Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

500-600 TL arası Android telefon

GERGE

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

İki gündür kullanıyorum.

Pili daha yarılanmadı. Bir saat kadar dizi izledim, biraz sesli kitap dinledim, 300 mb download yaptım, ders arası bir-iki saat wifi'den internete girdim. 4-5 dakika da konuşma yaptım.

hadi ya... eleştiriler genelde pilinin çok çabık bittiği yönündeydi.

alır almaz appkiller filan mı yükledin?

bi de çözünürlük dizilerde filan sorun çıkarıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Alır almaz bunu yükledim: http://slideme.org/application/task-manager-0

Ama pil tüketimi de o kadar fazla değil yani. 2-3 saat kullandım diye bitecekse...

Çözünürlüğü sorun çıkarmıyor vidyoda. Daha iyi olabilir tabii ama öyle izlenmez de değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
İki haftalık bir kullanımın sonunda tüm iktiyalarımı karşıladığını söyleyebilirim. Tavsiye ediyorum herkese Wildfire'ı.

Tüm iktiyaçlarım diyorsun da iktiyaçların nedir diyorsanız telefonda rutin olarak yaptıklarım bunlar:

Audible ile kitap dinleme
FICS'da oynama
Evernote kullanma (çözürlüğü desteklemiyor demişlerdi ama pek ala kullanabiliyorum)
Google Docs kullanma
Wikipedia (Wikidroid diye bir app ile erişiyorum)
Bilkent'in siteleri, kütüphane kataloğu filan
Google Mail desteği mükemmel ki gmail kullandığım tek email
Evdeki bilgisayıma bağlanıp müzik dinleme
Online radyo (TuneIn Radio mükemmel yapıyor)
Anime izleme
Google maps kullanma
Sözlük olarak kullanmak
Fanfiction ve ebook okumak
Facebook ve Twitter
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İnternetten GDocs'a girince edit yok. Editlemeyi veren ücretsiz programlar da var ama gerek duymadığım için kullanmadım. En fazla not almam gerekiyor, o da Evernote ile oluyor. Genelde okul bilgisayarında ya da evde yazdığım metinlerin üzerinden geçmek için kullanıyorum. Ya da kendime öykü gibi, eleştiri şeyler atmak için internet kafeden, okul bilgisayarından sonra da onları okumak için.

DNS de denemedim, Vodafone'un Cepnet paketiyle bağlanıyorum, online video izlemek için yavaş zaten.

Google Maps'i kullanıyorum ama öyle arabalı navigasyon için değil tam olarak, daha çok adresin nerede olduğuna bakıp yürümek için. Google Maps'in AGPS desteği de var, rahatlıklar yerimi gösterebiliyor, Cepnet'in hızı da haritaları göstermeye yetiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Google Maps haritayı internetten yüklüyor, bu nedenle internet gerektiriyor. Ayrıca sesli yön tarifi yapmıyor, sadece turn-by-turn yazılı olarak çıkartıyor. O yüzden farklı bir navigasyon iyi olur gibi, ndrive ve sygic programları varmış android için ama deneme fırsatım olmadı henüz.

Android'in bi programı var office dosyaları için, ücretsiz sürümünde açıp okuma yapabiliyorsunuz ancak değişiklik yapamıyorsunuz bu dosyalarda. henüz ihtiyaç duymadığımdan o tip bir program aramadım.

youtube'a site üzerinden değil de kendi application'ı ile giriyorum. sorunsuz açılıyor, herhangi bir ayar yapmadım. ilginç bir şekilde yasaklanmış sitelere de direk giriyor sorun çıkarmadan, neden olduğu hakkında bir fikrim yok, hiç bir ayar değişikliği yapmadım. (internete wireless ile girerken pc'de açılmayan site telefonda açılıyor)

Bu arada android app. için bu başlık var, orada kullandıklarımızı ve sorularımızı yazabiliriz. burası biraz daha farklı bir başlık olmuş.

edit: burada bahsedilen telefon wildfire sanırım, ben i9000 üzerinden konuştum. ama android androidtir
Sosyal ağlarda paylaş

satılmıyormuş, teknosa türkiyede tek satan ben oljam diye anlaşma yapmış.

ekran çözünürlüğü kafama takılmasa karar verdim bunu alacağım. aşırı düşük geldi yahu, 240x320. böyle pixelizasyon üzer mi, arkadaşlarımız retina ekranlarıyla mikrocerrahi ameliyat videolarını kayıpsız izleyebilirken, ben sudokuda rakamları karıştırmam dimi?

kullanıcılardan ekran görüşlerini bekliyorum. ha bir de siyahtan başka renk yok mu yau :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ekran çok kötü değil ya, tabii mükemmel de değil. Dün Naruto vs Pain bölümlerini izledim, altyazılar filan rahat okunuyor.

Kötü değil diyorum ama bunun ilk dokunmatik büyük ekranlı telefonum olduğunu da söyleyeyim, belki diğerlerine göre çok kötüdür de ben anlamıyorumdur. Büyüklüğü de hoşuma gitti, ne çok büyük, ne de anime izlenemeyecek kadar küçük.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...