Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya benzeri koşullara sahip gezegen

Suark

Öne çıkan mesajlar

olm onu diyorum işte ben de zaten. yani şu anda başka bir yıldıza kadar gidebileceğimiz fikri tamamen teorik bir konu ve bırak bunun teorisini çözmeyi daha bunun önünde teknik engeller var.

yemez abi, nereye gidiyorsun güneş sistemi dışına? 1 biliyorsak, 1 katrilyon bilmediğimiz iş var. bulduğumuz en verimli motor hala karbon bazlı maddeleri ateşe vermekten ibaret. al işte 100 senede bilim şöyle ilerledi böyle ilerledi diyoruz da esasen yaptığımız iş mağradaki adamın odunu çakmak taşıyla yakmasında çok da farklı değil
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

uzay konusunda insanlık çok zayıf lan geçen ben onu düşündüm. şimdi bizim bildiğimiz tüm dış koşullar dünyadaki gibi. mesela yaptın uzay aracını diyelim uzaydan giderken garip bir gaz bulutunun içine girecek bütün devreler falan hep kesin bozulacak. uzayda bin bir türlü gaz var lan.

bkz:fantastic four
Sosyal ağlarda paylaş

birader hala yakmaktan bahsediyorsun, yakıt diyorsun. işte belki de hiç aşamayacağımız konu bu. şu anda sahip olduğumuzun çok dışında düşünce şekline ihtiyaç var işte başka sistemlere gidebilmek için. şu anda tamam üfürük fizikçiler anlatıyorlar bişeler, bi fikirlerle geliyorlar; ama ne bunların doğruluğunu teyit edecek ne de bu fikirler doğruysa bile bu elemanların istediklerini sağlayacak teknik birikime sahip değiliz.

sen diyorsun ki; "bugün değilsek yarın oluruz." ben de diyorum ki; "kim verdi bunun garantisini? bulamaman şu anda daha büyük ihtimal."
Sosyal ağlarda paylaş

Yakmak diyince aklına gaste kağıdıyla tutuşturmak geliyorsa bilemicem de yıldızların doğması için bile bişeylerin "yakması" gerekiyor şu anda da bilinen en büyük enerji kaynağı (bildiğim kadarıyla) antimadde.
Onunla da uğraşıyorlar işte "yak"ıt diye takılmanın anlamı yok.

Bilim gayet eksponansiyel bir şekilde ilerliyor yavaş olmasının sebebi herkesin evinde çay içerken bişeyler icad ettiği dönemlerin geçip paket lastik kadar çığır açmayacak dandik bir buluşun bile korkunç para istemesi.

Daha çok exp kazanıyoruz ama xp curve giderek artıyor kısacası.

Tabi ki garantisi yok güneş sisteminin dışına çıkabileceğimizin. Belki bilmemne gazının içinden geçmek için gereken element yok dünya da ve üretemiyoruz? Çıkamamamız için tonlarca sebep bulunabilir bence. Ama bilimin ivmesi bence bu konuda fikir vermez. Yarın uyanırsın adam terlikten antimadde yapmış olur çığır açar loading ekranı yok ki sabit hızda dolan.

Varsayım tabi bunlar sen de haklı olabilirsin.

typoları geçtim yanlış kelimeler var of
Sosyal ağlarda paylaş

heliosheath, bow shock diye hedeler var. kolay kolay buranın dışına zıbank! diye çıkmak zor. voyagerlar hariç bi bok da göndermiş değiliz hani. hilopause'a bile 2015te girecek ki 70lerde gönderilmiş bir araç bu.

buraya insan göndereceğim desen über über iten, çok uzun süreler geçmeden saniyede 20-30km falan iten, bu hıza ulaşan adam gibi ion thrusterlara ihtiyacın olacak ki süreyi biraz kısaltasın. ki bu durumda da atıyorum 15senede varsan heliopause'a en az 4-5araç yollaman lazım ki gerekli datayı alasın, ölçümleri yapasın, insan yollamak için araçları bunlara göre tasarlayasın vs.

insanın uzaydaki sağlığı, yer çekimsiz ortamın etkileri falan filan. ne bileyim ya.. bu itiş gücünün yanında biraz önemsiz gibi geliyor bana. acaip bi ivmelenme verin lan bize
Sosyal ağlarda paylaş

kaçırmışım geyikleri :(

efenim,
lazım olan şey = para. Böyle bilimsel gelişmeler olur ama koca hükümeti sırf "merak" için ikna edemessin. Adam sittir çeker yani, en basitinden o kadar fakir adam var uzya çıkacaana onlara çözüm bul lol der.
Ama sen dersen ki,
" patron, x gezegeninde y maddesi bulduk, dünyada mevcut değil ve çok sağlam. Bize z kadar kar getirir "
dediğin anda yaparlar. Gaz toz bulutu,wormhole uzayı büktük zart zurt derken 5 seyene gidilebilir yaparlar olayı.
ya para olcak ya mecburiyet, işte savaş çıkacak veya dünya yaşanılamaz bi yer olacak ya da güneş patlayacak falan yani.

Yoksa popüler bilim olmaktan öteye gidemez.
Bide bişiler yakma konusunda, doğada bişiler harcamadan da kuvvet üreten şeyler var. enerji my ass lol çeken agakutlar var yani, ne bileyim en basitinden elektron abimiz var, takılıyo öle çekirdeğin etrafında falan.
bak diyorum petrol rantı doğal kaynak rantı bitsin "aa bak bi anda enerji tüketmeyen şeyler bulduk" diye çıkıcaklar yumurtadan.

@huun
abi şey var, yani geçmişe bakınca hem böyle söylemlerin fail olduğunu görüyoruz. İşin en güzel tarafı eskisi gibi " artık sonunda geldik " demiyoruz, daha çok şey var diyoruz.
E daha çok şey varsa, keşfedicez demektir =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
yav butun umutlarımı batırdınız bee! oysaki ben emindim bizim haberimiz olmadan daha onceleri hatta ve hatta 60larda falan marsa donusu olmayan insanlı araç gonderildigine . bu yetmezmiş gibi 2. dunya savası sırasında nazilerin,russların vs.. toplulukların diskler uretip "ahanda ufo" die gozumuze soktuklarına ,sonra bunları usa nın alıp geliştirip gunumuzde filolar halinde semalarımızda dolaştırdıklarına ben bunların hepsine inanıyordum! butun umutlarımı yıktınız.

daha inandıgım bir çok sey var aslında! mesela ben "galactic federasyon" bunada inanıyorum :D nasıl biz senelerdir AB ye girecez diye kapılarda bekliyorsak ahanda dünya gezegenide AB kapısında beklemek gibi galactic federasyonun kapısında bekliyor:D yani inanıyorum bizim uzay gemilerimzide var hani oyle buyuk bir filo olmasada bir düzine kadar uzay gemimiz var artık bilmiyorum asgard tan mı aldık bilmem nereden mi ama var işte!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...