Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kemal Kılıçdaroğlu istifa eder mi?

speedy21

Öne çıkan mesajlar

dean doğruları söylediğini savunuyorsun ama daha en başta, en temelde hata yapıyorsun.

o da fikirlerinle, gerçeklik çok farklı yerlerde. bu nedenle hem savunduğun ekonomik sistemler, hem de chp'nin stili şu an başarısızlar. gerçeklik derken insan faktöründen bahsediyorum. toplumdan. yapısı ve psikolojisinden.

komunizm de, şu anki chp kafası da yanlış şeyler savunmuyorlar. ama insan dediğimiz varlığın mayası "daha fazla" ister "daha iyi" ister, eğer bunlara sahip değilse, bunların "umudunu" ister. ve bunları verene yönelir.

ondandır ki insanın mayası "herşeye sahip olabilirsin" diyen kapitalizme kaydı, "herkesle eşit olabilirsin" diyen komunizme değil.

aynı şekilde insanımızın mayası "her mahallede milyonerler olacak", "herkese 3 anahtar vadediyorum" diyen sağcı siyasetçilere kaydı, "emperyalizm, rejim, laiklik" diyen solculara değil.

eğer işin insanlaysa, insanın istediği oyunu oynamak zorundasın, rakibini o oyunda yenmek zorundasın.

idealler, doğruculuk veya moral faggotry böyle büyük kitleleri ilgilendiren meselelerde artık pardon uzuuun zamandır dikkate alınmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@ascraeus

Haklısın ama sende beni anlamakta hata yapmışsın, neden?

Abi bende demiyorum zaten "herkes eşitlik yanlısı bir sistem istiyor ama fitile ateş bulamıyoruz" diye. Dahası şu dediklerini zaten her daim bir sosyaliste itham eder, söylerler.

"İnsan bencildir."

Evet insan bencildir. Ama bu onun doğuştan gelen bir özelliği değildir. Yaşadığı sistem gereği insan bencil olmuştur. Çıkarını düşünür. Bencildir.

İnsan zaten bencil olduğu için "sosyalist" öğretiler formüle edilmiş, kalıpları belirlenmiştir. Bilmiyorum Engels okudun mu, ama bu söylenen insan bencildir gibisinden durumları Engels tarihsel süreç içerisinde zaten harmanlamış ve ideolojiye dökmüştür zaten.

Sosyalizm üzerine binlerce kitap yazılmış, tezler yazılmış, sorgulanmış, farklı formül kalıplarına sokulmuş, temelinde felsefi, toplumsal ve iktisadi temeller bulunan bir ideolojidir.

E bu durumda insanın "bencil olduğu" gerçeğini göremeyecek kadar kör değillerdi herhalde. Bu yüzden yeni insan yaratımı ve kültür devrimi denilen kavramlar mevcut zaten toplumda.

Ama sosyalistler şunu der; bu yaşananlar gayet normal. Kapitalizm bir anarşi ortamı barındırır. Daima birileri zenginleşir, birileri fakirleşir. Silahlar patlar, oyunlar oynanır, kumarlar gerçekleştirilir.

Ancak öyle bir an gelir ki, insanlık çığrından çıkar, kapitalist sistem içerisinde var olan emek-sermaye çatışmasından ve onun getirisi olan çatışmalardan sarsırılır. İşte o an zaten yıkılan sistemin kalıntılarından, insanlar yeni bir sistem yaratacaklardır. Bu kaçınılmaz bir sondur.

Yani sosyalist fikirler her zaman bu gibi sorunlarla karşılaştı. Marx sürgünler yaşadı, hayatı yoksulluk içinde geçti. Marx'ın 4 çocuğu, çocukluk döneminde mesela ölmüştür yoksulluktan.

Ve yine bir çok sosyalistin tarih boyunca hayatı ızdırap çekerek geçmiştir.

Peki manyakmıydı bu insanlar ? Anlamıyorlar mıydı insanların bencil olduğunu ?

Değillerdi elbette. Onların doğrusu da değildi bildikleri. Bildikleri sistemin gerçeğiydi.

Bence biraz o taraftan da okumak lazım ki sağlıklı bilelim olayları ve olguları.

Aksi takdirde hayat durağanmış gibi "proletermi kaldııı yeaa" deriz. Oysa dünya nüfusunun büyük çoğunluğu ücretli işçi ve sermayeyi besliyor, farkında değil.

Bir bira ve televizyon nelere kadir :)
Sosyal ağlarda paylaş

off geldik gene insan dogasina, ve insan dogasi degisebilir safsatasina

degsimiyro iste, sovyetelrde kac nesil yetsiti ne oldu? blucin ile coca cola tarafindan sistem yikildi, bugun kontrollu ithalat dediginde bile CIFORS, FIFA11 diye geliyro insanlar sana

insanlar bencildir, bencil olmak zorundadilar, butun varliklar icin oncelikli olan sey "varligini surdurebilme" kavramidir, ondan sonra maslow girer devreye

komunizm sefilligi paylasimdan oteye gidememistir bu yuzden, ve yikimida ihtiyaclar hiyerarsisinde bir turlu ust basamaga gecemeyen halk tarafindan olmustur, calismayani odullendiren, calisani cezalandiran bri sistemdir komunizm, burokrasiye bogulmustur

ici bos kocaman bir hayaldir, silah ve askeirn olmadigi bir dunya hayali veya sinirlari olmiyan bir dunya hayali kadar masum ve cocuksudur

bernard shaw in cok guzel bir lafi var

"Any man who is not a communist at the age of twenty is a fool. Any man who is still a communist at the age of thirty is an even bigger fool."

bide patidedende cikan kim yazdi ilk hatirliyamadigim cok guzle bir laf daha vardi "turkiyede komunistlik ilk is gorusmesine kadardir" diye ehueheu

said:
Ve yine bir çok sosyalistin tarih boyunca hayatı ızdırap çekerek geçmiştir.

Peki manyakmıydı bu insanlar ? Anlamıyorlar mıydı insanların bencil olduğunu ?

bilimle alakali o, bi zamanalr dunyanin duz olduguna ve gunesin dunyanin etrafinda dondugunede inaniyorlardi, halada inananlar var

http://www.thestranger.com/images/blogimages/2010/09/14/1284469219-galileo-was-wrong-15297-1284382672-2.jpg

manyakmi bu adamlar?

bence evet
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle sovyetler blucinle coca colayla yıkılmadı. Kim söylemişse sana yalan söylemiş veya kafandan uydurduğun bir durum. Gel gelelim bugün %10'luk bir oy alan Rus Komünist Partisinin yaş ortaması da +30-40 civarında. Dolayısıyla eski jenerasyonun bir geri dönüş ihtiyacı var Rusya'da.

Ancak 20 yıl geçmiş olmasına rağmen 20 yıl diye değil, en az 40 yaş olarak görmek lazım o zamanın gençlerini, şimdi. Yoksa hadi 35 diyelim, 35 yaş ve altı Rus insanlarından sovyet tahlili yapamazsın. Kaldı ki, Sovyetlerin yıkılışını, CIA ve Gladio'lar dışında var tutarsan hiç sağlıklı analiz yapamazsın.

İnsanın varlığını sürdürebilmesi ile sermaye sahibi olması arasında derin bir fark var. Malum, aslında büyük çoğunluğun hayatlarını idame ettirebilmesi bile zor iken, bencilliklerini örgütleşerek yıkmadıkları için durum değişmiyor. Aslında bu dünyada var olan insanların çoğu örgütlü bir şekilde hareket edip, bencilliklerinden soyutlasa kendini daha yaşanılabilir ortamlarda olurlardı.

Komünizm, değil de sosyalizm diyelim malum onu yaşadı bu dünya.
Sosyalizm sefillik falan değildir, kalkıp CIA araştırmalarından yola çıkarak söyleyemezsiniz bunları. Viktor yine söylüyorum, tarım ülkesinden, 50 yıl sonra uzaya adam çıkarmış bir sistemden bahsediyoruz. Şu propagandavari yargılarını bir kenara bırak da, doğu avrupa ile batı avrupa arasında farkları bi öğren.

Silah ve askerin olmadığı bir dünya hayali, olduğu bir dünyadan kat kat iyidir. Sen belki savaşlara ne olduğunu görmediğin için kanaat getiremezsin ama askerler, silahlar, savaş bu kavramlar o kadar basit kavramlar değildir. Kaldı ki bir gerçeklikte değildir.

Sosyalist olmak, işe girmemeyi de gerektirmez. Yıllardır bu lafları kıraathanelerde solculara söylüyorlar zaten. Değişen bir şey yok.

Ve son olarak alıntıladığın cümlelerin altında ki bir cümleyide alsaydın. Şayet toplumun gerçeklerini analiz etmiş insanlarla, bir kitapda yazana inanan insanlar arasında bariz fark var.

Asıl bunu red eden aptaldır.

Kıssadan hisse, sefaletin paylaştırıldığı sistem sosyalizm değil kapitalizmdir. Adam orada sana 3 ciltlik bir analizini yapmış iken, CIA gibi tarlalarından çıkmadığı için Coca Cola ile birlikte katliamlar yapmış bir terör örgütünün kalkıp ortaya sunduğu bir haritayı bana kanıt olarak gösteremezsin.

Sosyalizm etkisini kaybetti kaybedeli bu dünyada, gerek Türkiye'de, gerek dünyada yoksulluk, savaşlar, dini baskı arttı. Buna rağmen halen mi Amerikan Rüyası diye sorarlar adama...

Sosyalizme sefalet diyorsun. Doğu bloğu var iken senin ülkende insanlar 3 aylıklarını tüpe, kaşara zar zor yetiştiriyordu, sen neye konuşuyorsun pardon ama Viktor?

Küçük Amerika olduk da ne olduk sanki? Halen insanlar aç, işsiz, yoksul. %9'luk büyüme varmış, var da halka mı yansıyor? Evet mi, yok yahu. Resmen cahillikten fakirleştik, fakirleştikçe cahilleştik.
Sosyal ağlarda paylaş

kapitalizmin amerikan modeli, somali modeli olmaz, bunu bilmiyorsan kaçsan daha yararlı olur senin için Viktor :)

Birde sosyal devlet denmiyor mu zati, dünyanın en borçlu memleketlerini bana örnek gösteriyorsun, kaç git buralardan en iyisimi sen ;) Fazla karışmış kafalar iktisadi kitaplarla, karma ekonomi diye bir şey mümkün olamaz bu dünyada. Karma ekonomi ile yönetildiği söylenen tüm devletler, kapitalistim diyen devletlerden daha çok fiske yemiş, borçlanmış devletlerdir, özelleştirme çamurunda debelenip, borçla yaşar, egemenliklerinden taviz verirler.
Sosyal ağlarda paylaş

hemen ninjalayıp çıkıyorum

komunizm güzeldir, ancak insanlara yönelik değildir.Bana göre değil yani.

ayrıca
küçük amerika olmak,
küçük sscb olmaktan iyiymiş; bakıp görebiliriz bunu küçük rus ülkelerine.

bide,
biz ekonomimizi kapadığımız dönemde muhtaç oldu insanlar kaşara tüpe.

Bu arada savaşların,silahların olmadığı bir sistemle alakası yok herhangi bir ekonomik sistemin. O direk sosyal, global reform olur olsa.
Sonuçta, "silahlar olmasın savaşlar olmasın" diye dayatıyorsa komunizm,
sorarım verin nan boğazı diye bizi natoya sokturan ülke ne yapıyordu?
Rusya, milletin o sevmediği ABD'den çok daha fazla zarar vermiştir etrafına.
Sosyal ağlarda paylaş

Kiliçdaroglu çabucak alamazsa asagi Savi, parti çok kotu etkilenecek bu durumdan

Sav KKyi asagiya alirsa zaten chp nal toplar birdahaki seçimde yine
Sen çik partinin yeni baskani diye bu adami halkin gozune sok, sonra disiplin cezasi islemistir rerero diye gezinip adami koltugundan et

Rerero Onder Sav
Sosyal ağlarda paylaş

Özbekistan ağlıyor ahh SSCB ahh diye aslında Ukrayna hariç hepsi ağlıyor, Ukraynada TC modeli almış küçük Amerika olma uğraşında.

1789 yılında fransız ihtilali sonunca dünyada bir çok yeni devlet kuruldu.

Bir gün franzsız ihtilali benzerinde yeni bir akım başlayacağını Ulusalcığın ve Devletliçiliğin çok ön plana çıktığı yeni devlet rejimlerinin ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Eskiden asyanın tamamı Perslerindi, Roma imparatorluğunda güneş batmazdı, Osmanlı imparatorluğunun üç kıtada toprağı vardı ve artık sadece tarih oldular.

Bir gün Amerika süper gücüde ortadan kalkacak. Küçük Amerikalar da suda boğulacaklar. Sadece Devletçi ve Ulusalcı politikaları benimsemiş, halkları güçlü devletleri olduğu sürece mutlu olan ülkeler isimlerini sürdürebilecekler.

Bu yüzden Kemal Kılıçdaroğlu'nun Devletçi ve Ulusalcı tutumunu destekliyorum. Türbanlılar var diye Cumhuriyet Resepsiyonuna girmemesini doğru buluyorum. Kırmızı çizgileri doğru buluyorum. Ve o resimde ağlayanların hepsi gerçekten sahteler. Onlar ceplerinden para eksilmedikçe, koltukları altlarından kaymadıkça ağlamazlar.

Senin benim için ağlamazlar. Ama Kemal Kılıçdaroğlu senin benim için ağlar. Kemal Kılıçdaroğlu ellerine dosyalar alıp milletin alacakları peşine düşüyor denmiş. Evet elelamin değil ama milletin alacaklarının peşine düşüyor. Çünkü yolsuzluklarda yenen para senin benim ödediğimiz vergilerle yenen para. Çocuklarımızın, torunlarımızın refahı için harcanması gereken paralar. Bu yüzden Kemal beyin yolsuzluklar peşine düşmesini elelamin alacaklarının peşine düşüyor diyerek küçümsenmesini anlayamıyorum.

Önder Sav dediğimiz adam şunu gördü. Kemal Kılıçdaroğlu partide olduğu sürece Belediye Başkanı atayamayacak, İl Başkanı, İlçe Başkanı atayamayacak. Çünkü Kemal bey diyor ki bu kararlar merkezden alınmasın. Kemal bey diyor ki CHP şimdiye kadar yaptığı parti içi hatalarından kurtulsun.

Emperyalist olmak zorunda değiliz, Komünistde olmak zorunda değiliz. Yapmamız gereken 1923 ile 1938 tarihleri arasına çok iyi bakmak.

Her dine nasıl peygamber gelmişse her milletede büyük bir lider gelmişdir ama bir o kadar şanslı bir milletiz ki bizim önderimiz namusumuzu, onurumuzu, hayatımızı kurtardığı yetmezmiş gibi birde gelecekte var olabilmek için yapmamız gereken herşeyi bize söylemiş.

Biz halen daha neyin peşindeyiz...
Sosyal ağlarda paylaş

Kılıçdaroğlu'nun dün akşam yaptığı parti içi devrim çok iyi oldu. Çok değerli birini genel sekreter yaptı, parlak insanları kadroya aldı. Parti içinde taraflanmayı fitilleyen, gücü elinde bulundurmak, parti başkanını yönetmek isteyen bir adamı yolladı.

Kılıçdaroğlu halk için birşeyler yapmaya çalışan bir adam ve cidden sahte değil. Dün şu Gökçek'in ses kaydını dinledim, yani nasıl tepem attı, nasıl delirdim anlatamam. Böyle bir adam hala görevinde oturuyor. Tayyep'e bakıyorsun aynı bok, çalıp çırpıyor, ülkenin açıkça içine ediyor. Hala burda konuşuyoruz, tartışıyoruz.

Ortada bir tane ülke için birşey yapabilecek bir adam var. Adam henüz tecrübeli değil ama iyiliği ve saflığıda burdan geliyor zaten. Şu ülkede İsmail Cem'den sonra düzgün iş yapabilecek tek adamdır Kılıçdaroğlu. Şimdi onu manipule eden eski partililerden kurtuluyor, yolu açık olacak umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

insanlar para kazanıncaya kadar komünist, evleninceye kadar feminist olurmuş

kahvehane muhabbeti.

Neyse ya, konu baltalandı zaten. Konuya bir dönüş yapalım:
http://www.itusozluk.com/img.php/bceb2555dadb1605622b644b9cb1e1035405/k%FDl%FD%E7daro%F0lu+iyi+adam+lan
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

@LathspeLL
Daha eline tam olanak geçmedi, Kılıçdaroğlu ssk müdürlüğü yaparken devlet hastanelerine iş yapanlara bir sormak lazım, yaptığı yolsuzlukları.
Biz Türkler olarak biraz namussuzuz.

yazık sana ya,klavyenin arkasına saklanıp insanlara iftira atıyorsun ama onu bile tam yapacak cesaretin yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...