Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ADSL Tarifeleri


calimero

Öne çıkan mesajlar

said:
Geçtiğimiz günlerde yıllardır ayak diredikleri "Yalın ADSL" uygulamasını hayata geçirmek için ilk adımları atan ve tarifeleri açıklayan Türk Telekom ve TTNet, bu sistemde uygulayacakları nisbeten yüksek fiyatlar yüzünden tepki çekmişti. Firmanın yapmaya hazırladığı yeni tarife değişiklikleriyse yeniden tartışma ve kullanıcılar arasında memnuniyetsizlik yaratmaya aday.

BT Dünyası sitesinin haberine göre, Türk Telekom uygulamayı planladığı yeni tarifeleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde görüşlere açtı. 28 Ağustos'a kadar görüşe açık kalacak teklifin Eylül ayında onaylanıp hayata geçmesi planlanıyor.

Yeni teklife göre, tüm limitsiz ADSL bağlantı paketleri yeni kullanıcı alımına kapatılıyor. Yani bundan sonra kimse, ne kadar öderse ödesin limitsiz ADSL bağlantıya sahip olamayacak. Ayrıca, tüm ADSL bağlantı paketleri yine tartışmalı bir konu olan "adil kullanım" şartları altına alınıyor. "Adil Kullanım Noktası" adı verilen veri miktarını geçen kullanıcıların hızı eskisi gibi 512 kbit/sn düzeyine indirilecek.

8 Mbit'e kadar hızı "limitsiz" iddiasıyla sunan bağlantı paketindeki "Adil Kullanım Noktası" düzeyi 15 GB yerine 25 GB olarak belirlenmiş. 16 ve 32 Mbit hızlarındaki limitsiz VDSL bağlantılar artık 50 GB sınırına sahip. Yeni açıklanan 50 ve 100 Mbit hızındaki VDSL bağlantılarsa 100 GB düzeyinde "Adil kullanım noktası" ile sınırlanacak.

Kotalı internet kullanıcıları için faturalarda bir üst limit belirlenmesi ve bu fatura limitinin aşılmaması özelliği hazırlanmış. Ancak kullanıcı bu limite dayanırsa, bir sonraki dönemde hızı 1 Mbit ile sınırlanacak.

Şu andaki kullanıcıların durumlarında ne gibi değişiklik olacağı belirtilmiş değil, ancak halen bu tarifelere tabii olan kullanıcıların eski tarifelerinden işlem görmeye devam edecekleri tahmin edilebilir.

Açıkçası, yeni açıklanan tarifelerde tüketici yararına hiç bir şey göremiyoruz. Görünen o ki limitsiz ADSL tarifelerinin tarihe karışmasıyla Türkiye'nin interneti yasaklı ve sansürlü olmanın yanında artık bir de "kısıtlı" olarak tanımlanabilecek.

http://www.darkhardware.com/haber/dikkat-limitsiz-adsl-tarihe-karisiyor


Ayrıca bkz:

http://www.tk.gov.tr/Basin_Duyurular/Duyurular/kamuoyu/2010/dsltarifeler.pdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çüş artık ebesinin şeysi.birde aklıma birşey takıldı,o verdiğiniz linkteki fiyatlara baktımda.1mbit sınırsız bağlantıya 32.48 denmiş,kalkıcağını belirtmiş,benimde sınırsız 1mbit hiç 33 lira ödemedim.sürekli 45-48 TL arası.8 mbit sınırsızada 64 lira denmiş.ama faturaya 99 diye geçiriyolar.bunlar vergi diye geçirilen ücretler olamaz herhalde,çünkü aylık ücret olarak belirtmiş.biz neden fazla ödüyoruz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biri'ye Superonline'a falan ADSL hizmeti dağıtma hakkını sağlayan yer zaten TTNet. Eğer TT kendi tarifesini değiştirirse öbürleri de ona göre ayarlarlar tarifelerini. Kotasız kalkarsa onlar da kaldırmak zorunda kalır.
Ama Uydunet'i bağlayan bi şey yok. Tek alakaları, Uydunet'in Türk Telekom'un sahip olduğu internet altyapısını kullanması. O da TT'nin tekelinde olmasından yani, kendi altyapısını kurabilen yok henüz. Quiknet bile eninde sonunda bu altyapıya bağlanıyo.
Quiknet zaten geçmişti adil kullanım olayına, şimdi TTNet de geçti. Öbür ADSL sağlayıcılar da geçer muhtemelen. Bi tek Uydunet kaldı ki, o da daha yeni güncelledi tarifelerini, taahhüt falan da aldı sanırım. O yüzden Uydunet kaldıracağı varsa bile şimdilik kaldırmaz kotasızı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Altyapı aynı olduğundan diğerlerine geçsek de bir süre sonra onlar da sağlayamayacak ve yine aynı şey olacak.

Devletin duruma el atıp bi 8-10 tane yurtdışı çıkışı fiberoptik döşemesi lazım. Avrupa ülkeleri arasında en az bizde var sanırım ve bu yüzden bant genişliği çok düşük, millet abandı mı hizmet verilemiyor. O yüzden adil kullanım kotası vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

ttnetadsl tarife ve fiyat değiştirme haklarına sahiptir vs. gibi ıvır zıvırlar olmuyor mu sözleşmede? Ben öyle hatırlıyorum. TTnet'in her yönü gibi sözleşmeleri de tüketici düşmanı zaten


bu tür maddeler artık son kullanıcı tarafına sonlanıyor. öyle bi madde koydum kafama göre bişey yapabilirim yok yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
(04.08.2010) Türk Telekom’un Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi ve Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifi kapsamında yer alan DSL tarifelerinde; 50, 100 Mbit/s gibi yeni hızların ve yeni kotalı paketlerin eklendiği, mevcut bazı paketlerde yapısal değişiklikler öngören ve bazı paketlerde de indirim yapılmasını içeren tarife teklifine ilişkin kamuoyu görüşü alınması

“Görüş ve öneriler için

B.Uzmanı Ahmet DARICI, Tel: 0-312-294 72 73, e-posta:[email protected]

B.Uzmanı Mehmet İLERİ, Tel: 0-312-294 76 28, e-posta: [email protected]

Not: Bu doküman 04/08/2010 (yayım tarihi) tarihinden itibaren 25/08/2010 tarihine kadar askıda kalacaktır.”

Görüş Bildirim Formu

http://www.tk.gov.tr/Basin_Duyurular/Duyurular/Duyurular.htm#tar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...