Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğal Klima

Aldarion

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

Masticore said:

Eralp said:

Aldarion said:

250 ye aldım ucuz birşey değil yani... Mekanizmasını görünce buna mı verdim lan bu kadar parayı dedim...

Kullanınca ama sözümü geri aldım işte çok başarılı bi alet...

Klima gibi odayı soğutmuyor malesef. Ama önünde durursan sıcak falan bırakmıyor.

İyi de üzerine püfür püfür eserse o da çarpar ki.

hemde ne çarpar birde 250 milyon çok kötü fiyat. Bende gündüz mutfakta gece odamda durur diye şey etmiştim ama üstüne tutmadan soğutmuyorsa birşeye yaramaz.

e nası sogutsunki arkadaslar, odadakı toplam ısı enerjisini sabit tutuyo.aletin onu soğuyosa arkası ısınıyo. o yüzden klimaların dısarıyla bağlantısı var.

aslinda odadaki isiyi sabit tutmuyo
odayi isitiyo vantilator
elektrik enejisini kinteik enerjiye cevirirken bi miktar kayip oluyo isiya donusen

budolabinin kapagini acik birakmak gibi odayi isitan bisi oda

250 lira cok bu arada ya
kendinde yapardin 25 liralik simbo klimanin arkasina bi kova buz koyup
Sosyal ağlarda paylaş

Aldarion said:

250 ye aldım ucuz birşey değil yani... Mekanizmasını görünce buna mı verdim lan bu kadar parayı dedim...

Kullanınca ama sözümü geri aldım işte çok başarılı bi alet...

Klima gibi odayı soğutmuyor malesef. Ama önünde durursan sıcak falan bırakmıyor.

hocam senin o doğal klima dediğin şeyi ufo seneler önce yaptı.Hani su koyuyosun soğuk buharı üflüyor,o işte senin dediğin.Yerini tutmuyor klimanın
Sosyal ağlarda paylaş

evaporative cooling geyiği bu
çok başarılı oluyor düzgün uygulanırsa, kapalı alanda biraz zor.

ortama sürekli dışarıdan kuru hava girmesi lazım, aleti pencerenin önüne koyup pencereyi açık bırakmanız, nemli havanında kapıdan bi yerden çıkmasına izin vermeniz lazım yoksa çalışmaz
nemli havalarda da çalışmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de benzer durumdayım, ama altında otururken dümdüz ileri, karşısında yatarken ise dümdüz aşağı vurduruyorum kapağını kullanarak. İki aydır ne çarpıldım ne de hasta oldum.

Bizimkiler de genelde hep açık, günde 3-4 saat kapanabiliyorlar şanslılarsa. Bugüne kadar bir şey olmadı da, gün gelir motor iflas ederse 2 haftayı bulur tamiri. Klima servisleri müşteriye yetişemiyor genelde yazın :p
Sosyal ağlarda paylaş

yinede cekmez 900w psu o kadar.

klimayi da inverter klima degilse devamli acik tutmanin bi mantigi yok, odada degilseniz kapatin gitsin. nasilsa hep sabit calisiyorlar.

ben izmirdeyken 2x 24k btu c sinifi klima, 2x 600w bilgisayar , 1 tane z sinifi buzdolabi (traktor sinifi) + plasma tv + ivir zivir 100 u nadir geciyordum.

ev icinde mermere ciplak ayak basan usurdu, full time calisirdi klimalar.
Sosyal ağlarda paylaş

klimanin inverter oldugunu nasil anliyacam?
daha dogrusu o ne?

e abi o zaman 250gelmesi fazla bize senin soydigine gore. bizdeki klimalarin biri 12btu (hep acik olan bu), digeri de 9kusur btu. onun disinda calisan iste 2 bende 1 ev arkadasimda monitor var.
bi tane buzdolabi ile bi tane minibar var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...