Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

ShadowFury said:

TLA da da böyle yumruk boyutunda ateş/rüzgar kullandıkları oluyodu arada sırada da, dövüşlerin büyük bölümünde hayvan kadar kütlelerle dövüşüyolardı. Aang nispeten daha basit saldırılar kullanıyodu genelde 1-2 kişiyi uçuracak ufak rüzgarlar spamlıyodu ama yeri geldiğinde de koskoca kayayı savuracak hortum da çıkarabiliyodu. Zuko ve Azula bayağı AoE girişiyolardı, Katara etraftan su bulabilirse elini korkak alıştırmadan bol bol kullanıyodu. Toph zaten malum:D

Bunda hepsi firebolt firebolt firebolt. Gerçi Korra nın da yakın dövüşte savurarak filan da farklı hareketler kullandığı oluyo ama yine de ilk seriye göre bayağı zayıf kalıyo hareketler. İlk seriyle kıyaslanabilecek büyüklükte bending görmedik pek, bir tek Korra nın earthbendingleri sayılabilir belki(o da Toph la kıyaslamamak şartıyla, o zaman onlar da komik kalıyor), bir de Lightningbolt Zolt un Amon la kapışması sırasında bayağı fazla kullandı. Gerçi Mako nun da lightningbending yapabildiğini filan da gösterdiler, ortalığı yıkıp geçirebilmesi lazım ama olmuyo işte...

Gerçi kıyaslamaları yaparken ilk serinin sonlarıyla kıyaslıyorum hep, oradakilerin hepsi bol bol xp kasmıştı, Korra-Mako-Bolin filan daha noob. İleride onlar da gelişince onlardan da bol bol epic level bending görürüz diye tahmin ediyorum.
Böyle büyük hayal kırıklığı gibi gözükmesinin tek sebebi Aang/Katara/Toph/Zuko daha 13-14 yaşlarındayken epic level bending spamlarken Korra/Mako/Bolin in 17-18 yaşlarında hala ilk seri karakterlerinin 12-13 yaşındaki halleri kadar güçlü olmasından kaynaklanıyor bence(bir de Korra daha bacak kadar veletken 3 element bükmeyi öğrenince 17 yaşına geldiğinde Aang i fersah fersah aşmıştır, direkt epic leveldan başlar bol bol bending izleriz diye umuyordum, biraz da o yüzden hayal kırıklığı oldu).
Karakterlerin yaşlarını görmezden gelirsek 7 bölümde gelişmemiş olmaları gayet makul, zamanla çalıştıkça güzelleşmesini umuyorum. Hele 1-2 defa berserk avatar state görsem benim gönül yaylarım hemen gevşeyecek zaten^^

ilerisi yok abi. 2 sezon toplamda. 1. sezonu da yariladik simdiden. Bildigin noob kalicaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

TLA da da böyle yumruk boyutunda ateş/rüzgar kullandıkları oluyodu arada sırada da, dövüşlerin büyük bölümünde hayvan kadar kütlelerle dövüşüyolardı. Aang nispeten daha basit saldırılar kullanıyodu genelde 1-2 kişiyi uçuracak ufak rüzgarlar spamlıyodu ama yeri geldiğinde de koskoca kayayı savuracak hortum da çıkarabiliyodu. Zuko ve Azula bayağı AoE girişiyolardı, Katara etraftan su bulabilirse elini korkak alıştırmadan bol bol kullanıyodu. Toph zaten malum:D

Bunda hepsi firebolt firebolt firebolt. Gerçi Korra nın da yakın dövüşte savurarak filan da farklı hareketler kullandığı oluyo ama yine de ilk seriye göre bayağı zayıf kalıyo hareketler. İlk seriyle kıyaslanabilecek büyüklükte bending görmedik pek, bir tek Korra nın earthbendingleri sayılabilir belki(o da Toph la kıyaslamamak şartıyla, o zaman onlar da komik kalıyor), bir de Lightningbolt Zolt un Amon la kapışması sırasında bayağı fazla kullandı. Gerçi Mako nun da lightningbending yapabildiğini filan da gösterdiler, ortalığı yıkıp geçirebilmesi lazım ama olmuyo işte...

Gerçi kıyaslamaları yaparken ilk serinin sonlarıyla kıyaslıyorum hep, oradakilerin hepsi bol bol xp kasmıştı, Korra-Mako-Bolin filan daha noob. İleride onlar da gelişince onlardan da bol bol epic level bending görürüz diye tahmin ediyorum.
Böyle büyük hayal kırıklığı gibi gözükmesinin tek sebebi Aang/Katara/Toph/Zuko daha 13-14 yaşlarındayken epic level bending spamlarken Korra/Mako/Bolin in 17-18 yaşlarında hala ilk seri karakterlerinin 12-13 yaşındaki halleri kadar güçlü olmasından kaynaklanıyor bence(bir de Korra daha bacak kadar veletken 3 element bükmeyi öğrenince 17 yaşına geldiğinde Aang i fersah fersah aşmıştır, direkt epic leveldan başlar bol bol bending izleriz diye umuyordum, biraz da o yüzden hayal kırıklığı oldu).
Karakterlerin yaşlarını görmezden gelirsek 7 bölümde gelişmemiş olmaları gayet makul, zamanla çalıştıkça güzelleşmesini umuyorum. Hele 1-2 defa berserk avatar state görsem benim gönül yaylarım hemen gevşeyecek zaten^^

abi kesinlikle +1. ve sadece şeyi istiyorum, böyle ilk seride roku'nun, kyoshi'nin falan spirit halde geldiği gibi aang'de gelsin. selam naber desin. bunu bekliyorum ya sadece.

edit: ve hatta star wars'ın sonunda obi-wan ve anakin'i yan yana spirit halde takılırken gördüğümüz gibi roku, aang ikilisini görelim falan böyle. rokuyu tekrar görelim. sonuçta kyoshi'de 2 önceki avatar'dı ama gelmişti yani, muhtemeşem çini ben öldürdüm beyler problem? diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:
ilerisi yok abi. 2 sezon toplamda. 1. sezonu da yariladik simdiden. Bildigin noob kalicaklar.

şurda yazayım da, her bölüm sonrası aynı muhabbet dönmesin:

dragonball Z büyüklüğünde bendingler bekleyenler, boşuna beklemesin.
daha "ciddi" bir dizi hazırlamış gözüküyorlar,
o yüzden evet, "hep noob kalacaklar".
Sosyal ağlarda paylaş

daha önce yazmıştım ama yeterli gelmemiş herhalde suark.

ilk şov biraz daha eğlenceli, biraz daha matrak, biraz daha çocukça hazırlanmıştı. "epic" bir hikayeyi anlatıyordu, bu yüzden "büyük" oranda bending olaylarının olması normal.

yeni şov biraz daha "olgun" ve "ciddi" hazırlanmış, o yüzden daha "gerçekçi" boyutta bendingler yer alıyor. ilk şovla kıyaslamayı bırakın, ikisi arasında bir alaka yok neredeyse. ilk dizideki bending sahnelerine bakıp bakıp "ya niye yeni dizide bu yok" demenin bir anlamı yok çünkü.

bunu defalarca söyledim ama anlaşılmıyor demek ki.
halen "bak toph bunu yapabiliyor, niye bu dizide yok" deniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

daha önce yazmıştım ama yeterli gelmemiş herhalde suark.

ilk şov biraz daha eğlenceli, biraz daha matrak, biraz daha çocukça hazırlanmıştı. "epic" bir hikayeyi anlatıyordu, bu yüzden "büyük" oranda bending olaylarının olması normal.

yeni şov biraz daha "olgun" ve "ciddi" hazırlanmış, o yüzden daha "gerçekçi" boyutta bendingler yer alıyor. ilk şovla kıyaslamayı bırakın, ikisi arasında bir alaka yok neredeyse. ilk dizideki bending sahnelerine bakıp bakıp "ya niye yeni dizide bu yok" demenin bir anlamı yok çünkü.

bunu defalarca söyledim ama anlaşılmıyor demek ki.
halen "bak toph bunu yapabiliyor, niye bu dizide yok" deniyor.

esasen korra gerçekçilikten uzak. Bending ölçeğinde kıyaslarsak, yapmış olabilecekleri hiç bir şeyi yapmıyor adamlar sırf "dizi uzasın" diye. Bi de madem ilki epic bi hikaye ve bundan farklı, neden bunun adı "legend" of korra? kyoshi gibi bişi olucak belli ki korra.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:

1. seri 60 bölüm filandı da bölümlerin yarısına yakını fillervariydi, böyle random köye gidip random maceralara filan girişiyolardı. Yani Legend of Korra yı akıcı bir şekilde işlerlerse 26 bölüme gayet rahat sığdırabilirler karakter gelişimini epic level bendingi filan.

İlk seride de sürekli bir gelişimden çok parça parça eğitimler vardı, RPG oynar gibi master bulunca yeni teknik öğrenince filan powerboost alıyolardı, çoğu bölümde eğitim sahnelerini bölüm arasına sıkıştırıyolardı böyle eğitime özel bölüm çok az vardı.
Bunda da -eğer karakterler gelişeceklerse- aynısı olur diye tahmin ediyorum. Lin gel bakiyim sen çok tırt toprak büküyosun der, biraz training sahnesi, fastforward, Korra toprağı dinlemeyi metal bükmeyi filan öğrenir işte. Zuko yla tanışırlar, bak kızım ateş böyle bükülür filan der o da, Korra ertesi bölüm AoE FIREBLAST LOL diye sağa sola spamlamaya başlar.

Suark said:

esasen korra gerçekçilikten uzak. Bending ölçeğinde kıyaslarsak, yapmış olabilecekleri hiç bir şeyi yapmıyor adamlar sırf "dizi uzasın" diye. Bi de madem ilki epic bi hikaye ve bundan farklı, neden bunun adı "legend" of korra? kyoshi gibi bişi olucak belli ki korra.

Karakterlerin yapabileceği şeyleri yapmamaları söz konusu değil, gerçekten yetemiyolar(Korra nın su kullanarak stadyumun tavanına uçmaya çalışıp becerememesi gibi), bayağı düşük seviyedeler şimdilik.
Tenzin ve Lin bile nispeten deneyimli olsalar da onlar bile ilk seri karakterleriyle kıyaslandıklarında tırt kalıyolar(bir de TLA karakterleri 13-14 yaşında veletler olduklarından iyice göze batıyo bu yetoluk).

Diğer yandan Bone'a bi konuda hak veriyorum, daha basit bendinglerin kullanıldığı dövüşler daha gerçekçi ve çok hoş. Bayağı dinamik bi şekilde dövüş hareketlerini izlemek Toph un epic level bendinglerinin eksikliğini kısmen de olsa gideriyo bence^^
Hele animelerde hep special move spam izlemekten baydığım için böyle dinamik direkt dövüş sahnelerini filan bayağı seviyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=LFcSdo8h_AI

İlk seride de çok büyük kütleler kullanmadıkları karşılaşmalarda buna benzer dövüş sahneleri de vardı da level atladıktan sonra hep AoE spamlamaya başlamışlardı sanırım ona alıştık herhalde^^

Probendingde de dumbed down hareketler yerine böyle daha dinamik ve etkileşimli kareografiler kullansalar gayet mükemmel olucak aslında. Hatta bence sorunun en büyük kısmı bendinglerin büyüklüğü/küçüklüğü değil de probendingin dumbed down bir teknik olması.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Ayfon said:

1. seri 60 bölüm filandı da bölümlerin yarısına yakını fillervariydi, böyle random köye gidip random maceralara filan girişiyolardı. Yani Legend of Korra yı akıcı bir şekilde işlerlerse 26 bölüme gayet rahat sığdırabilirler karakter gelişimini epic level bendingi filan..

Tutturmussunuz bi karakter gelisimi... Geriye kaldi 18 bölüm dizi hala akici degil. Avatar'lik ile ilgili tek bir gelisme yok. 4 elementte ustalasma konusu gündemde degil. Varsa yoksa pro bending. Street fighter mi abi bu dizi neyini savunuyosunuz ki anlamiyorum. Tenzin'in veletleri haricinde dizide karakter gelisimiyle ilgilenecegim baska kimse yok. Hicbir özelligi olmayan tipler yaratmislar.

Bir azula, bir sokka, bir toph, bir momo, bir abba, bir iroh yok.

Hitabim biraz sert görünmüs olabilir ama degil. aci icindeyim. Ilk seriden sonra bu beni hic tatmin etmiyor sadece. Avatar olan kisi Korra olmasaydi cok farkli olurdu yorumum.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk seri tekrar yayınlanmaya başlasa onu da eleştirirdiniz ki.
"kaç bölüm geçti halen ozai'yi dövemediler, varsa yoksa filler bölüm" denir ki gayet...

bazıları bir bölümde her şey olsun bitsin, dizi sona ersin istiyor, tabii haklılar, ilk dizinin 60 bölümünü toptan izledik, bunda da o 60 bölümün contenti tek bir bölüme sığdırılmalıydı. ama becerememişler işte.

varsa yoksa probending değil mesela.
bir bölümü korranın şehire gelmesine ayırdılar. bir bölüm probending ile şehirin bir parçası olmaya çalıştığını gördük. bir bölüm asilerin planlarını gördük, bir bölüm korra'nın amon'la karşılaştığını ama çok etkilendiğini gördük, bir bölüm amon'un ellerinin ne tip kişilere uzandığını gördük vs... hikaye yavaş yavaş gelişiyor işte.
2 sezon sonunda hikayeyi bir bütün halde bakmak gerekiyor.

elbette ben de isterim air bending eğitimini göstermelerini, ama 60 bölüm olmadığı için bending eğitimlerini filler bölümlerle süslemek yerine ana hikayeye odaklanmayı seçmiş olabilirler. dediğim gibi hikayenin akışına bakmak lazım, ilk seriyle kıyaslanıp durması çok anlamsız.

hayal kırıklığı denmeyi hakedecek bir dizi değil, kötü hiç değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...