Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Bugün ekşi sözlükte başka bir şeye bakarken kenarda gördüm ismini Garanti Bankası (90) diye. Napmış da 90 mesaj almış bi anda diye meraktan tıkladım, iyi ki de bakmışım. Daha önce de her para çekiminden ücret kesen, ara ara hesaptan para tırtıklayan bu güzide bankamız insanların farketmeyeceklerini umarak 37 lira (bazılarına 34 veya 42 lira gelmiş hatta) "hesap işletim ücreti" diye bir para kesmiş. Tam bilmiyorum ama sözlükte yazdığına göre yasal olarak böyle bir hakkı yok. Ki inandım çünkü geçen sene de benzer bir vukuatı vardı bankanın. Kontrol ettim, evet benden de kesmişler. Ki orada görmesem farketmezdim bile, hesabımdaki parayı çok sıkı takip etmiyorum, direkt olarak çalmış olacaklardı. Bu yüzden uyarayım herkesi dedim. Sözlükte müşteri hizmetlerini arayınca "karışıklık olmuştur, yatırılır" falan diye kaçındıklarını söylüyorlar (yasal dayanakları olsa zaten böyle cevap vermezlerdi), ben aradığımda ulaşamadım yetkiliye. Hesabınızı kontrol edin derim. Hani bu 1 2 3 değil kaçıncı vukuat sayamıyorum bile. Adamlar düpedüz hırsızlık yapıyor, başka adı yok bunun. Hadi hepsini iade edecek olsalar bile en az 10-15 gün gecikecek, ve herkesten kestikleri bu yüksek ücreti 15 gün işleterek kendileri için gayet iyi bir kar elde etmiş olacaklar. Daha detaylı görüş/bilgi almak isteyenler ekşi sözlükten bakabilirler insanların tepki ve karşılaştıkları durumlara. Aman diyeyim paranıza sahip çıkın, bir kontrol edin. Hırsızdan kapkaççıdan çok garantiden korkacaz demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 evet yasal olarak böyle bir hakkı yok. çoğu banka bunu kesiyor ama maalesef eğer bunu bildirirsen ya da kartımı kapattıracağım dersen geri gönderiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Senede bir kez alınan bir para, çoğu zaman ödemek durumunda kalıyorsun. Otomatik ödeme talimatı istedi benden mesela İş Bankası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 evet senede bir kez alınıyor, ancak daha geçen sene garanti bankası bu ödemenin yapılmayacağını belirtmişti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 34 lira kesti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 hayır bu olay yasak, yargıtaya kadar gitti diye biliyorum. nasıl bu bankalar kanunsuz işi milletin gözünün içine baka baka yapıyorlar ve tek yaptırım olmuyor ilginç.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Tüm Doğuş grubu bu hırsızlıklardan besleniyor demek ki NTV falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mascio Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 şahsen öğrenci hesabım olduğu için kesmemişler. öğrenci değilseniz her sene kesiliyor o para zaten. yeni bir şey değil yani. eskiden kart ücretiydi yıllık şimdi hesap işletim ücreti olarak değiştirilmiş mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 yasal olarak öyle bir ücret kesmeye hakları yoktu bildiğim kadarıyla yetmezmiş gibi otomatik ödeme talimatı verenlerden kesmeyeceklerini açıklamışlardı, onlardan da kesmişler. bir de öğrenci hesabı olanlardan da kesilenler olmuş (sözlükte yazıyor) kesilmeyen de olmuş, ama nolur nolmaz tekrar kontrol etmekte fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Benim böyle bi olayım olduydu yapıkredi ile http://forum.paticik.com/read.php?62,4690299,page=1 gittim konuştum müşteri zıbırtısıyla yasal olarak kesiyoruz sözleşmede var fln dediydi. Öğrenci kartına çevirdiler öğrenci için kayıtlı kartlardan kesilmiyormuş. Garantide de kesim olmadı henüz 1 yıl oldu gibi ama. 60 liram var şu an keserlerse yıkarım şubeyi, ben de sürünerek ölürüm parasızlıktan ama onlar da ölür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 kredi kartından kesme hakları var, ama banka kartlarından yok sanırım. Kredi kartlarındaki yıllık ücretle ilgili BDDK mı ne düzenleme yapıp yasal hale getirmişti. Aslında düşününce çok değil aylık 1.5 lira gibi bir ücrete geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 zaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 iki hesabımdan toplam 44tl para çekmişler, ikisi de öğrenci hesabı, yarın arayıp ağızlarına sıçıcam net www.sikayetvar.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 şikayetvarda zaten 1. sırada bulunuyor garanti, pek kaale aldıklarını sanmıyorum o siteyi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Garanti hep böyle. Hiç güvenim yok adamlara. Kredi kartı alırsın yanında zilyon tane sigorta şeysini sana ufacık yazılarla satarlar falan. En iyisi iş bankası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Rewendor said: şikayetvarda zaten 1. sırada bulunuyor garanti, pek kaale aldıklarını sanmıyorum o siteyi :)müşteri dostu firmalar sırasında 1. sırada yer alıyor dikkatli bak abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 öğrenci iken banka kartı için garanti kadar ızdırap çektiren başka bi banka olmadı.... 2-3 ayda anca alabildim dandirik banka kartını. (2 kere başvuru yaptırttılar adres karışmış bla bla bla...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 cCc bank asya cCc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 1. isbankası 2. akbank akbankın internet bankacılıgı super. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 akbank mı? akbank benim iliğimi kurutan bankadır be. internet bankacılığını bilmem ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Yapı kredi iş bankası ve ve ve Finansbank canım benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 akbank kadar şerefsiz banka yoktur bu ülkede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Rewendor said: şikayetvarda zaten 1. sırada bulunuyor garanti, pek kaale aldıklarını sanmıyorum o siteyi :) adamlar paranın köşesine vurmuşlar ne diye kaale alsınlar ki. ShadowFax said: En iyisi iş bankası iş bankası iyi de pos cihazlarını çok az yerde oluyor. puan vs istiyorsan boşa gidiyor yani hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Yapıkredi bankası da çekiyordu benden 6aylık periodlar halinde. Şimdi bir hukuk sitesinde gördüm, Bazı özel durumlar haricinde bu işletim ücretini almaları haklı olarak gösterilmiş. Haksız aldıkları durumlardan biri de üniversite öğrencisi olmanız. Hemen aradım yapıkrediyi, dedim hesap işletim ücretinin öğrencilerden alınamayacağına dair bir bilgi edindim ve yapı kredi'yi kullandığım süre boyunca üniversite öğrenciliğim devam etmekteydi. Bunun nasıl iadesini sağlayabilirim dedim. Karşıdaki bayan öğrenci belgeniz ile başvurduğunuz takdirde müşterimiz olduğunuz zamanlar arasında öğrenciliğiniz devam ettiği dönemlerin tamamını 3 iş günü içerisinde geri alabilirsiniz dedi. Sevindirik oldum :3 Yapı kredi <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 @vaperon, o hukuk sitesinin linkini ya da direk mahkeme kararını yazabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar