Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hukuk/İcra sorusu

Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Sen şimdi itiraz etmediysen ( ilamsız takiplerde ödeme emri tebliğinden itibaren 7 gün içinde) zaten var olan borcu kabul etmişsin sayılır, bu aşamda birşey yapamazsın takip kesinleşmiş sayılır.

Ancak menfi tespit davası açabilirsin yani ben bu borcu esasında ödedim veya borç aslında 5 değiş 3 lira gibi. Bu arada icra takibi devam eder, ama menfi tespit davasını açtığın mahkemeye belirli bir oranda teminat yatırırsan senden haciz edilen para veya mal alacaklıya teslim edilmez, icra dairesi kasasında veya malsa depada bekler satışa çıkmaz vs. Ama takip devam eder.

Peki o sözleşme ile açılan banka hesabı ne olacak dersen. O konuda bir fikrim yok.

Şimdi burdan ben ne desem boş en iyisi gidip bir avukata danışman, hani burdan bir doktor ne kadar teşhis koyabilir ve tedavi edebilirse o kadar yardım edebiliriz.

En iyisi bir avukata danış yani yüzyüze.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 yıl sonra ...
aynı başlığı tekrar açmayı çok sevmiyorum, arada kaynamaz umarım..

kardeşim üniversite zamanı yapıkrediden kredikartı kullanıyordu. sonra onu kapatmak için borcunu ödeyip kapatmak istemiş. 5 yıl önce oluyor olay

yeni fark ettiğimiz bu kart kapanmamış ve 0.5tl borç kalmış. bankada borcu öderken karşısındaki kadın yuvarlayıp söylemiş ve 0.5tl borç kalmış, son kullanma tarihi de yakın diye kartı kapamamış nasılsa kapancak diye.

şimdi 300 küsür tl icra geldi.
nasıl yaklaşmak lazım olaya? nasıl içinden çıkılır?
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

aynı başlığı tekrar açmayı çok sevmiyorum, arada kaynamaz umarım..

kardeşim üniversite zamanı yapıkrediden kredikartı kullanıyordu. sonra onu kapatmak için borcunu ödeyip kapatmak istemiş. 5 yıl önce oluyor olay

yeni fark ettiğimiz bu kart kapanmamış ve 0.5tl borç kalmış. bankada borcu öderken karşısındaki kadın yuvarlayıp söylemiş ve 0.5tl borç kalmış, son kullanma tarihi de yakın diye kartı kapamamış nasılsa kapancak diye.

şimdi 300 küsür tl icra geldi.
nasıl yaklaşmak lazım olaya? nasıl içinden çıkılır?

Gecmis olsun
Bana da cok benzer durum olduydu. Icra onemli degil de ustune kara listeye girdiydim bir de :) yillarca kredi karti alamadim bankalardan eheh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...