Dennis Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 dasaaa said: yetişecek tabii ama onlar bile said: herkes okuyunca ne olcak bu memleket, çok merak ediyorum. çırak, kalfa yetişmeyecek mi? gibi daha doğru bir türkçe kullanıcaklar. güzel olacak. AHAHAHAHAHAH
Anelor Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 dasaaa said: yetişecek tabii ama onlar bile said: herkes okuyunca ne olcak bu memleket, çok merak ediyorum. çırak, kalfa yetişmeyecek mi? gibi daha doğru bir türkçe kullanıcaklar. güzel olacak. AHAHAHAHAHAH
Artariel Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Llama said: herkez okuyınca ne olcak bu memleket çok merak ediyorum çırak kalva yetişmicekmi? mesela herkes yazabilecekler edit : hass.. postlara bakmadan bir daha mesaj atmayacam
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 İşin bir de maddi yönü var.Dersaneler özel öğretmenler artık daha çok ve daha erken yaşlarda devreye girecek.
Bone Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 dasaaa said: eğitim sisteminin sadece yıllarla ifade edilmesi.. muhteşem bi fail için bizden ayrılmayım +1 o değil de 13 senelik eğitim nedir yahu. 7 yaşında girip 20 yaşında çıkacaksın... zaten normalde lise 3'te öğretilmesi gereken dersleri lise 4'e aktarmışlardı. daha da tuhaf bir sistemle karşımıza çıkacaklar...
balon Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Oğlum zaten ortalıkta iş yok, boşverin okusun millet.
Bone Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 5 yıl ilkokul, 5 yıl ortaokul, 5 yıl lise olsun "en süper eğitim sistemi" bizde olsun.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 amerikadaki olayla ilgili bir araştırma vardı, amerikalılar daha çok birim saat gidiyorlar diye. bilmem kaç ders alıp haftada bu kadar ders saatine giriyor çocuklar. japonya'da senede bunun %70kadar ders saati veriliyor. avrupada %75',i kadar.. gibi bir çalışmaydı. elbette mezun olanların seviyeleri de bu çalışmaya katılmıştı. haliyle avrupa, japonya amerikayı eziyordu başarıda. bizde de "yık dersi, yık süreyi, daya gereksiz içeriği kötü yetiştirdiğin yetersiz öğretim görevlileri ile" taktiği tam gaz devam ediyor işte
snarveien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 ayrıca bu sene müfredat değişiyormuş aldığım bilgilere göre yani seneye öss girecekler için tamamen farklı bi şekil alıcakmış bu müfredat muhabbeti. bu sene paçayı kurtarıyorum gibi gözüküyor.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Okumayacak, sadece itlik haylazlık yapan adamları eğitimden soyutlasak insan hakları şeyiyle çelişir miyiz? Ayıklamak dert değil çünkü, karşıdan belli ediyorlar kendilerini de, insan hakları bıdıbıdı. Yemin ediyorum boşuna kaynak harcıyoruz, bin yıla çıkarsan eğitimi it kopuk yine aynı it kopuk. Onlara harcayacağın parayı imkansızlıktan okuyamayanlara ayırsak ne güzel insanlar yetişir. İti kopuğu da bağlayacaksın bi odaya, facebook msn yutup takılsın. 5 yıl eğitim bile yeter bu sistemle.
Trias Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Yılları artırmak yerine sistem gelişmeli. akp düz liseyi kaldırıp yanlızca anadolu lisesi ve teknik lise yapmayı planlıyor diye okumuştum. Mantıklı da gelmişti. Türkiye'nin en büyük eksiği ara eleman olmaması. Fiziğe matematiğe kafası çalışan çalışır anadolu lisesi okur, üniversiteye gider. Diğerleri de teknik lisede meslek sahibi olur.
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 dasaaa said: eğitim sisteminin sadece yıllarla ifade edilmesi.. muhteşem bi fail için bizden ayrılmayım evet hadi madem avrupanin egitim sistemine benzetmeye calisiyorsunuz da sistemi, o adamlarinki gibi stabil, oturakli falan olmasi icin sistemin oooho.. daha ne köklü degisiklikler yapilmasi lazim. almanyada da 13 sene. ama kimsenin 13 sene okuma zorunlulugu yok. isteyen 10 sene okuyo sonra meslek egitimi aliyor 3 sene, türkiyede üni okuyarak yapilan bir cok seyi, bu sekilde yapiyo mesela. biz bi de 13 sene okumakla kalmiyoruz yani, sözel sayisal diye birsey yok bi kere. hersey esit agirlik. fransizca zorunlu ikinci dil olarak cart curt. ama onun yerine öss gibi 3.5 saat sinav yok. her ders icin 3 saat sinav var. yazili degil sözlüsü de var bunun. ama ne zorlugu var, o sinava bi kere girince bir daha giremiyorsun. anca not ortalamasini tutturamayip kalicaksin, öyle tekrarlayabiliyosun. aldigin ''kötü'' notla senelerce üni sirasi bekleyebiliyorsun istedigin bölüme girebilmek icin. dershane de yok bizde, 13. sinif direkt dershane gibi zaten. dersaneleri kaldirsinlar o zaman alala. sene yükseltmekle avrupa düzeyine gelemiyosun öle. niye annattim simdi bunu, yakinda böyle nanelerle de gelebilirler, iyice ederler sistemin icine =P ben cok cektim alman sisteminden. valla bizde 20sinden önce üniye giren adam yok. 25-30 yasinda üniye girmek bile cok normal almanyada.
Fili Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Werner Heisenberg 22 yaşında doktorasını bitirmiş ama.
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 istisnalar kaideyi bozmuyo iste, genius degiliz onun gibi.
Fili Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 orası tabii öyle de bi tuhaflık var yani yine de herhalde o dönemler farklıymış biraz bu işler. 18-19 yaşlarında üniversiteye gidiyoruz 2 yıl calculus geyikleriyle geçiyor, onları görmeden zaten yapılan işin lisedeki çakma fizik matematik derslerinden farkı yok. ortalama 22-23 yaşında üniversite bitirilse, üniversitedeki konular fındık fıstık konular olduğu için pek bir şey yapılamaz zaten sonra yüksek lisans doktora derken yaş 30 olur. o yaştan sonra ne yaratıcılık, heves kalacak ki bir insanda bir şeyler bulsun yapsın. özetle eğitim sistemi insanları boşuna oyalıyor yok beden eğitimi yok müzik yok resim vb isteyene şöyle sözel ıvır zıvırlardan arındırılmış ortaokuldan itibaren fizik matematik ağırlıklı has bir program verilecek çok çılgın nesiller yetişir.
THARKAS Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 niye 5 arti 3 yoksa cillerin kapadigi okullar yinemi acilacak?
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 isterse 25 sene olsun, 8 yıl okula gidip okuma yazma öğrenmeyen var yau
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 keşke zorunlu eğitim üniversiteyi de kapsasa
Öne çıkan mesajlar