Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koşaner'den Tek Tip Askerlik İsteği

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

askerlik mi o ne?

ya birakin allasen burda lutfen posetler konusmasin askerlik konusunda dikkate almiyorum :D

diger gidecek arkadaslara da kolay gelsin,

ben 18 ay diye gittim, askerin 3. ayinda 15 e dustu. ahahaha nasi sevindigimi anlatamam..

ha bu arada kagit uzerinde bende askere gittigimde lise mezunuyla ayni statudeydim.. burda hani okumamis dan saydiginiz adamlardandim da :D

o sayanlarinizin alayini cebimden cikartip ustunde iki tur ziplarim yani ;) ole kiytirik bi diplomaya gore sinif minif olusturmaya calismak komik olmus yani. ;)

gidin yapin gelin, mumkun olan en kisa surede kurtulun.. ben gec gittim.. okuldan mezun olmadan gittim.. ama sartlar onu gerektiriyordu.. gelince bitirdim bilmemne.. vs.. siz yapmayin.. gidin cikarin aradan..

ha tek tip olayi da gelmez merak etmeyin.. da bende cok soluodum ole vaktimi calcaklar en verimli zamanimdi vs vs..
universite daha cok gereksiz vaktimi caldi benim lol.. askerligin cok faydasini gordum yani.. mal i da krali da taniosun.. guzel oluyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

universite faydasiz mi dedim ben?.. yoksa gereksiz uzerime mi alindim bilemedim de.

universite de ben cok gereksiz vakit kaybettim, bunun sebebi universite kavrami degil, ben ve sectigim universite idi.

ayrica konumuz universiteye kimin gidip gitmeyecegi degil ki ;)
askerlik yapmayan adamin dustugu sosyal durum karsisinda kendini savunmak icin sectigi komik argumanlar ;)
Sosyal ağlarda paylaş

E tamam ben de birey üzerinden bir argümanın burda faydalı olmadığını belirtmiş oluyorum. başka insanların askere gitmekten çok daha verimli değerlendirebilecekleri işleri olabilir asker döneminde.

Ayrıca askerlik yapmayan adamın bir sosyal durum içersinde düşmesi de ayrıca tartışılması gereken saçma bir durum. bunlar ise onu tartışmamak için bahane değil gerçekten söylenen sözler. Yine burda yanı şeyi tekrarlıyorum, bu ülkede askerlik döneminde yapabileceği bir sürü iş olan insanlar var. Ve gelip burda yine 1 seneden ne kaybedecek be derseniz daha önce yazdıklarıma değinirim. Eğer burdaki tartışmayı okuduysan zaten askerliğin bireyler üzerinden etkisini değil devletin kurumlarının ülkenin kaynaklarını verimli bir şekilde kullanma özrüne değindim zaten ben. Askere alacaksan bile adamı bari daha mantıklı işler yaptır. Ülkede bir sürü işsiz var zaten ne olacak derseniz de çok manalı bir şey söylemiş olmazsınız zira bu ülkedeki işsizler acayip vasıflı iş adamları ya da mühendisler değil. Dolayısıyla sen her sene bu tarz adamları askere alırsan bu ülkede kümülatif olarak bir şeyler kaybeder evet.

Ben zamanı geldiğinde askere gideceğim isterse 2 hafta olsun isterse 1 sene çok da umrumda değil. Ama yine de açık açık eleştiriyorum burdaki mantıksızlığı. Alıp beni orda sabah akşam nöbet tutturacaklarına bir yere göndersinler ders vereyim daha mantıklı. Ama bunu böyle yapan bölgeler çok az. Elindeki eğitimli adamı saçma sapan işler peşinde koşturuyorsun onun yerine bir sene. Siz de gelmiş "askerlik yapmak istemeyen kişinin düştüğü sosyal statü karşısında uydurduğu komik bahaneler" gibi komik sözler söylüyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Bedelliyi seçime saklıyorlar refarandumda gelmez.
Satacak pek bişi kalmadığı için devlete ait yakında askerliği satıcaklar merak etmeyin.

Bence yanlış düşünüyorsunuz.Genel seçim arefesinde bedelli askerlik çıkarırsa aksine daha büyük tepki alır.Bu arada çıkarması daha makul değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

bu askerlik meselesi de genç türk millyetçisinin turnusol kağıdıdır.

askerliğini yapana kadar:
"altın yıllarımdan çalıyorlar", "pis fakirlerle* aynı statüde askerlik mi? böğğ!"

askerliğini yaptıktan sonra:
"gidip yapcaksın tabi eşşek gibi"

*: üniversite okumak kim ne derse desin bir "ekonomik şartlar" meselesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Türk erkeğinin askerliği yapana kadar ona buna sebep göstermesi ama yaptıktan sonra yapmayanları yapmaya teşvik etmesi ne kadar güzel bir çalışmadır.

bu yüzden bu iş çıkmazda bulunuyor.

insanların ömrünü, gelecek planlarını alt üst eden bir hadise, düzeltilmesi şart, ama ucundan tutmaya cesaret eden de yok.

eğer ordumuz sayı üstünlüğüyle hareket eden bir strateji sistemini benimsediyse, niye kızlar da alınmıyor askere, çok komik oluyor böyle sırf erkekleri askere alarak.

öte yandan günümüzde quality over quantity hadisesi mevcut, adam gibi eğitimli askerler kullanılsın işte, neyimize yetmiyor?

Suark said:

Öte yandan, askerin "adam etme" durumu var, adam ediyor yani.

ordu aslında disiplini öğretiyor, organize olmayı öğretiyor.
amerika vs'de askerlik eğitimi almış kişiler çok daha çalışkan kabul ediliyor.

ancak bizim ülkeye baktığımızda "adam eden" askerlik sisteminin hiç bir işe yaramadığını görüyoruz.

ha, "adam etmek" ile kasıt ona buna dayılanıp kaotik bir toplum düzeni yaratmaksa, evet oldukça "adam ediyor" mevcut askeri düzen ^^
Sosyal ağlarda paylaş

@ardeth
simdi sonucta soyle bir durum var.

herkesin basina ayni sey gelicek diye bir kaide yok ancak aslina bakarsan dogru degerlendirme yapisi sansa bagli olmamali.
yukarda birileri soyledi hani muhendisleri tekniker gibi kullanmak sacma ok dir zaten.

ama sonucta ben kendim gibi biliorum durumu, kendi yasadiklarimla karsilastiriyorum.

burda olayi aslinda bireysel olarak algilamamdaki durumda bundan kaynaklaniyor, hani universite kavramina gonderme yapmamam da bundan.

ben 15 senedir IT sektorunde, 10 senedir de bilgi guvenligi sektorunde calisiyorum, bir kac kez yakalandim yaramazliktan, ama yargi ile isim olmadi hic bir zaman. sadece bilindi diyebilirim.

ben askere gittigimde, gittigim donemde, yeni duzgun bilgi guvenligi kismiyla ilgilenmeye baslamistim isin, mcse ve ccna sertifikalarini tamamliyordum. sans eseri ki (keske sans eseri olmasa o konuda seninle ayni fikirdeyim) ben ozel bir emirle 2. ordu karargahi malatya OBI ye alindim. ilk gun ise baslarken bana yaramazlik yapmamam tembihlendi zaten benden haberdar olduklarini soylediler. bende ok dedim takildim.

yonettigim sistemler acisindan doneminin en son teknoloji en pahali cihazlariyla ozgurce calisma firsatim oldu. cok sey ogrendim. (bunun yaninda printer da tamir ettirdiler :D)

dedigine katiliyorum.

ornegin isvicrede askerlik yine 1 yillik bir surecte gerceklesiyor.

ama 4 yil da belirli surelerde, farkli egitimlerle gerceklesiyor.

konumuza gelince, benim soyledigim, toplumda komik de olsa askerligini yapmayan adama bir yaklasim var. gerci bende sahsen askerlik yapmamis birisi icin bunu ogrendikten sonra fikrim degisebiliyor. yada zaten yapmamis birisi bunu belli edebiliyor.

ha yapan herkez de super adam oluyor diye bi kaide yok zaten. onun da garantisi yok. ama ne bilim. yapanlar anlar ne demek istedigimi.

komik olan, oyle yada boyle bu ulkede yanlis veya dogru askerlik hizmetinin gerceklestirilmesinin zarureti oldugu.

bunu gidip gelmeden sana anlatmam mumkun degil aslinda, seninde beni anlaman cok zor, o yuzden uzatmak istemiorum.

ben askere gitmemek icin cok oyalandim. kariyerimi olusturdugum bir donemde tam biseylere baslarken gitmem gerekiyordu. kacmadim ama oyalandim hani okulla falan vs.. soran herkese ve her ortamda senin savunduklarinin birebir aynisini savunuyordum.

gidince hersey degisti.. nasil ve neden oldu anlatamam burda ama degisiyor bi sekilde.. bi anda farkli bakiyorsun olaya 15 ay sonra.. ole 1 yil falan degil benim karsimda 1,5 senenin kaybolmasi durumu vardi bide..

yukardada onu soyluyorum.. ona ragmen pisman olmadim..

bu arada sana ogretmenlik yaptirirlar muhtemelen dedigin kadar isinde iyisen.

cunki isinde cok iyi olan herkesi mutlaka kullaniyorlar.

ben kendi sektorumden, benim kadar isinde iyi olan hic kimsenin ankaradan oteye gittigini gormedim.

bende amerika iraka girdigi icin teyakkuz sebebiyle 2. orduya gonderildim.

seni anliyorum.. hak veriyorum..

sende beni anlayip hak vericeksin inan bana zamani geldiginde..

mantiksizlik bireysellikte yatiyor orda.. topluluk yonetimine baktiginda.. hak vericeksin mantiksiz sistemin aslinda mecburi bir mantigi olduguna da.
Sosyal ağlarda paylaş

doğu batı meselesi değil bence Lunizin şansına denk gelmiş ben askere giden her eğitimli insanın verimli bir şekilde kullanıldığını düşünüyorum. benim amerikada master yapmış bir arkadaşım doğuya gitti mesela gerçi şuan napıyor bilmiyorum ama beklentim sadece nöbet tutması yönünde.
Sosyal ağlarda paylaş

@Ardeth

Öğretmenleri zaten kullanıyorlar yani benim yaptığım yerde öyleydi. Nöbet tutmuyorlardı ama geceleri devriye atıyorlardı, hafta içi dershaneye gidiyorlardı tüm gün 8-17 arası, tugayın içinde bulunan bir dershanede ordu mensuplarının çocuklarına ders veriyorlardı. Ayrıca okuma yazma bilmeyen askerlerede yardımcı oluyorlardı.

Hafta sonları mardinde mehmetçik dershanesi vardı, mardindeki sivillere üniversite sınavları için (ücretsiz) yardımcı oluyorlardı. Cuma günleride çarşı izinleri oluyordu. Birşeyler yapmak istiyorsan yardımcı olabilirsin kendi çapında git komutandan izin al okuma yazma bilmeyen adam varsa yardımcı olmak istiyorum de, bir kişiye birşeyler verebilirsen çok iyi yinede.

Senin branşın ne bilmiyorum ama yani denk gelebilirsin böyle bir aktiviteye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...