Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanlığın Vurulduğu Gün. Hiroşima

Llama

Öne çıkan mesajlar

“sene 65 mevsim yazdı
gökyüzünde lanet vardı
uyumuştu tüm çocuklar
güneş bile utanmıştı
çok uzakta bir ülkede
yıllar yıllar önce
kuşatılmıştı insanlar, karanlığın nefesiyle
susmuştu bütün şarkılar, bu utanç yağmuruyla
solmuştu butun çiçekler kan kırmızı topraklarda
sene 65 mevsim yazdı
gökyüzünde lanet vardı
uyumuştu tüm çocuklar
güneş bile utanmıştı”

http://vimeo.com/13840355
Sosyal ağlarda paylaş

hiroşima'da öleli, oluyor bir on yıl kadar. teyze, amca bir imza ver. çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler.

hiroşima ve nagasaki, insanlığın yüz karası. ki bizler de balık hafızalıyız ha. bu olayın failleri cezalandırılmadı bile. savaş hukukuna uyuyor mu bir şehrin tepesine radyoaktif gül kondurmak?..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dresden'i bombalayanlar yargılandı mı? Dresden'dekiler savaşta evilerini, yurtlarını kaybeden mültecilerdi, İngilizler savaşın sonunda Dresden'de 10.000'lerce kişi öldürdü, bazı kaynaklar 100.000'den fazla hatta 200.000'e yakın olduğunu söylüyor Dresden'de ölenlerin sayısının:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/Fotothek_df_ps_0000010_Blick_vom_Rathausturm.jpg

Savaş mahkemeleri sadece kaybedenleri yargılar. Eğer Hitler kazansaydı Amerika ve İngiltere'nin beraberce bombalarla öldürdüğü 600.000 kadar sivil alman için ağlardı tüm dünya. Öldürülen japon sivil sayısı almanlardan daha az olmasına rağmen biraz Japonya uzak olduğu için biraz da atom bombası nedeniyle hep gündemde. Yoksa japonların Unit 731 ile yaptıkları almanların yaptığı herşeyden daha korkunç.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni bi teknoloji abi o zamanlar "noolacak acaba" diye atmışlar zaten biraz da...

Hiroşima olayı olmasa nükleer silahlanma konusunda bu kadar hassas olmazdı dünya örgütleri...

O yüzden hiroşima ve nagazakiyi t=0 almak lazım bence. Ondan sonra bi nükleer bomba vukuatı olsa onun failleri idam edilmeli falan...
Sosyal ağlarda paylaş

dresden ya da başka bir katliamla, hiroşima/nagasaki katliamını karşılaştırmıyorum. siz de yapmayın; bir katliam ile diğerini karşılaştırmayın.

hiroşima'dan bahsederken, diğerlerini unutmadım ki. sadece konumuz hiroşima'ydı ve ortak hafızamızdan, duyarlılığımızdan dem vurdum. böyle yüzlerce, belki binlerce örnek var dünya tarihinde ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Aldarion said:

Yeni bi teknoloji abi o zamanlar "noolacak acaba" diye atmışlar zaten biraz da...

Hiroşima olayı olmasa nükleer silahlanma konusunda bu kadar hassas olmazdı dünya örgütleri...

O yüzden hiroşima ve nagazakiyi t=0 almak lazım bence. Ondan sonra bi nükleer bomba vukuatı olsa onun failleri idam edilmeli falan...

Öyle şey mi olur abi. "olm bak yeni bi bomba icat ettim napar neder bilmiyorum ama bi caponyaya atak denemiş oluruz" mu dicek adamlar. Gayet biliyorlardı ne sonuçlara yol açacağını.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlığın Vurulduğu Günlerden biri daha Hiroşima
said:
Yoksa japonların Unit 731 ile yaptıkları almanların yaptığı herşeyden daha korkunç.

bu da doğru..

berbat bir olay olması insanlığın gerçekten iğrenç şeyler yapabildiği gerçeğini değiştirmiyor. nükleer sadece evet sadece geniş anlmada yıkıcı bir silah.

diğer olaylara bakarsan bosna'da yaşananlardan, agent orange'a, parça tesirli bombalardan, filistinde kullanılan fosfor bombalarına kadar her türlü silahla, her türlü yerde insanlık vurulmaktadır.

berbat bir olaydı ama kimseyi de durdurmuş değildir.. bi sonraki aşamada ne göreceğiz? valla CCW'de kulanılması yasak olan silahlara bakarsak toplu körlüklere sebep olan çok güçlü lazer silahları güzel bir aday.

keza ne kadar yasak silah varsa zevkle ve şevkle kullanılıyor. kimse de gıkını çıkartamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Analardır adam eden adamı
aydınlıklardır önümüzde gider.
Sizi de bir ana doğurmadı mı?
Analara kıymayın efendiler.
Bulutlar adam öldürmesin.

Koşuyor altı yaşında bir oğlan,
uçurtması geçiyor ağaçlardan,
siz de böyle koşmuştunuz bir zaman.
Çocuklara kıymayın efendiler.

Gelinler aynada saçını tarar,
aynanın içinde birini arar.
Elbet böyle sizi de aradılar.
Gelinlere kıymayın efendiler.

İhtiyarlıkta aklına insanın,
tatlı anıları gelmeli yalnız.
Yazıktır, ihtiyarlara kıymayın,
efendiler, siz de ihtiyarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam olsun...

Tokyo bombardımanında yüzlerce top kullanıldı, hiroşima da tek bomba...

ikisi de aynı etkiyi yaptıktan sonra nükleer bombaymış foton torpidosuymuş ne fark eder...

amaç araçtan daha önemli bu konuda...

kaldi ki japonlarda çok gururlu insanlarmış savaşta. cidden hiroşima kılıklı saldırılar olmasa daha uzarmış savaş
Sosyal ağlarda paylaş

Aldarion said:

Tamam olsun...

Tokyo bombardımanında yüzlerce top kullanıldı, hiroşima da tek bomba...

ikisi de aynı etkiyi yaptıktan sonra nükleer bombaymış foton torpidosuymuş ne fark eder...

amaç araçtan daha önemli bu konuda...

kaldi ki japonlarda çok gururlu insanlarmış savaşta. cidden hiroşima kılıklı saldırılar olmasa daha uzarmış savaş

e iyiki uzamamış o zaman :).

Bi belgesel izlemiştim, şu u boatlar la ilgili.
İşte Almanya savaşı 1 hafta geç kaybetse onların uranyumu u bilmemkaç içinde japonyaya ulaşacak onlar atacak falan.

Savaş bu, girdiysen, göreceksin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere nükleer bombanın testi yapılıyor Japonyaya atılmadan önce. Pasifikte bilmemne adasında şimdi bakmaya üşendim.

Hadi hiç testi yapılmamış olsun. Hiroşimaya attın, hasssi bu ne biz ne yaptık arkadaş diyecek olsalar Nagazakiye atmazlardı.

Çok büyük bir bilinç oluştu denmiş nükleer silahlanmaya karşı ama bu sadece "lesser" devletler için geçerli. Süpergüçlerin elinde bunun gibi 50 tane dünyayı nükleer çöplüğe çevirecek silah vardır herhalde.

Bir de Japonlar cidden mermiye kafa atan milletmiş. İlk Nuke'u yediklerinde bu silahtan ellerinde kaç tane olabilir ki diyip teslim olmayı reddetmişlerdi sanırım.

Benim hiç anlamadığım ük kadar ada ülkesi eşşşşşek kadar Çini nasıl domine etti böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...