$$" şeklini bürümesiyle peşine düşmüştürler.
Marty Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 3.kisi kredi vermis oluyo. bu kadar basit mi yoksa ben mi yanlis anladim?
nuki Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 burda banka mutsuz oluyor çünkü 10 milyardan çatır çatır faiz alacaği yerde faiz alamıyor. Çünkü adam bankadan taksit yapıyor banka aynı parayı alıyor en sonunda ama hem faizi eksik ( 10 bin için faiz 6 bin'e tekabul ediyor) hem de daha geç alıyor.
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 yemin ederim ben bunu 7 yaşındayken düşünmüştüm lan. babamın üstünde nakit yoktu galiba, e dedim bi yerden alışveriş yapar gibi çekelim, adam bize kasadan versin asldkj. vay anasını.
khalad Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 bunu uzun zamandır yapıyorlar adamların yeni yeni gözüne çarpmaya başlamış dünyanın en uyanık milletiyiz ama sadece götümüz sıkışınca aklımızı kullanabiliyoruz.
kithnoss Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Danışmanlık şirketi adı altında neden yapmıyorlar , beyaz eşya falan gibi stok takibi falan olan bir sistem kullanıyorlar acaba ? Büyük ihtimalle atıyorum Arçelik bayisi olunca çoğu banka vade farksız taksit sunuyordur +8 falan , bunun büyük avantajlarından yararlanmak için olabilir.
Bone Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 ShadowFury said: imtihanın türk milleti ile kapitalizmi de olabilir. oldukça ilginç bir noktaya parmak basmışsın
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 tanidik kuyumcu ile yapiliyordu zaten, hatta bi donem altina taksit filan yapiyorlardi babamin oldugu donem zink diye devlet baba maas baglamadigindan oyle ihtiyac olmustu nakite, gidip kredi kartina taksit altin aldirmistim ama altin yerine direk parayi almistik kuyumcudan ama bankadan 18 ay vade ile kredi aldiginizi dusunelim, 3000 lira almsitik masraflari dusunce 2.800 verdiler, 18 ayda toplam 3700 odedik bankaya geri, yani cepten cikan para 900 filan esnaf olup bu buzdolabi satmis gosterip yontemini yapsaydik bankanin kampanyasi olmasa bile 12 ayda 100 lira bankaya 400 lira filanda araciya odiycektik bug abuse gibi bisi bu :p
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Benim 3000 lira falan böyle borcum var asgarisini yatırıp öteliyorum, bunu okuduğum süper oldu ya.
Öne çıkan mesajlar