progamer Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 http://www.youtube.com/watch?v=GjwfqXTebIY&feature=youtu.be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Komutan said: Stephen King şunu tweetlemiş: https://pbs.twimg.com/media/Ci0CFrfWgAApSjV.jpg The Dark Tower is close, now. The Crimson King awaits. Soon Roland will raise the Horn of Eld. And blow. Spoiler vermeden özetlersek, film aslında kitapların devamı olabilir. Kitaplarla ilgili çok büyük spoiler verecem, ona göre. Bu bilgiyi önden okumak kitabı okumaya niyetliyseniz alacağınız zevki çok büyük oranda kaçıracaktır, muhtemelen seride de aynısı geçerli olacak. O yüzden kitapları komple tamamlamadıysanız okumayın Çok bi fena spoiler Bakın bir sonraki paragraf direkt kitabın sonunu anlatarak başlıyor, gerisi de ona göre teori ona göre. Efendim bildiğiniz üzere kitabın sonunda sebebini sonucunu hafif açık bırakmakla beraber olayların başlangıcına dönüş vardı. Roland yine kara adamın peşinde çölde. Ama bir fark var, bu sefer yukarıda da bahsedildiği üzere borusu da yanında. Bu da filmin kitabın devamı olduğu fikrini arttırıyor. Bununla ilgili pek çok teori var. Özellikle Stephen King'in zamanında birkaç kez söylemiş olduğu ve hatta buna kısa hikayeler adadığı "repetition is the ultimate hell" yorumundan olayı cehenneme de bağlayan vardı, Kule'nin özbilincine bağlayan da. Nitekim kitap boyunca çok fazla ipucu da vardı (Roland'ın rüya ve imgelemleri, farklı tasvir edilen Roland ve kule betimlemeleri vs) Benim teorim (ki benzer görüşte çokça yorum da var) şu şekilde: Kulenin her katı ayrı paralel evreni temsil ediyor (bunu zaten biliyorduk) ve tamamen kurtarılması için olayların tekrar tekrar yaşanarak kuleye tekrar ulaşılması, her evrenin toparlaması lazım. Her doğru kararları vererek başardığında biraz daha güç katıyor, ve bir sonraki sefere biraz daha iyi koşullarda başlıyor. Böylece boruyla başladı kitabın sonunda. Belki de ilk kitabın başından önceki seferde tabancaları da yoktu mesela. Eşşeklik edip sahilde uyuyakalıp parmaklarını kaybetmezse bir sonraki sefer yanında daha fazlası da olabilir. Kitaplar arasındaki basit tutarsızlıklar (Roland'ın yaşı, Kule'nin rengi ve boyutu, önden bu konuda bilgili random encounter tipler vb.) pek çok birbirine benzer ama ufak farklılıklar barındıran paralel settinge bağlanabilir. Nitekim kitap serisi de paralel evrenlere çok çok fazla bağlıyor. Belki de bu sefer Roland'ın siyahi olduğu bir paralel evreni izleyeceğiz. Bu da Eddie ve Susannah yerine başka karakterlerin dünyaya çekilmesiyle bile sonuçlanabilir, böylece orta kitaplarda bolca senaryoya etki eden ırksal çekişmeler ve kültürler de yeni senaryoyla değiştirilebilir. IMDB'den rollere baktığımızda Jake Chambers'ın durduğunu görüyoruz. Ancak Jake de hatırlayacağımız üzere Roland gibi (bilinçsiz ve kendi isteği dışında da olsa) planewalker olduğundan o da şaşırtıcı olmaz. Edit: Şimdi trailerı izledim, kitap serisinin başlangıcına göre olay kurgusundaki devasa farklılıklar da teorimi destekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 trailerı beğenmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 bu iyi bişey jhagsdad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 abi bu kadar harika bi eserin nasil icine batirmislar ya! inanamiyorum. a- trailer i izlemedim b- kitabi cok cok az animsiyorum sadece standard yprumu yaptim. bence attigim tutmustur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Rewendor said: Komutan said: Stephen King şunu tweetlemiş: https://pbs.twimg.com/media/Ci0CFrfWgAApSjV.jpg The Dark Tower is close, now. The Crimson King awaits. Soon Roland will raise the Horn of Eld. And blow. Spoiler vermeden özetlersek, film aslında kitapların devamı olabilir. Kitaplarla ilgili çok büyük spoiler verecem, ona göre. Bu bilgiyi önden okumak kitabı okumaya niyetliyseniz alacağınız zevki çok büyük oranda kaçıracaktır, muhtemelen seride de aynısı geçerli olacak. O yüzden kitapları komple tamamlamadıysanız okumayın Çok bi fena spoiler Bakın bir sonraki paragraf direkt kitabın sonunu anlatarak başlıyor, gerisi de ona göre teori ona göre. Efendim bildiğiniz üzere kitabın sonunda sebebini sonucunu hafif açık bırakmakla beraber olayların başlangıcına dönüş vardı. Roland yine kara adamın peşinde çölde. Ama bir fark var, bu sefer yukarıda da bahsedildiği üzere borusu da yanında. Bu da filmin kitabın devamı olduğu fikrini arttırıyor. Bununla ilgili pek çok teori var. Özellikle Stephen King'in zamanında birkaç kez söylemiş olduğu ve hatta buna kısa hikayeler adadığı "repetition is the ultimate hell" yorumundan olayı cehenneme de bağlayan vardı, Kule'nin özbilincine bağlayan da. Nitekim kitap boyunca çok fazla ipucu da vardı (Roland'ın rüya ve imgelemleri, farklı tasvir edilen Roland ve kule betimlemeleri vs) Benim teorim (ki benzer görüşte çokça yorum da var) şu şekilde: Kulenin her katı ayrı paralel evreni temsil ediyor (bunu zaten biliyorduk) ve tamamen kurtarılması için olayların tekrar tekrar yaşanarak kuleye tekrar ulaşılması, her evrenin toparlaması lazım. Her doğru kararları vererek başardığında biraz daha güç katıyor, ve bir sonraki sefere biraz daha iyi koşullarda başlıyor. Böylece boruyla başladı kitabın sonunda. Belki de ilk kitabın başından önceki seferde tabancaları da yoktu mesela. Eşşeklik edip sahilde uyuyakalıp parmaklarını kaybetmezse bir sonraki sefer yanında daha fazlası da olabilir. Kitaplar arasındaki basit tutarsızlıklar (Roland'ın yaşı, Kule'nin rengi ve boyutu, önden bu konuda bilgili random encounter tipler vb.) pek çok birbirine benzer ama ufak farklılıklar barındıran paralel settinge bağlanabilir. Nitekim kitap serisi de paralel evrenlere çok çok fazla bağlıyor. Belki de bu sefer Roland'ın siyahi olduğu bir paralel evreni izleyeceğiz. Bu da Eddie ve Susannah yerine başka karakterlerin dünyaya çekilmesiyle bile sonuçlanabilir, böylece orta kitaplarda bolca senaryoya etki eden ırksal çekişmeler ve kültürler de yeni senaryoyla değiştirilebilir. IMDB'den rollere baktığımızda Jake Chambers'ın durduğunu görüyoruz. Ancak Jake de hatırlayacağımız üzere Roland gibi (bilinçsiz ve kendi isteği dışında da olsa) planewalker olduğundan o da şaşırtıcı olmaz. Edit: Şimdi trailerı izledim, kitap serisinin başlangıcına göre olay kurgusundaki devasa farklılıklar da teorimi destekliyor. parmakları eksik başlamıyo muydu abi ben mi yanlış hatırlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Yanlış hatırlıyorsun. İkinci kitabın başında oluyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 trailer izledim de, kitabın konu bu mu direk, değiştirmişler mi? okuyasım geldi valla. reddit'te de baya bi meh'lemişler trailer'ı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 eddie ve susannah yok galiba. jake tam kafamdaki gibi. siyah roland'a alıştıramıyorum zihnimi. man in black'in görünüşü hakkında çok kafa yormamıştım ama onu da görünüş olarak pek benimseyemedim daha. mono blaine macerası var mı bir de onu merak ediyorum. romandakinden farklı bir roland run'ı göreceğimiz kesin. kim ne derse desin ben ağzım açık izlerim her şeye rağmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Tek film mi olacak ki? Tek film değilse Eddie Susannah olmaması normal. Öte yandan fragmana bakarsak kitabın hikayeyi bayağı bir karıştırmışlar. Bunun ötesinde Roland'ın asil ve oturaklı halini yansıtamamış duruyor İdris Bey. Daha çok new gen action hero kafasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 amerikanin bu blackwashing e dur demesi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 abi fakirlerin yaşam koşullarını iyileştiremediklerinden siyah başkan, siyah roland ile falan gaz alıyorlar başka yapacak bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Komutan said: Yanlış hatırlıyorsun. İkinci kitabın başında oluyordu. alla alla 1. kitabın başında gidiyo diye hatırlıyorum parmaklar sonra en başa döndüğünde de parmakları eksik başlıyodu bu sefer, kafam allak bullak sdklgdfgfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 acayip rezil bi film gelicek gibi duruyo. kitap serisini iki kere okudum hala en ufak detayi hatirlarim nerdeyse. direk random action filmi cekmisler gibi duruyo ayrica idris film secimlerini iyi yapamiyo ya. cCc john luther cCc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 şey gibi olmuş ya, 80-90 larda çocuk filmleri olurdu ya hani nerd çocuk büyülü bi yere gider veya büyülü bir arkadaşı olur filan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Jaegerjaquez said: Komutan said: Yanlış hatırlıyorsun. İkinci kitabın başında oluyordu. alla alla 1. kitabın başında gidiyo diye hatırlıyorum parmaklar sonra en başa döndüğünde de parmakları eksik başlıyodu bu sefer, kafam allak bullak sdklgdfgfd Komutan haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 fenris said: şey gibi olmuş ya, 80-90 larda çocuk filmleri olurdu ya hani nerd çocuk büyülü bi yere gider veya büyülü bir arkadaşı olur filan... asd aynen arnold li vardi bi tane. cocuk sinema perdesinden filme giriyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 http://www.imdb.com/title/tt0107362/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Rewendor said: Tek film mi olacak ki? Tek film değilse Eddie Susannah olmaması normal. Öte yandan fragmana bakarsak kitabın hikayeyi bayağı bir karıştırmışlar. Bunun ötesinde Roland'ın asil ve oturaklı halini yansıtamamış duruyor İdris Bey. Daha çok new gen action hero kafasında. tek film olmayacak. Tutarsa gelcek devamı. Hatta bide prequel dizisini yapıyorlar. Roland'ın gençliğini anlatan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Oyuncu seçimlerindeki muhteşem kalite ve başarılarını tekrar göstererek genç Roland için de Jayden Smith'i seçmelerini heyecanla bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Rewendor said: Jaegerjaquez said: Komutan said: Yanlış hatırlıyorsun. İkinci kitabın başında oluyordu. alla alla 1. kitabın başında gidiyo diye hatırlıyorum parmaklar sonra en başa döndüğünde de parmakları eksik başlıyodu bu sefer, kafam allak bullak sdklgdfgfd Komutan haklı. peki resetten sonra eksik parmak mı başlıyodu elleri normal miydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Özellikle belirtilmeiyor, normal olarak varsaymak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Şu anda Rotten Tomatoes skoru %16, Metacritic skoru 33. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2017 rezalet diyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2017 trailerlardan da belliydi zaten bence, birde tv dizisi gelecekmis walking dead'in yapimcisi seyolmus seri icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar