Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile (Hack & Slash RPG)

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Lan lan... Open Beta'ya geçene kadar inatla oynamıcam.

Skilltree'yi ve itemization'ı ilk görünce ohaaa oynamam lazım bunu dedim. 1 haftasonu open betaya girmişlerdi. O gün yoğunluktan oynayamamıştım. Çok ağır küfretmiştim. Hala da ediyorum. :)

Bıngıldak böle güzel güzel şeyler yazmasan da canımızı çektirmesen...
Sosyal ağlarda paylaş

OB ve OC`dan geriye sadece karakterler kalacak. Isim haklariyla. Onun disinda level, itemlar, stash hersey silenecek. Su an open beta icin stress test yapiyolar. Serverlar ne kadar kaldirabiliyoru diye, bu da desynch veya lag spikelara sebep olabiliyor. Merciless disinda olmeyi pek kafaya takmaya gerek yok ondan sorun degil (merciless`da her olumde 15% exp kaybediyorsunuz).

Dun basladim merciless`a. Cidden fucking merciless yani. Nerf oncesi diablo 3 inferno`ya benziyor biraz. Direk build check, gear check ve skill check. Benim gearim nerdeyse full unique olmasi ve statlarimin cok iyi olmasina ragmen dun 2 kere oldum ki hic olmeyen biriyim. -25 resist direk bitiriyor adami, oldugum zamanda baktim -8 cold resistance varmis, cold damage vuran bir champion gelince direk frozen oldum cukuverdiler 5 saniyede. Melee kamyon gibi vuruyor, abilityler kamyon gibi vuruyor buyuler meteor gibi vuruyor. Act 1`in ilk questlerinde charge yapan moblar bana 35% falan vuruyolar chargela. Karanliktan 4 tanesi charge yapiyor kalbin sikiyor ahaha. Dun ring kastim baya resistleri dengelemek icin. Su an tekrar en dusuk resistim 35 oldu artik daha kolaylasicak diye umut ediyorum.

Bu arada oyuna baslayanlar, geri donenler bana msj atsin hem bilgi hem item hem boost konusunda yardimci olayim. Oyunun learning curve`u sacma sert. Ogreneceginiz 1-2 bilgi oyunu bastan basa degistiriyor direk. (Mesela benim 2 support gemin stack olmadigini bilmem gibi ayni turden huaisdahsd.)

Özellikle caster oynayacak arkadaşların kesinlikle gem linking, gem supporting ve ES (energy shield) mekaniklerini öğrenmesi gerekiyor. Casterla default speller (supportlanmadan) ve evasion tanking ile motor olursunuz. Mesela bir adet freerzing pulse totemi yapmanız sizin için oyunu TAMAMEN değiştirebilir.

Göç yolda düzülür taktiği ile build yaparsanız merciless'de oynamanıza pek şans vermiyorum dürüst olmak gerekirse. Belki casterlar daha avantajlı range ve slow bazlı olduğu için ama dün chatte o kadar çok melee ağlıyordu ki. Çok ciddi planing istiyor merciless. Lvl 56 oldum. Lvl 60'da mapler başlıyor çok heyecanlıyım ^_^ dungeon avı başlasın.

Dip not olarak düşeyim önceden başka hack n slash oynayanlar için. Diablo'nun aksine düşen itemin "iyi" yada "kötü" olması rengine göre belirlenmiyor. Bunu sadece stat rollu ve rengi için söylemiyorum. Unique item buldunuz üzerinde 2 slot socket var ve linkli değil. O itemi istediğiniz seviyeye getirebileceğinizin garantisi kesinlikle yok. Örnek vereyim dün imba helm düşürdüm, gemleri istediğim kıvama getirmek için 25 tane orb harcadım ve başladığım noktada sonuçlandı ashudadhuas. Şöyle örnek vereyim yine. Mesela caster oynuyorsunuz ve ana kullandığınız spellerden biri totem. Spell + Totem support gem + Mana leech support gem + Faster Casting support gem. Mavi, kırmızı, mavi, mavi. Bunların size linked olarak gelmesi lazım. Bu olmazsa istediğiniz abilitye sahip olamazsınız. Bu noktada diyelim ki unique buldunuz. İmba ötesi item, faster casting, spell dmg herşey var. Fakat soketleri size uygun değil, ne kadar para harcarsanız harcayın o item sizin için ÇÖP. Diğer yandan level kasarken normal mobdan beyaz item düştü. 4 blue + 1 red linkli item. Bu itemi orb ile rare yapabiliyorsunuz ve direk win. Beyaz item > unique.

Oyunda boss keserken loot beklentisi yok. HER SANİYE LOOT düşüyor. Düşen en uyduruk beyaz item bile sizin için inanılmaz değerli ve gamechanger olabiliyor.

Sistem direk brilliant.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi kapattım 300 karakterlik yazı gitti ya :(

Karakter planlayacak kişiler için:

1) Ability seçimi :

http://en.pathofexilewiki.com/wiki/Skills

Karakter 9 ability kullanabiliyor, hangi abilityleri kombine edeceksiniz.

Abilitylerin altında support gemleri göreceksiniz. Hangi abilityinizi hangi gem ile support edeceksiniz. Ne kadar derine ineceğiniz çok önemli. Bir ability'i 4 supportla desteklemek çok mantıklı değil. Belki 1 ya da 2 ability için yapılabilir.

Örnek vereyim:

a) Phase Run - Supportlamama gerek yok. Utility, hızlı hareket etmek ve boss kesmek ayrıca zamandan zamana dmg inc. buff ı kullanacağım.

b) Anger - Overall dmg inc. ve support için kullanacağım. Çok bir support harcayıp slot kıtlığı çekmeye gerek yok aura için. Passive ile desteklenebilir skill buildden.

c) Single target dps abilitysi seçeceğim. 2h kullanıcam örnek olarak. Hmm, Heavy strike diyelim. Silah kısıtlaması yok. Şimdi ana abilitylerimden biri olacağı için iyi support etmem gerek. Bakıyorum, Added fire damage (Physical'a renk getirmeli) Faster Attacks ve Stun. Heavy zaten knockback özelliğine sahip, stun passive i ile knockback resist edilmemesi ve özelliğinin artmasını sağlıyorum. Faster ile misslersem mob kendine gelmeden knockbacklemeye devam edeceğimden emin oluyorum.

Red, Red, Green. 3 linkle item gerek.

d) AoE dps ability'sine ihtiyacım var. Seçenekler, cleave - lightining strike, Dominating blow, Sweep.

Eğer sweep'e uygun bir silah kullanıcaksam sweep aldım. Bunu support etmemde çok önemli. Stun essential, çünkü bu da knockback bazlı bir ability. Ayrıca aoe yaparken mobların bana vurmasına engel olacak. Ayrıca aoe yaparken freeze yapmak istiyorum, added cold damage ve son olarak life leech. Daha abartılabilir.

Red, red, green. 3 linkli item gerek.

Örnek olarak mantık bu.

Bunlara karar vereceksiniz ve bakacaksınız. Seçtiğiniz abilityler hangi statları kullanıyor. Mesela yukardaki build STR/DEX. Bunu STR/INT veya INT/DEX yapabilirdim.

2) Class seçimi :

Her class her yöne çekilebiliyor. Fakat başlangıç nodeları sabit. Eğer ben STR / DEX karakter yaratacaksam. Witch başlarsam nodelar STR ve DEX vermediği için abilityleri level atlatamam ve hiç kullanamam.

Hybridler : Duelist (str, dex), Marauder (int, str), Shadow (dex, int)

Witch (int), Marauder (str), Ranger (dex).

İleri ki levellarda tekrar söylüyorum her karakter her noktaya çekilebilir stat konusunda tamamen seçim meselesi.

3) Build oluşturulması : Web sayfasında skill generator modülleri var. Belirlediğiniz abilityleri destekleyecek, statları destekleyecek ve oyun tarzını destekleyecek denemeler yapın. Yalnız uzaktaki hedeflere dalıp early gamede saçmalamayın. STR abilityleri isteyip hiç str nodu'u almamak gibi.

Veya hazır buildleri inceleyin kendinize göre optimize edin.

4) In-game : Gemleri bulmak biraz zahmetli. Vendordan alamıyorsunzu ya playerlardan ya da düşüreceksiniz. Ben bu konuda size elimden geldiğince yardımcı olurum.

5) Itemization : Yukarıda ability seçerken örnek verdim. Size gereken itemlara gözünüzü açık tutun. Yere düşen itemların yanında socket linkleri ve renkler görünüyor. Şehirde vendorlara bakın. Sizin istediğiniz linkler ve soketlerde itemlar varsa alın, sonra onları rare yaparsınız orb ile. Sorun değil. Support gemler çok daha rare ve pahalı, zamanla toplarsınız bende yardımcı olurum.

Game changer bir ability seçerken supportlara dayanarak seçmeyin (ilk karakteriniz için en azından).

Sanırım temel olarak bilinmesi gerekenler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

fikir vermesi için kendine buildimi koydum

1) 2h dmg
2) STR ve DEX 35 nodeları + survivval (hp, armor, evasion)
3) Survival (hp, reg) - STR nodeları
4) Elemental survival - Dex nodeları
5) DPS - STR nodeları 15% atk speed, deli armor / evasion ve 2h
6) Kilometre taşı : Blood magic - no more mana
7) Blood magic destekçisi Life leech 2%
8) Kilometre taşı : No longer able to crit, but mob cant evade

Melee oynayanlar fark edecez. 2 check yapılıyor :

1) chance to hit
2) mob evasion

sen 100% hit chance yapsan da missleyebiliyorsun, eğer resolute technique yok ise. (8)

STR / DEX buildi bu. int fakiri, int gemleri kullanamıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

http://en.pathofexilewiki.com/wiki/Vendor_Recipes

orda dikkat etmeniz gerekenler (oyunun başından beri)

Scrolls of Wisdom:

Portal Scroll (Gives 1)
Armor Scrap (Gives 2)
Whetstone (Gives 4)
Orb of Alteration (Gives 4)
Orb of Transmutation (Gives 4)

Orb of Alteration :

20x Alteration Shard (from selling average identified blues/yellows)
4x Orb of Augmentation

Orb of Augmentation :

1 rare, 1 magic and 1 normal of same base type

1 rare (unidentified), 1 magic (unidentified) and 1 normal of same base type (gives 2)

Rare item with 6 mods (also unidentified)

alterationla bir sürü orb trade edebiliyorsunuz vendorda farmlaması kolay oyunda sürekli mavi düşüyor zaten. 4x4 itemları toplayın çantanızı 4 silahla doldurmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...