Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

ana muhalefet partisi başkanı bile oy kullanamıyorsa, %58 evet bile az yahu. kemal kılıçdaroğlunun hangi vasıfla liderliğe soyunduğunu bilmiyorum da, ülkenin en yüksek eğitimli kesiminin oylarını alan ana muhalefet partisinin, tayyip gibi üniversite bile bitirememiş bir adama düzgün bir rakip çıkaramaması büyük bir dram cidden. bir dahaki seçimlerde %50 yi rahat geçer akp. bu kabul edilen anayasa ile de hacı kesim torunlarına yeticek servete daha rahat kavuşur devletin eliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Boykotçuların çoğunun chp'ye oy verecek olduğuna da inanmayıp

akp'nin bizi getirdiği nokta, tebrikler.
"hayır"a oy vermeyi insanların kafasına "chp'ye oy vermek" olarak sokmuş.

o değil de adam neden referandumu boykot yapıyor sanıyorsun ki? istemiyor adam böyle bir şeyi, protesto etmek için bu yolu seçmiş.
bir şey deseydi hayır derdi.
onların oylarıyla çok daha ilginç bir durum alırdı seçim.

%2 kesmin oy kullandığı yerde %98 evet çıkınca, akp yarın çıkıp "bakın gördünüz mü doğunun %98'ı demokratik anayasa istiyor" diye ahkam kesicek.

Mighty_THoR said:

facede listemde bir hatun var,10 dakika önce bugün oy atmak yerine tatilde çektirdiği resimleri koymuş sonrada utanmadan status'e bu ülkenin cahil insanlarında bıktım yazmış

be ebleh karı sen göya okumuş sözde cahil olmayan adam olarak kıçını kaldırıp oy atmak yerine tatile gidip de ,kalkıp birde yurdum insanına laf etme yüzünü nereden buluyorsun diye sorasım geldi.

dediğim gibi bizim en büyük sorunumuz okumuş adamların kara cahil olması

bu da var tabii...
akp'nin beslendiği iki farklı kesim var, biri ona oy veren diğeri tam tersine oy vermeyen. birbirine zıt, ama ikisi de zengin olmasıyla kendini okumuş kültürlü sayan kişiler. biri oy vererek diğeri de seçime gitmeyerek destek olmuş oluyor.
bir şeye karşıysan aktif eylem yapman gerekiyor.

demek istediğim, hem akp'yi eleştirip hem de buna karşı bir faaliyette bulunmaman, sadece kafanı kuma gömmek oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

toggie gibi bir adamla nasıl seviyeli tartışılabilir ki?

neyse kendi adıma özür dilerim sevgili yönetim, ben kaçtım esen kalın.

yahu iki saattir referandum baslıgında referandum haricinde hertürlü provakatif, gerici mesajı atan sensin, sonra onla bunla nasıl tartısılır ki diyen yine sensin.

coban koyun iliskisinde haddimi asmıssam affola. icimden dusundugum biseydi o, dısa cıkmıs istemeden.
Sosyal ağlarda paylaş

@nilep

bu sözünü ettiğin okumuş aristokrat kesim mesela medreselerde fıkıh ve hadis tedrisatı almış bir aristokrat kesim olabilir mi? ya da şöyle sorayım; önceki cümlede bahsettiğim kişilerin ülkeyi kapalı bir mekanizma içinde yönetmesini isteyenlerden farkı ne senin isteğinin?
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

@nilep

bu sözünü ettiğin okumuş aristokrat kesim mesela medreselerde fıkıh ve hadis tedrisatı almış bir aristokrat kesim olabilir mi? ya da şöyle sorayım; önceki cümlede bahsettiğim kişilerin ülkeyi kapalı bir mekanizma içinde yönetmesini isteyenlerden farkı ne senin isteğinin?

Zaten benimki şu sebeple ütopya, eğitimlilerin aristokrasisi daha fazla insanı eğitmeye çalışacak. Halkıbilerek cahilbırakıp bir de oy verdiren sistem sömürülmeye aistokrasilerden daha açık bir sistem bence. O aristokrasi lafı da yanlış oldu zaten. Yine partiler olur, farklı görüşler olur ancak seçme ve seçilme hakkı eğitimlilerde olur. Ve tabii ki pozitif bilimlerle eğitim görmüş, düşünmeyi analiz etmeyi biraz da olsa öğrenebilmiş üniversite mezunlarından bahsediyorum. Ama dediğim gibi ütopya zaten, sadece demokrasinin zararlı olduğunu düşünüyorum ve bugünkü sonuç da bu düşüncemi destekliyor benim için
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

balon said:

Boykotçuların çoğunun chp'ye oy verecek olduğuna da inanmayıp

akp'nin bizi getirdiği nokta, tebrikler.
"hayır"a oy vermeyi insanların kafasına "chp'ye oy vermek" olarak sokmuş.

o değil de adam neden referandumu boykot yapıyor sanıyorsun ki? istemiyor adam böyle bir şeyi, protesto etmek için bu yolu seçmiş.
bir şey deseydi hayır derdi.
onların oylarıyla çok daha ilginç bir durum alırdı seçim.

%2 kesmin oy kullandığı yerde %98 evet çıkınca, akp yarın çıkıp "bakın gördünüz mü doğunun %98'ı demokratik anayasa istiyor" diye ahkam kesicek.

Güneydoğu illerimizin genel seçimlere katılım oranı da aşırı yüksek değil diye biliyorum, sormak lazım.
Fakat cumhurbaşkanlığı refarandumuna göre sanırım daha fazla katılım var.

Ben bu arada evet ve hayır olayının partileşmesine bi şey diyemiyorum, 2 parti de düşünceleri için propagandalarını da gayet yaptılar çünkü. Kararsız kalanlar vardı, onların oyu da etkiledi büyük oranda. Yani bir tarafı suçlamanın pek de doğru olacağını düşünmüyorum.

Keza o adam bir şey deseydi boykot eden, gerçekten hayır demezdi. Bdp'de diğer partiler gibi anti-akpleştirerek propagandalarıyla kendi taraf kitlesine sahip çıkmaya çalıştı.
İsyandan falan, anarşi görüşten dolayı boykot edildiği olayına pek katılmıyorum, yüksek bir oran değildir o zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...