Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demokrasinin Yıldızı Boğaziçinde

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
eğleniyo kendi çapında oksijensiz ve besinsiz kalınca şimdi anoksidatif solunum yoluyla kendi ürettiği metabolik atıklar üzerinden besleneme çalışıyor bekleyin biraz daha gider
Mesaj tarihi:
Hao said:

öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum, daha tatlı olabilirdi müdahele evet abartılmış, ne sorunu varmış boğaziçililerin allahaşkına ? % 95 i zengin - elit ailelerin çocukları değil mi ? komik oluyorsunuz.

Aahaahhah.

Boğaziçini özel üni sanıyor galiba arkadaş.

Olm ardeth i hakaretten şikayet etsek ne dedi deseler bilmiyorum derim ha.
Mesaj tarihi:
Boğaziçi'ni benim gözümde Boğaziçi yapan 2 önemli unsur bulunuyordu:

a-)Karşıtlıkları sivil protesto ve dialog yöntemleriyle ifade etmeyi başarabilen, "öteki" ni hiç sevmese de onun görüşlerine saygı duyabilen ve ona olan zıtlığını sözleriyle ifade edebilen, hatta "öteki" denen bir şey olmadığını kavrama kapasitesine sahip öğrenciler yetiştirme kültürü

b-) Ne olursa olsun gösterdiği sivil protestoya karşılık olarak bırakın polis kuvvetlerini, okulun güvenlik güçlerinden bile herhangi bir baskı görmeyen öğrencilerden ve "düşüncelerinize katılmıyorum ama düşüncelerinizi savunmanız için gerekirse hayatımı bile verebilirim" minvalli bir idari kadrodan oluşan bir sistem.

Boğaziçi'nde bunlardan ilkine hala sıklıkla rastlayabilirsiniz; ancak 5 Kasım olayları ile birlikte Boğaziçi'nin çok kültürlü, özerk ve kendine has yapısını sağlayan ikinci madde ortadan kalktı.

Açıkçası bu olayları ve polis müdahalesini, Boğaziçi ideali/rüyasının fiziksel bir şekilde çöktüğü an olarak tanımlıyorum. Başka alanlarda bu çöküşle zaten karşılaşmıştık; ancak bu kadar ağır bir şeyi deneyimlemeyi pek beklemiyordum.

Artık biz de sıradan bir üniversiteyiz.
Mesaj tarihi:
Hao said:

öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum, daha tatlı olabilirdi müdahele evet abartılmış, ne sorunu varmış boğaziçililerin allahaşkına ? % 95 i zengin - elit ailelerin çocukları değil mi ? komik oluyorsunuz.

Mesaj tarihi:
Hao said:

bu bogazicililerin %95 i elit muhabbeti burdan mı çıktı, ahahahahah.

O degilde tamam bu kadar şaka yeter, biri çıksın o post aslında fake desin lütfen.

şakaysa komik, ciddiyse dahada komik asda.
Mesaj tarihi:
Hao said:

adam başlığı dağıttı direk tek mesajla.

Mesaj tarihi:
Hao said:

of ki ne of
Mesaj tarihi:
Ya 2 slogan atarak protestoya bile tahammülü olmama kötü birşey gerçekten.
Bir de bunu güvenlik kisvesi altında yapıyorlar ahaha.

Dekan anlattı gecenin 03.00'ünde okula gitmesi gerekmiş birşey unuttuğu için polis almam başbagan gelecek bilader demiş yarım saatte zor ikna ettim diyordu.

Ertesi gün de en az üniformalı polis kadar öğrenci kılıklı ama kulağında kulaklık bileğine doğru konuşan sivil polis vardı varmş.
Mesaj tarihi:
Hao said:

http://www.youtube.com/watch?v=z2zj9zq9IX0

Sana Selahettin Özdemir'in 'Sevmedim' adlı parçasını armağan ediyorum arkadaşım.
Mesaj tarihi:
Hao said:

protesto eden zaten o %5 lik kısım gebeş.
Mesaj tarihi:
Hao said:

boğaz içi devlet üniversitesi, özel üniversite deği. o dediin bahçeşehir, bilgi üniversitesi falan. boğaziçini kazanan öle çokfazla süper zengin çocuu olcaanı sanmıyorum. parası olmayıp da vaktini gezmek yerine derse ayıran çalışkan kişilerin girebildiği bi yer. parası olan adam zaten öss ye hazırlanmayıp, öss de taban alıp özel de parasıyla okuyan kişi. kaldıki özel ğniversite de eylem falan olmaz. adamların işi olmaz.
  • Yeni Oluştur...