Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mehmet ali erbilden müthiş gaf

hammerzeit

Öne çıkan mesajlar

önemli olan senin ya da diğer alevilerin gücenip gücenmemesi değil. esas konu, böyle bir saçmalığa inanmaya hazır büyük bir ayrımcılık meraklısı kitlenin varlığı, "bana benzemiyorsa vardır bi pisliği" anlayışının bu derece yaygın olması.
Sosyal ağlarda paylaş

alevi değilim. alevilerin mum söndü lafindan gücenmelerini çok çözemiyorum, sadece hâlâ bunun üstünden espri yapanların/yapmaya kasanların acınacak halde olduğunu düşünüyorum.

komik değil işte.. aptalca, zayıf bi şi.. 24'te chloe'nin aptalca bişi söylendiğinde yaptığı ağız burma ve omuz silkme hareketini yapıyorum hatta şu an..
Sosyal ağlarda paylaş

abi sorun gücenip gücenmemek değil günlük hayatta karşıma dingilin biri çıkıp bunu dese bende hiç gocunmam güler geçerim.

adam bunu televizyondan çıkıp dile getiriyor.

11 milyon alevinin varlığından bahsediliyor hadi bu rakama itibar etmiyelim çek onu 8 milyona. 8 milyon kişinin hakkına saldırı var burada.

alevi kuruluşları ne için var? alevilerin haklarını savunmak sıkıntılarını dile getirmek için.

adamlar işlerini yapıyorlar 'ehehe abartıyolar' diyolar. hatta arada çıkıp 'peki yoksa öyle bir şey niye savunmaya geçiyorlar?' diyenler bile var.
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

abi öyle bişey yoksa nasıl worldwide bi uydurmadır bu ve niye var böyle bişey lan

düşün ben 20'li yaşlarımın başında ilk defa duydum bu kelimeyi sunni bi arkadaşımdan. "olum sizde mumsöndü varmış" diye. mumsöndü ne ya dedim. sonra örendim.

yok yani böyle birşey. varsa da içlerindeki nefret yüzünden hala telaffuz eden insanlar yüzünden var.

neden böyle abartı tepki veriliyor diyenler de olmuş. bu tepkinin nedeni şu, bu kelime bildiğin ülkedeki alevilere karşı nefretin simgesi. tepki buna. yoksa öyle birşey olduğundan değil.

o yüzden, aklı başında 2 taraftan da insanlar bu kelime telaffuz edilince tepki gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ascraeus said:

Longshanks said:

abi öyle bişey yoksa nasıl worldwide bi uydurmadır bu ve niye var böyle bişey lan

düşün ben 20'li yaşlarımın başında ilk defa duydum bu kelimeyi sunni bi arkadaşımdan. "olum sizde mumsöndü varmış" diye. mumsöndü ne ya dedim. sonra örendim.

yok yani böyle birşey. varsa da içlerindeki nefret yüzünden hala telaffuz eden insanlar yüzünden var.

neden böyle abartı tepki veriliyor diyenler de olmuş. bu tepkinin nedeni şu, bu kelime bildiğin ülkedeki alevilere karşı nefretin simgesi. tepki buna. yoksa öyle birşey olduğundan değil.

o yüzden, aklı başında 2 taraftan da insanlar bu kelime telaffuz edilince tepki gösteriyor.
ya tabi yoktur
benim anlamadıgım farklı farklı şehirlerden insanların böyle bişeyi biliyo olması. zamanında kim çıkarttıysa söylentiyi sağlam çıkarmış onu demek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

aklima su olay geldi:

bir ara 24 dizisinde miydi neydi (yanlis ise duzeltin) turkler terorist olarak gosterilmisti. sonra butun millet ayaga kalkmisti nasil olur da terorist olarak nitelendiriliriz diye.

merak ediyorum acaba su an "neden bu kadar cok takiyorsunuz ki? yoksa gercekten oyle mi?" ya da "simdi onlara firsat dogdu, reklamlarini yapacaklar" diyenler, o olayda nasil bir tepki gosterdiler.

ki gercek bir alevi kimseye karsi kin, ofke duygularini beslemez. sagda solda cikip ona buna saldirmaz, reklamini yapmaz. herkes bilir zaten alevi mezhebinin ne kadar kendi icine kapanik oldugunu. mumsondu ayini yapip zevklerin dorugunda kosmak degil de, kendilerini bu tur saldirilardan korumak bu kapaliligin sebebi.
Sosyal ağlarda paylaş

olayı kişisel duygulara getirmişsiniz abi. x gücenmiş yada gücenmemiş bunun çok önemi yok.

önemli olan yıllardır aleviler hakkında böyle saçma şeyler söylenmesi ve insanların buna itibar etmesi. ben itibar etmiyorum demeyin, bugün hala bu olay varmışcasına ima ediliyorsa edenlerin var olduğunu anlamak güç değil.

ha evet eskiye göre az, yani bundan 15 sene önce star bunu yaptı diye programı yayından kaldırmazdı sanıyorum. ama bitmiş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

zamanında kim çıkarttıysa söylentiyi sağlam çıkarmış onu demek istedim.

yani bu 2 günlük olay deil. biri yazmış bi kaç sayfa önce. ta yavuz zamanından ebu suud gibi şeyhulislamların "alevilerin canları, malları, namusları size helaldir" tarzı fetvaları var.

bu olay sadece çook eskide kalmış bişey de değil. babalarımızın yaşadıkları var daha 50 sene öncesinden. nasıl sunnilerin cem olacağı vakit köylerini basmaları hakkında. yazsam wot olur ama konu bu değil.

böyle bi nefret varmış yani. bizim nesilde yok allahtan.
Sosyal ağlarda paylaş

susurluk zamani su bir dakka isik sondurme kampanyasi icin zamanin adalet bakani sevket kazan "mumsondu oyniyorlar" demisti, o zamanda baya kiyamet kopmustu

kurtlerin cektiginin 10 katini cekmistir aleviler osmanli doneminde, az iste mesrutiyet ve sonrasinda imapratorlugun dagilmasi ile rahatladilar demek isterdim ama laik cumhuriyet doneminde bile olan katliamlari ve hala fanatik sunni fasistlerin "kizilbaslar yargiyi ele gecirdi" modundaki soylemlerini gorup okuyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Rewendor said:

kuzen evliliği kepazeliğin daniskasıdır, nereye ahlaksızlık görülmez?

Bu senin görüşün sana göre ahlaksızlık, ama ahlakı sen veya ben belirleyemeyiz. Toplumdaki genel kanı belirler ahlakın ne olup olmadığını - doğru veya yanlış olup olmamaıs önemli değil -. Toplumdaki genel kanı ise kuzen evliliklerini ahlaksızlık olarak görmüyor.

Ahlak kurallarını toplum belirler nihayetinde.

Myshkin in ilk sayfada ettiginden bile daha aptalca bi post bu.

Bu durumda pedofilinin suanda dahi cok yaygın oldugu romanyada "cocuk sevmek(!!!= ahlaksızlık değildir" mi oluyor? Şakamısınız.
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

abi sorun gücenip gücenmemek değil günlük hayatta karşıma dingilin biri çıkıp bunu dese bende hiç gocunmam güler geçerim.

11 milyon alevinin varlığından bahsediliyor hadi bu rakama itibar etmiyelim çek onu 8 milyona. 8 milyon kişinin hakkına saldırı var burada.

alevi kuruluşları ne için var? alevilerin haklarını savunmak sıkıntılarını dile getirmek için.

bahsettiğimiz adam bir siyasetçi veya toplum lideri değil, işte bu yüzden abartılıyor. gazetelerde ve televizyonlarda alevileri aşağılayanlar var, bu birliklerden hiç ses duymuyoruz bunlar hakkında.

ayrıca bu kadar abartılan laf da "mumsöndü".
"dile getirdiği" bir hadise yok, onu izah ediyorum. adam sadece mumsöndü demiş. "aleviler mumsöndü yapıyorlar, pis adamlar" felan gibi bir şey dememiş. sonra çıkmış televizyonda "tüm alevi yurttaşlardan özür diliyorum" demiş. buna rağmen "vurun kahpeye" misali adamın üstüne gidiliyor.

20 milyon aleviden bahsediliyor bu arada.

alevilerin haklarını böyle savunuyorlarsa, hiç savunmasınlar daha iyi.
mehmet ali erbil hakkında yaptıklarını hiç samimi bulmuyorum açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

adam televizyonda ne demiş yahu? izlemesek oturup demeç verdiğini düşüneceğim cidden. "nabıyo la onlar mum söndü mü oynuyorlar aloo aloo" diyor. öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki adam "aa bunlar alevi bak ondan ışıklar kapalı kesin mum söndü'ye denk geldik, hep aleviler böyle valla" demiş gibisiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamı taşlamadıkları kalmış yalnız.

Memet Ali'nin daha büyük geyikleri var dinlerle ilgili aleviliği bırak. Hoca fış fış mış diyerek takıldığı vardır adamın. Yapıca böyle bir adam. Ha kendisine niçin böyle programlar yapıyorsunuz deyince, sana da 1 trilyon para saysalar sen daha beterini yaparsın diyo ki haklı.
Sosyal ağlarda paylaş

orada alevilerin yani bizim verdiğimiz tepki toplumda bilinç altında böyle bir inanışın varolması espri yapacakta olsa hemen mum söndüye atıfta bulunması her fırsatta ensest bir durum olduğunda biz deseydikki adamlar sünnimidr nedir diye gülüp geçebilrmiydiniz olay hiçte büyütülmüyor yok bi taşlanmadığı kaldı filan diyorsunuz kendinizi bir alevi yerine koyun öyle düşünün öyle yorum yapın çok abartılıyor diye...
Sosyal ağlarda paylaş

Soimyr said:

Law said:

Rewendor said:

kuzen evliliği kepazeliğin daniskasıdır, nereye ahlaksızlık görülmez?

Bu senin görüşün sana göre ahlaksızlık, ama ahlakı sen veya ben belirleyemeyiz. Toplumdaki genel kanı belirler ahlakın ne olup olmadığını - doğru veya yanlış olup olmamaıs önemli değil -. Toplumdaki genel kanı ise kuzen evliliklerini ahlaksızlık olarak görmüyor.

Ahlak kurallarını toplum belirler nihayetinde.

Myshkin in ilk sayfada ettiginden bile daha aptalca bi post bu.

Bu durumda pedofilinin suanda dahi cok yaygın oldugu romanyada "cocuk sevmek(!!!= ahlaksızlık değildir" mi oluyor? Şakamısınız.

Post aptalca değilde, anlayan kapasitesi oranında öyle yorumluyor sadece.

Ahlak kuralını toplum belirler neyin ahlaksız neyin olmadığına toplum karar verir. Ve bu zamanlada değişir, ha eğer ideal olması gereken bir ahlakdan yola çıkıyorsanız orasını bilmem varsa öyle bir metin, mesela burada çıplak gezmek ahlaksızlık olarak görülür, ama ne bileyim çıplak gezen bir kabilede bu ahlaksızlık değildir.

Pedofilinin toplumca kabul gördüğü ve kanıksandığı bir toplumdada, yani toplum genelinde bu uygulama var ise, gizli saklıda yapılmıyor ise evet o toplum için artık bu ahlaksızlık olarak görülmez.

Bunu anlamak neden bu kadar zor bende onu anlamıyorum. Bunları ben demiyorum ki, bir tarafımdanda uydurmuyorum, var olanı tekrar ediyorum sadece adam beni hedef gösteriyor, güneş in etrafında dönüyoruz desem gelip ne kadar aptalca bir yorum mu diyeceksin, dönüyor işte ben ne yapabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

sunnilikle falan espri yapsa, ki yapamaz, ben bu karari yadirgardim acikcasi, her sey gibi dinin de mizah unsuru yapilabilecegine inaniyorum cunku.

ama mum sondu olayi cok farkli bisey, alevilere atilmamis bok kalmadi zaten yuzlerce yildir, en igrenclerinden biri de bu, zerre gercekligi olmayan boyle cirkin biseye dem vurmak cok ama cok yanlis yani. simdi bu angut yuzunden bilmeyen de ogrendi ne oldugunu, hic hos bisey degil yani bi alevi icin tum turkiye'nin su an bunun muhabbetini yapmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...