ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1019397&Date=17.09.2010&CategoryID=77# said: Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Başbakan'ı protesto edenler kamera kayıtlarından tespit edildi. Eylemcilere koltuk numaralarından ulaşılmaya çalışılıyor ANKARA - Başbakanlık, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ı protesto eden seyircilerin peşine düştü. Kamera kayıtlarından görüntüleri tespit edilen protestocuların, oturdukları koltuk numaralarından kimliklerine ulaşılmaya çalışılıyor. Bunun için de biletlerin satıldığı internet sitelerindeki bilgiler ile kredi kartı kayıtları inceleniyor. Erdoğan, hem 30 Ağustos’ta A Milli Basketbol Takımı’nın Rusya ile yaptığı maçta hem de 12 Eylül’de İstanbul’da Türkiye ile ABD arasında oynanan ve tüm dünyada naklen yayımlanan final maçı sonrası düzenlenen madalya töreni sırasında bazı seyirciler tarafından protesto edilmişti. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı madalya töreni sırasında protesto edilmesi üzerine Milli Takım’ın kaptanı Hidayet Türkoğlu, Başbakan’ı telefonla arayarak özür diledi. 13 Eylül’de Başbakan Erdoğan’ı ziyaret eden Hidayet, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile birlikte tekrar özür diledi. Ancak Erdoğan’ın kızgınlığı geçmedi. Bunun üzerine, protestocuların tespiti için özel bir çalışma başlatıldı. İlk önce, kemara görünlüleri incelenerek Erdoğan’ı protesto edenler tek tek saptandı. Ardından oturdukları koltuk numaralarından kimliklerine ulaşılmaya çalışıldı. Protestocuların ‘özellikle bu amaçla oraya geldiği’ görüşünden hareket eden Başbakanlık ekibi bu şahısların herhangi bir parti veya örgüte üye olup olmadağını ortaya çıkarmaya çalışacak. Bir yetkili, yuh çekenlerin sıradan kişiler olmadığını ve seyircileri provoke ettiklerini gözlediklerini iddia etti. Bu arada Erzurum 2011 Kış Üniversite Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu toplantısında konuşan Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası final maçından sonra tribünleri dolduran izleyiciler tarafından yapılan tezahüratla ilgili olarak ‘çok kızgın’ olduğunu söyledi “Böylesine büyük bir organizasyon için teşekkür beklerken, arkamızdan yapılan uğultunun ne denli çirkin olduğunu ve bunu şiddetle kınadığımı söylemek istiyorum. Biz bu organizasyonu alırken, sayın Başbakanımız ilgili ülkelerin devlet başkanlarını tek tek arayarak bu organizasyonu Türkiye’ye kazandırmıştır. Final maçından sonra salonda Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, TBMM Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasından bir uğultu oldu. Bu uğultu seviyesiz, ilkesiz ve terbiyesiz bir uğultuydu. Ben sporu ve sporcuyu temsil ediyorum, bu nedenle bunlara karşı daha ağır hitaplarda bulunamıyorum.” Özak, Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözüne de atıfta bulunarak, “Büyük Önder Atatürk bugün yaşasaydı, sözüne ek olarak ‘seyircinin ahlaklısını, edeplisini ve ilkelisini severim’ sözünü de eklerdi” dedi. Kim demokrasi yıldızı sevgi kelebeği aşk böceği padişah hazretlerimizi eleştiriyomuş bakıyim, bulun hepsini. Zaten ergenekoncudur hepsi, yoksa insanlar niye protesto etsin ki tayyipi. Bi de şu var, bonus olarak. http://haber.mynet.com/detay/guncel/protestocular-cezalandirilacak/532453 Çünkü protesto edenler insan değil, halk değil, çünkü akpye oy vermiyolar dimi? Avlayın hepsini. Demokrasinizi sevsinler. Ne, birisi faşizm mi dedi? Yok canııım, çok demokratiğiz. Padişahları protesto etmek demokrasiye aykırı da ondan protestocuları yakalamaya çalışıyoruz dimi?
Biotar Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 O da bir şey mi canım.Uydudan izleyip, evde, işte, kahvede, sokakta, kendisini eleştirinlerin isimlerini tespit edeceklermiş. ::o. Bu kadar alıngal olmamalısınız haşmetmahım.
mokoko Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 abi erdoğanın olduğu yerde gorev yapıodum turnuva boyunca. o protestocuların yerlerini istedikleri kadar ugraşsınlar belirleyemezler. yer gosterici olarak çalıştığım için oraya oturan herkesin nerdeyse biletlerini gordum yerlerine oturttum falan. o hıncahınç türkiye maçlarında kimse kendi yerinde oturmuyodu. ztn biletixte 2500 kişilik tribune 3000 bilet bastığı için millet erken geldi ve istediği yere geçti. ha bi de şole bişi var ordaki biletlerin hiçbirinde isim bilgisi yok. hepsi davetiye uzeri belirli yerlere verilen biletler oldukları için sadece bilet ustunde verildiği şirketin kurumun falan ismi yazıyo. anca kameralardan yuz tespiti tarzı şeylerden tespit edebilirler kimliklerini o insanların.
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 "belirlemeye çalışmalarını" savunsun biri lütfen, rica ediyorum.
wastyrx Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 bence emre yapmıştır yakalasınlar onu =)
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 referandum sonuç tartışma başlığında yazdığım uzun uzun ve farklı örneklere karşı komik tepkiler verenler buna da versin bakayım aynı tepkileri, bekliyorum. Bir sürü örnek saydık "gerizekalıca iddia" diyen yetersizden "bişi olmaz ona" diyen adama kadar pek çok tepki geldi. Alın en güncel örnek.
Bone Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 merak ediyorum bu yaptığını veya şu lafı savunacak olan var mı: "Ben sporu ve sporcuyu temsil ediyorum, bu nedenle bunlara karşı daha ağır hitaplarda bulunamıyorum.” Özak, Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözüne de atıfta bulunarak, “Büyük Önder Atatürk bugün yaşasaydı, sözüne ek olarak ‘seyircinin ahlaklısını, edeplisini ve ilkelisini severim’ sözünü de eklerdi” dedi."
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Başbakan'ı yuhlamak suç mu bilmiyorum ancak dava açılsa bile, sağlam avukatlarla bir şey olmaz diye düşünüyorum. Ahaha yalnız böylesine bir organizasyon için de teşekkür bekliyorlarmış, bu kadarda herşeyden nemalanmaya çalışmak olmaz ki arkadaş yuh.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Açıkcası ordaki durumda yuhalanmayı duyunca bende çok üzüldüm. Yani herşeyin yeri yordamı vardır. Fişlediler bizi diye bağıranlar fişlemeye başladı.
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 işin garibi o kadar akp'yi savunanlar, evetçiler, tüm saydıklarımıza "yok öyle bişi"den "gerizekalıca idda bunlar"a kadar itiraz edenler falan hep /vanish'lemiş hiçbiri yok konuda. Neyse, hala utanabiliyor olmaları da güzel bir şey en azından :)
Biotar Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 @Rewendor Abi /summon çabaları sonuç vermedi gibi :)
akinci Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Yuhlamak seviyesiz bir davranis ama, bunlari yapan kisileri yargilamak da ülkeyi ciddi kutuplasmalara, ve neticesinde 80'lerde yasanan ic savaslara kadar götürür. Abartma diyebilirsiniz ama bu tür kücük cikislar daha büyüklerini zamanla atesler.
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 15k kişilik salonda, uluslararası organizasyonun bitişinde eğer başbakan ve cumhurbaşkanı yuhalanıyorsa, düşünmeleri lazım biz kimin bakanı, başkanıyız diye. gidip HEPSİNİ YAKALAYACAĞIM tribi atmak =(
Kendercik Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Orada olan birisi anlattı geçende; maç çıkışında korumalar kalabalığın arasından bir çocuğu çekmeye çalışmış falan, insanlar iyice delirmiş ondan sonra.
senko Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 akinci said: Yuhlamak seviyesiz bir davranis ama, bunlari yapan kisileri yargilamak da ülkeyi ciddi kutuplasmalara, ve neticesinde 80'lerde yasanan ic savaslara kadar götürür. Abartma diyebilirsiniz ama bu tür kücük cikislar daha büyüklerini zamanla atesler. öyle bir kutuplaşmaya çok hızlı bir şekilde gidiyoruz zaten. bir tarafta ülke şeriata gidiyor, ülkeyi tayyipten kurtarmalıyız diyenler, öbür tarafta bu grubu dinden kopuk vs olarak görenler, tayyibin iyi lider olduğunu söyleyenler. kutuplaşma en güzel facebookta gözüküyor zaten. bi tarafta tayyip alehine bir tarafta lehine videolar. zaten vardı böyle bişi de şu referandum çok daha hızlandırdı bu durumu.
akinci Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Niye hep bizim ülkemizde oluyor bu tür seyler yahu. Hic rahat, olumsuz bir haber okumadan gecircegimiz günler olmuyacak mi.. Ulen bir kere de birisi comak sokmasin su ülkenin tekerine.
Daemonarch Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Lancelion said: "belirlemeye çalışmalarını" savunsun biri lütfen, rica ediyorum. Kimse savunamaz cunku ne bok oldugu apacik ortada. Bu heriflerin yaptigi ne ilk ne son fisleme hatta bu olay ergenekonun yaninda halt yemis bile diyebilirim.
Daemonarch Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 senko said: akinci said: Yuhlamak seviyesiz bir davranis ama, bunlari yapan kisileri yargilamak da ülkeyi ciddi kutuplasmalara, ve neticesinde 80'lerde yasanan ic savaslara kadar götürür. Abartma diyebilirsiniz ama bu tür kücük cikislar daha büyüklerini zamanla atesler. öyle bir kutuplaşmaya çok hızlı bir şekilde gidiyoruz zaten. bir tarafta ülke şeriata gidiyor, ülkeyi tayyipten kurtarmalıyız diyenler, öbür tarafta bu grubu dinden kopuk vs olarak görenler, tayyibin iyi lider olduğunu söyleyenler. kutuplaşma en güzel facebookta gözüküyor zaten. bi tarafta tayyip alehine bir tarafta lehine videolar. zaten vardı böyle bişi de şu referandum çok daha hızlandırdı bu durumu. Bol ve yonet.
MacLeod Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 diyanet işlerinden onaylı kitaplarda tayyibi üzmek allahı üzmektir diye dini kitap dağıtan zihniyetten böyle bir uygulamaya şaşırmadım ben. bir sonraki seçimden tek parti çıktıklarında daha ekstrem fişlemeler bekliyorum hükümetten.
Red Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 ponpon kızlarda nezarete alınmış maçtan sonra
Esh Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 amerikan başkanı da yuhalanıyor arasıra. alışmaları lazım bizimkilerin bu tür hareketlere.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01413/kimjongil1_1413451a.jpg YOOO YOOO YOOOO
mani Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 yapılan protesto şiddet içermediği sürece ve direk olarak fiziki ve maddi zarar vermediği sürece protestonun yeri ve zamanı diye saçma sapan savunma konumuna geçmek kadar aptalca birşey olamaz herhalde. hayır anlamadığım liderlerin falan protesto kabulu için belli günleri ve zaman dilimleri mi var ? mesela başbakan haftada 1 gün bir meydanda protestoları mı konuk ediyor nedir yani. ingiliz başbakanına domates atılmıştı seneler önce. 10 seneden fazla oluyordur. iş mahkemeye gitti mahkeme kişinin demokratik hakkıdır, tepkisidir kararı verdi. türkiye de demirel'in şapkasını alan adamı vatana ihanetle yargılamaya kalktılar. Şimdi ağzını açarsan ya ergenekoncusun veya darbeci faşist ulusalcı.
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 hayır yani takip ettiriyosan da sessizce yap bunu medya bilirse maymun ederler olayı
Öne çıkan mesajlar