Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout - Arcanum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Demin GoG'da gezerken Arcanum'a gözüm çarptıda.

Şimdi aynı anda 1 oyunu oynamak lazım, ben FO1-2 oynamadım hiç, epey methini duydum.

Arcanum'da cüce her fırsatta övüyor, yüksek ihtimalle güzel oyunlar.

Hangisi alsam acep?
Benzer oyunlar diye düşünüyorum,

teşekkürler.
Mesaj tarihi:
arcanum derim ciddi anlamda fallout dan daha çok zevk aldım ve konsept olarak gayet eğlenceli herhalde 6.oyunumu oynuyorum arcanum da o derece.

oyunda çok fazla gönderme mevcut ve yan görevler müthiş ötesi.

hele bir tanesinde komplo teorisi üzerinden çıkıyorsun yola paranoyak bir adam ile karşılaşıyorsun olaylar gelişiyor,bulduklarınla şok oluyorsun tüm bunları gazetecilere söylemek için dolaşıyorsun gazeteciye söylüyorsun belgeleri veriyorsun öbür gün gazeteci ortadan kaybolmuş belgeler yok hali ile sonra organizasyonun müthiş ötesi olduğunu anlıyorsun ve olayı takip etmekten vazgeçiyorsun.ki bu görevin başlı başına hastası oldum diyebilirim.
Mesaj tarihi:
zayıflıktan cok, lore'u oyunun ıcınden söküp cıkartmak gerekiyo oyunun ıcınden.

o acıdan konuya girmek cok zor arcanumda. bir sürü insan rpgyi oynıyıp geciyo. senaryya cok bulaşamıyolar.
Mesaj tarihi:
oyun çünkü npclerin hayat hikayelerinden ziyade baş karakterin üzerinden dönüyor ancak virgil gibi bir npcnin arka planı gayet yerinde 2 3 tane daha öyle npc var.yani npclerde o kadar sığ değil.
Mesaj tarihi:
abi virgilin arka planı olduğunu anladığım tek nokta adamı eskisi gibi serseri olmaya ikna ettiğimiz an konuşması falan değişiyordu zevkli oluyordu ki oda klasik oyunda seçeneklerin arasında yok kötü adam olman lazım
Mesaj tarihi:
party npclerinden bahsettiğini varsayarak

torian kel var mesela

waromon var

arronax var ki üzerinden dönen hikayeler kitaplar falanda ayrı hikaye

bunlarda fena değil ama senin arka planı olan npc kastın nedir bilmiyorum illa npcler için görev mi yapmalısın ?

oyunun tüm yan görevlerini oynadınmı onun dışında bilmiyorum
Mesaj tarihi:
Arka planı olan npcden kastım arka planını bize yaşatması ve ana senaryoyla yoğrulması . Oyun bu bakımdan sönük kalıyor mesela torian kelin oyun sonunda seçim yapması dışında varlığı ile yokluğu belli değil.
Mesaj tarihi:
paparnoz said:

arcanum derim ciddi anlamda fallout dan daha çok zevk aldım ve konsept olarak gayet eğlenceli herhalde 6.oyunumu oynuyorum arcanum da o derece.

oyunda çok fazla gönderme mevcut ve yan görevler müthiş ötesi.

hele bir tanesinde komplo teorisi üzerinden çıkıyorsun yola paranoyak bir adam ile karşılaşıyorsun olaylar gelişiyor,bulduklarınla şok oluyorsun tüm bunları gazetecilere söylemek için dolaşıyorsun gazeteciye söylüyorsun belgeleri veriyorsun öbür gün gazeteci ortadan kaybolmuş belgeler yok hali ile sonra organizasyonun müthiş ötesi olduğunu anlıyorsun ve olayı takip etmekten vazgeçiyorsun.ki bu görevin başlı başına hastası oldum diyebilirim.

Dediğin gibi bende defalarca oynadım arcanum bu anlattığın questi ilk defa yaptım.Çok derinlik var gerçekten oyunda verdiğiniz kararlar ileride çok etki ediyor.
Mesaj tarihi:
Arcanum 2-3-4-5-6 diye devam etsin FF serisinden çok oyunu olsun, sonra online'ı çıkartılsın bin yıl oynayalım istediğim bir oyun; ama mümkün değil.

Oyunda partiye katılan tüm NPC'lerin irili ufaklı da olsa; hayatlarıyla, düşünceleriyle, kararlarıyla yüzleşiliyor. Virgil'in background'u falan baya ayrıntılıydı yani. Bence çoğu insan üstün körü oynamış oyunu.

Arcanum öyle garip bir oyun ki, mapte rastgele rota çizip gezerek, harabeleri vs. araştırarak, random encounterlarda drop toplayarak ya da basitçe şehirler arası sıralamalara ve tercihlere göre değişen onlarca quest chainini takip ederek bile günler geçirilebiliyor.

Bugün kurduktan 2 gün sonra dosyaları corrupt olmasa hala bıkmadan sıkılmadan oynayacağım belki tek oyundur Arcanum.
Mesaj tarihi:
ha bir de arcanumdan zevk almak istiyorsan arcanumda harm gitme bir de magic spamleyen buglı itemlar var (takıp çıkardıkça magicin artıyor) onları kullanma yoksa ortada vecna gibi dolaşıyosun hiç zevkli olmuyor
  • Yeni Oluştur...