Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garanti Bankası haksız para kesimi -hesabınızı kontrol edin!-

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Bugün ekşi sözlükte başka bir şeye bakarken kenarda gördüm ismini Garanti Bankası (90) diye. Napmış da 90 mesaj almış bi anda diye meraktan tıkladım, iyi ki de bakmışım.

Daha önce de her para çekiminden ücret kesen, ara ara hesaptan para tırtıklayan bu güzide bankamız insanların farketmeyeceklerini umarak 37 lira (bazılarına 34 veya 42 lira gelmiş hatta) "hesap işletim ücreti" diye bir para kesmiş. Tam bilmiyorum ama sözlükte yazdığına göre yasal olarak böyle bir hakkı yok. Ki inandım çünkü geçen sene de benzer bir vukuatı vardı bankanın. Kontrol ettim, evet benden de kesmişler. Ki orada görmesem farketmezdim bile, hesabımdaki parayı çok sıkı takip etmiyorum, direkt olarak çalmış olacaklardı. Bu yüzden uyarayım herkesi dedim.

Sözlükte müşteri hizmetlerini arayınca "karışıklık olmuştur, yatırılır" falan diye kaçındıklarını söylüyorlar (yasal dayanakları olsa zaten böyle cevap vermezlerdi), ben aradığımda ulaşamadım yetkiliye. Hesabınızı kontrol edin derim. Hani bu 1 2 3 değil kaçıncı vukuat sayamıyorum bile.

Adamlar düpedüz hırsızlık yapıyor, başka adı yok bunun. Hadi hepsini iade edecek olsalar bile en az 10-15 gün gecikecek, ve herkesten kestikleri bu yüksek ücreti 15 gün işleterek kendileri için gayet iyi bir kar elde etmiş olacaklar.

Daha detaylı görüş/bilgi almak isteyenler ekşi sözlükten bakabilirler insanların tepki ve karşılaştıkları durumlara.

Aman diyeyim paranıza sahip çıkın, bir kontrol edin. Hırsızdan kapkaççıdan çok garantiden korkacaz demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

yasal olarak öyle bir ücret kesmeye hakları yoktu bildiğim kadarıyla

yetmezmiş gibi otomatik ödeme talimatı verenlerden kesmeyeceklerini açıklamışlardı, onlardan da kesmişler.

bir de öğrenci hesabı olanlardan da kesilenler olmuş (sözlükte yazıyor) kesilmeyen de olmuş, ama nolur nolmaz tekrar kontrol etmekte fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim böyle bi olayım olduydu yapıkredi ile

http://forum.paticik.com/read.php?62,4690299,page=1

gittim konuştum müşteri zıbırtısıyla yasal olarak kesiyoruz sözleşmede var fln dediydi. Öğrenci kartına çevirdiler öğrenci için kayıtlı kartlardan kesilmiyormuş. Garantide de kesim olmadı henüz 1 yıl oldu gibi ama. 60 liram var şu an keserlerse yıkarım şubeyi, ben de sürünerek ölürüm parasızlıktan ama onlar da ölür.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

şikayetvarda zaten 1. sırada bulunuyor garanti, pek kaale aldıklarını sanmıyorum o siteyi :)

adamlar paranın köşesine vurmuşlar ne diye kaale alsınlar ki.

ShadowFax said:

En iyisi iş bankası

iş bankası iyi de pos cihazlarını çok az yerde oluyor. puan vs istiyorsan boşa gidiyor yani hep.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapıkredi bankası da çekiyordu benden 6aylık periodlar halinde. Şimdi bir hukuk sitesinde gördüm, Bazı özel durumlar haricinde bu işletim ücretini almaları haklı olarak gösterilmiş.

Haksız aldıkları durumlardan biri de üniversite öğrencisi olmanız.

Hemen aradım yapıkrediyi, dedim hesap işletim ücretinin öğrencilerden alınamayacağına dair bir bilgi edindim ve yapı kredi'yi kullandığım süre boyunca üniversite öğrenciliğim devam etmekteydi. Bunun nasıl iadesini sağlayabilirim dedim.

Karşıdaki bayan öğrenci belgeniz ile başvurduğunuz takdirde müşterimiz olduğunuz zamanlar arasında öğrenciliğiniz devam ettiği dönemlerin tamamını 3 iş günü içerisinde geri alabilirsiniz dedi.

Sevindirik oldum :3

Yapı kredi <3
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...