Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"iftarda yemek olmayınca kendini astı"

Horrible

Öne çıkan mesajlar

off cidden çok üzüldüm bu habere.

sattığı meyve sebzeyi yeseydi diyenler de hangi mantıkla bunu söylüyorlar anlamıyorum. adam aç kalacağından asmamış kendini herhalde. psikolojik açıdan bakın biraz olaya. sonuçta her şehirde ramazan çadırları kurulup yemek dağıtılıyor. o aile gidip orada da orucunu açabilirdi. bu kadar insafsızca yorum yapmayın.

belki 4 çocuk yapmasında haklı olabilirsiniz de o adam o kadar eğitimli olsaydı en azından ailesini geçindirecek kadar para kazanırdı. zaten o yörede en fazla 2 çocuklu aile bulamazsınız bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek bir çocuğun bile üniversite masraflarına yetemeyecekken niye 4 çocuk?

Avrupaki evli çift zihniyeti zihniyeti "topluma faydalı olucak bir insanı birlikte yetiştirebilir miyiz? buna gücümüz yeter mi? ilerde insanlar bizim yetiştirdiğimiz insanın arkasından minnet duyarlar ve biz de bununla gurur duyabilir miyiz?" şeklinde, YAŞLI NÜFUS LOLOLOL SUCKERS diye de dalga geçilir bununla.

Türkiyedeki, özellikle 2000leden önceki evli çift jenerasyonundaki zihniyet "kim işlerimizi yapıcak? kim bizi avutacak, ne yapcaz çocuk olmadan her işimizi kendimiz mi görücez? ilerde bize kim bakıcak yaşlanınca? şeklinde. Bununla da GENÇ NÜFUS HAR HAR HAR 10 SENE 20 SENE SONRA SÜPER KALKINCAZ diye övünülür.
Sosyal ağlarda paylaş

gazatede yazilan kadari ile yorum yapiyoruz,
kimse isin ic yuzunu bilmiyor,
ancak ve ancak tanidigi birinin komsularinin fln dogru ifadesi ile dusunebiliriz olayi..

iyimser olacaksak, Allah rahmet eylesin, keske bole bisi olmasaydi, egitimsizlik, cehalet vs..

kotumser olacaksak, adam kumar oynamistir vs etmistir fln ole parasini kaybetmistir.

arkadaslarin kimi iyi yonden kimi kotu yonden bakmis ama kimsede kimseye asil gercegi bilmeden bisi diyemez malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ne kadar sığ yorumlar yapılmış. "Yemeği yoksa meyve yesin" demek nasıl bir sığlıktır anlamış değilim.

Demek ki adamın boğazına kadar gelmiş, son vurgunu da karısının o sözünden almış. Kim bilir, neleri ne zamandır ödeyemiyorlar, borç içinde yaşıyorlar. Tak etmiş artık adama.
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle olaylardan sonra siyasi şeyleri ben pek etik bulmuyorum ne kadar samimi söylense de. Herhangi bir hükümetin değişmesi de o insan için bir şeyleri pek değiştirmeyecekti diye düşünüyorum ve çok siyasi şeylerin konuşulmasını böyle olaylarda doğru bulmadığımı söyleyip daha fazla dallandırıp budaklandırmıyorum bu konuyu.

O insana niye yardım edilemedi, niye ulaşılamadı, sivil toplum kuruluşları ya da gönüllü vakıflar neredeydiler bunların biraz üstünde durulması lazım. Gerçekten hani ülkemizde açlıktan ölenleri görmek, şu yılda özellikle de ramazan ayında gerçekten üzücü. Türkiye Afrika kadar çaresiz bir halde değil. Adamın da psikolojisi bozuk ve açlıktan ziyade o sinirle ve bazı şeylerin de beraberinde intihar etmiştir, Bone'un dediğine katılıyorum fakat yine de böyle olaylar meze bile olmamalı medyaya, açlığın ya da hastaların çaresizliğinin resmi dahi gözükmemeli. Türkiye'nin manzarası bu değil, böyle de yansımamalı. Üzülüyorsunuz öyle olunca.
Sosyal ağlarda paylaş

Overseer said:

SodomVsGomore said:

şu yorum yazanlar nasıl yorumlamış olayı anlamadım.

adam karnım acıktı yemek yok diyip intihar etmemiş. belli ki gururuna dokunmuş. cebinde beş paran yok sefalet içindesin çocuğuna bir çikolata, mutfağına iftar için bir zeytin alamıyorsun. sorun burada adam evini geçindiremiyor. ailesine bakma sorumluluğunu yerine getirememiş bunalıma girmiş.

5 kuruşluk sermayesini sofraya koysaymış diyenler var. nasıl bir bakış açısı arkadaş bu.

bu arkadaş haricinde mantıklı bişey yazmamış kimse.

(tu)
paticik klasigi normaldir
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

O insana niye yardım edilemedi, niye ulaşılamadı, sivil toplum kuruluşları ya da gönüllü vakıflar neredeydiler bunların biraz üstünde durulması lazım.

üyelerin yorumlarından anladığım kadarıyla çok onurlu birisi bu, yardım eden sivil toplum kuruluşları olsa da bu adam onlara gitmeyecek.
yani en azından iftar çadırları felan var (diyarbakırda kurulu mu onu sormuştum da herhalde kuruludur).

bu arada mantıklı şeyler yazın, kimse mantıklı birşey yazmamış olmasın :P
Sosyal ağlarda paylaş

açıkcası yazılanların çoğunu çok saçma buldum. Yemek bulamadığı için intahar etmiyor ki o adam, allah bilir kaç aydır yemek bulamadığı için intahar ediyor. Tek göz evde yaşadıkları için intahar ediyor. Tüm gün boş boş sokaklarda 2 elma satamadığı için intahar ediyor, hayatın adaletsizliğine isyan ediyor bir yerde.

Ben sanmıyorum ki kumar borcu olsun bu adamın. Yahu türkiyede öyle çılgın gibi kumar oynayan kaç fakir var zannediyorsunuz? En basitinden ankara da bi mamağın gecekondularını gezin, küçüçük çocukların ayağına giyecek ayakkabıları yok, yılda 1 kere et yerlerse mutluluktan uçuyorlar. Ben tanıdım böyle insanlar, gerçekten bir kap çorba için çırpınan insanlar gördüm. Ayağına ayakkabı alacak para bulamayan adamdan ne kumarı bekleniyor ki ?!

4 çocuk yapmasaymış denmiş, ilkokul mezunu insanlar bunu düşünücek seviyede mi sizce? Zaten eğitimli olsalar, bi okul okumuş olsalar, karısı en azından türkçe bilirdi. Türkiye'de kaç insan korunma yöntemlerini biliyor acaba? Gelen her çocuğa allahın bağışı diye bakıyorlar. Oturup ben bu çocukları büyütebilir miydim diye düşünüyor olduklarını zannetmiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

abso, empati kurabilmen için yazdıklarının yerine "baba" olarak kendini koy. açıkçası başta ben öyle bir mesaj atacaktım ama senin kadar terbiyesiz olmak da istemedim. zira küfürden ağır yazmışsın.

işin iç tarafını bilmiyorsan, sen de -süper- yorumlarını kendine sakla ki seni de saygılı bir insan evladı olarak analım.

milliyet versin anahtar kelimeleri (diyarbakır, kürtçe), VATANPERVER halkımız başlasın hönkürmeye.. ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır bi de olayın cidden iç yüzünü bilmiyoruz.

bu adam belki durumu gayet iyidi yaptı 3 çocuk 4 çocuk neyse sonra işi düzeni bozuldu?

burada ki herkesin yarın ne olacağı belli mi?

işin gücün yarın tepetaklak olduğunda ortada çoluk çocukla sefil kalınca biri çıkıp yapmasaydın o çocukları bilader diyince ne hissedeceksin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...