Cons Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 yaşasın şanlı ordumuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Cons adam gibi yaz veya şikayet edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 SeaGle said: Bunu birinin yapacağını ve yapanın muhtemelen sen olacağını biliyordum =/ kaçınılmaz birşeymiş harbiden =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Su ulkede asker olacagim diye yanip tutusan milyon tane gencimiz var. Alsinlar bu arkadaslari askere. Elesinler gereksiz olanlari. Versinler geri kalanina psikolojik ve ileri seviye savas egitimini. Salsinlar onun bunun ustune. Her sene 500 tane Jack Bauer benzeri adam ciksa bu gencler arasindan, Turkiye degil PKK'nin dunyanin bile anasini aglatir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Benim fikrim şuradan 30-40 kişi toplasak gidip türkiyenin herhangi bir sınır karakolunu alabiliriz. *Herşeyden önce karakollar hakim noktada değil hakir noktada kurulmuş televizyonda seyrettiniz mi bilmiyorum adamlar karakol kurmuş dört tarafları kurulan bölgeden yüksek dağlarla çevrili.Bunu bilmek için askeri bir deha olmanıza gerek yok alçak konuda olan her daim çatışmayı kaybetmeye mahkumdur. *Karakol denen yapılar,istanbulun herhangi bir noktasındaki gecekondudan daha kötü inşa edilmiş yerler.Adamlar kerpiçten iki baraka koyup sonra karakol demişler. *Türk ordusunun bir karakol düzeni yok.Karakolların ekipman ve silah standartları yok. *Türk ordusunun bir haraket planıda yok.Bir saldırısı öncesinde,sırasında ve sonrasında yapılacak haraketler belli değil dolayısıyla çalışılmamış ve yine dolayısıyla orada ellerinde dünyanın en kötü piyade tüfeğini verip saldım çayıra mevlam kayıra modunda yurdum insanı ölmek için dikiliyor. *Karakol denen gecekondunun bir savunma hattı yok.Birinci savunma hattı ikinci savunma hattı gibi bir yapılanmaya gidilmediği gibi siper denilen yerler istanbulda herhangi bir kaldırımdan alçak olan sefil kum torbalarından ibaret. *Termal kamera denen hadisenin ne olup ne olmadığını artık herkes biliyor.60 kişilik bir grubu termal kamerada görmeme şansın yok. *Zifiri karanlıkta izli mermi ile ateş açtırıp mevzilerin yerini gösteren hıyarı bulup çıkartmaları lazım. *Türk ordusunda bugün internetten sipariş edebileceğini temel ekipman yok.body armor yok hadi onu geçtim olmasın ama askerlerde nightvision google olmaması kabul edilebilir değil artık millet oyunların yanında promosyon dağıtırken senin sınır karakolunda yoksa arkadaşım sen bırak bu işi git hadi onuda geçtik oda olmasın ya bu ülkenin sınır karakolunda ortaçağ teknolojisi flare demi yok. *Türk ordusunun topçu birliğinin kafası karışık.yurdum topçusu kendisinin sanırım oraya alman kale maç yapmaya gittiğini zannediyor.Kardeşim 5 saat 300 dakika 18000 saniye boyunca iki tane dandik AA gun nasıl vurulamaz. *Apacheler sis olduğu için uçamamış.Yurdumda bir tane düzgün gazeteci olmadığı için bunu söylemek çok kolay.Oysaki apacheler sis sırasında uçabildiği gibi sis için özel düzenlenmiş yedek ateşleme sistemleri bile var. *türk ordusunun pilotları çok iyimiş latern ile amerikalılardan sonra gece uçuş yapabilen tek orduymuş filan filan külliyen yalan.Jetlerin nezaman kalktığını söylemiyorlar çatışma gün doğduktan sonra bitiyor.şayet 5 saat boyunca o jetler havada olsa bugün o dağların yerinde kraterler olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 mesaj atarken dikkat edelim, ithamlardan kacinalim ozellikle kurumlara yonelik elestirilerde iki kat dikkat edelim. elestiri eyvallah, ama kimi ithamlar bize agir gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 komandolardan sonra ırak sınırındaki birliklerde profesyonelleşiyor. biraz yavaş ama oluyor bişeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mighty_THoR said: Benim fikrim şuradan 30-40 kişi toplasak gidip türkiyenin herhangi bir sınır karakolunu alabiliriz. Ahahahaha buna harbiden inanıyor olamazsın. Neyse başlğıa cevap vereyim. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi Jandarma ,İç işleri bakanlığına bağlı silahlı bir kolluk kuvvetidir. Yani bir nevi polis gücüdür. Tek farki işte askeri olması. Jandarmada erler dahil herkes memur statüsündedir. Karakol durumuna gelirsek, kötü karakolla var ama çok iyileri de var. Bunun etkeni oradaki karakol komutanlarıdır. Komutan ne kadar iş bilirse karakolda o kadar iyi oluyor. Jandarmanın aldığı para ile Piyade karşılaştırılamaz bile. arada uçurum var. Ona rağmen Piyadenin dış karakollarını bir görseniz oturur ağlarsınız, o derece berbat. Sebebide komutanların şeyinde olmaması, adam diyor şurdan 2 senede sağ salim gideyim de nolursa olsun. E bu şartlarda olur zaten. Sürekli jandarmaya saldırır pkk çünkü iç güvenlik olarak pkk ile asıl mücadele eden birim Jandarma. Jandarmanın bildiğim kadarı ile bir elin parmağını geçecek kadar bile sınır karakolu yok. Sınır koruma işi piyadenindir. Bu yüzden hepsinde en dandiğinde bile tank,termal falan filan bulunur. Adamlar Jandarmaya bilgi verir müdehale etmezler çoğunlukla, şurdan şukadarlık bir grubun geçtiğine dair termal rapor iletirler. Topu Jandarmaya atarlar. Bir olay olduğunda da ilk hedef jandarma oluyor işite. TSK ya ayrılan bütçeden biraz daha pay verilse sorun kalmayacak. En basitinden piyadenin Cobra araçlarından verilse her ilçe jandarmya 1 er tane çok çok işe yarar ama yapılmaz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 yunusemre said: karakolla pentagon'u da karşılaştırmışsınız ya walla bravo hehe, eğlendim okurken :) bravo.. okadar yazıdan bunumu cıkarttın. Ben bir pentagonun korunma sistemi gibi koruyalım karakollarımızı.dışardan gelicek tehditler anında tespit edilebilsin teknoloji ile diyorum. bir jandarma dış karakolunu sadece tv den görüp konuşmak kolay.bir gidin 5 dk durun bakalım.suna inanın 100 metre uzağınızda komando tugayı olsun gece bi saldırı olunca bir sinek bile yardıma gelmez.çünkü pusular öyle atılıyorlarki koca tugay yardıma gelirken telef olur. polis özel harekat daga cıktıgında.en cok teror ozaman temizlendi.çünkü emniyet de askeriyedeki mantıkla hareket etmiyor.kaldıkı polis özel harekat kamuflajla öyle artist artist gezinmiyordu.poşu şalvarla gündüz tespit eder akşam aşağa alırdı.ama gel gör bizim bordo bereli göremezsiniz görsenizde sanarsınızkı dünyayı kurtaran adam sırf reklam. evet dış karakollar tekrar sölüyorum tam bi ahır. orada şehit olan askerlerimiz pisi pisine oluyorlar.adam gibi teknoloji destekli olsa.emin olun böyle kayıp vermeyiz.birgün cok yakınınız hakkari cukurcaya düştüm derse.ozaman anlarsınız korkudan sabaha kadar uyumamayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Viktor said: teroristle mucadele icin o arazi sartlarinda en etkili sey helkopter, bizim helikopter mevcudumuz ihtiayci karsilamiyor, alamiyoruz kac senedir helikopter, savunma bakanligi yuzune gozune bulastirdi, ya satmiyorlar, yada kazikliyorlar cunki biliyorlar turkiye icin su an helikopter cok kritik şu yüzden karşılanmıyor viktor: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15167515.asp?yazarid=174&gid=61&hid=15168148 Fatih Çekirge said: Süper Kobra değil Süpermen gelse ne olur? Kobra vardı, şimdi süperi geliyor... Bu sorunu yalnızca silahla çözmeye çalışan bir zihniyet için bırakın Süper Kobra’yı Süpermen’i gönderseler ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Turkceplease şimdi düşüncen güzel hatta yapılsa süper olur ancak birde su acıdan bak pentagonu koruyan sistem bilmem kac milyon dolardır hatta milyar dolar bile olabilir ki bize 5 tane cobra helikopter vermeyen bir ülke o sistemi neden versin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Cairne said: Turkceplease şimdi düşüncen güzel hatta yapılsa süper olur ancak birde su acıdan bak pentagonu koruyan sistem bilmem kac milyon dolardır hatta milyar dolar bile olabilir ki bize 5 tane cobra helikopter vermeyen bir ülke o sistemi neden versin ? abi tarım bakanı köye helikopterle gitmezse 15 milyara cami ypaılmazsa. hava kuvvetleri komutanı helikopterle pikniğe gitmezse.paşaların altında şaroke jeep verilmezse yapılır hepsine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 köye pikniğe helikopterle gittiklerinde çok masraf yapıyorlar evet... bir de bu askerler uyumasın bir zahmet. boşuna para tüketiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 abi sen adamin helikopterle piknige gitmesini mi savundun bana mi ole geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 bir askerin pikniğe helikopterle gitmesini, her karakolu pentagon gibi yapmaya ve yeni helikopterler almaya para olmamasıyla bağdaştırılmasını eleştirdim diye askerlerin pikniklere helikopterle gitmesini savunmuş mu oldum şimdi? omg http://img198.imageshack.us/img198/2806/1222644096457.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Kuvvet komutanı ise gider pikniğe helikopterle bana garip gelmiyor aynı şekilde en üst kadro hükümetinde heryere benzer araçlar ile gidebileceği gibi. Ben savundum buyrun. Türkiyedeki en stratejik 5-6 adamdan biri ise o adam tuvalatede helikoppterle gidebilir pikniğede tatilede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 ya bıde adamlar 250 kısıyle gelmısler sanırım?o bile olmasa dagların ıcınde aşşagı sevıyede baskın yıyorsun. Herifler 250 kişiyle 5 saat basıp 10 kişi şehit verdiysek gene iyi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 250 kişi degil 30-40 kişi arası denmişti en son resmi olarak galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Bakan'dan profesyonel ordu yorumu: '500 bin kişiyi işe almaya hazırız' http://www.aksam.com.tr/2010/06/30/yazar/17946/ismail_kucukkaya/bakan_dan_profesyonel_ordu_yorumu___500_bin_kisiyi_ise_almaya_haziriz_.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 diyarbakıra gidin sokaklar çocuk dolu. onlar 5 çocuk yaptığında biz 15 çocuk yaparsak terörü bitiririz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Yukarda kim yazmış bilmiyorumda.. Daha az FPS daha az RTS daha çok gerçek bilgi diyorum.. O bahsettiğin olayların çoğu karakollarda var.. Savunma mevzileri, savunma mevzilerini koruyan hatta karakolu koruyan mevziler cart curt.. Kim neyi nasıl yapacağınıda biliyor (3 aylık eğitimde olabileceği kadar) Ama anlamadığınız birşey var.. Bakın saldırı diyorlar pusu diyorlar baskın diyorlar.. Sen evinde bilgisayarın başında kendini güvende hissediyorsun değilmi ama birisi camdan girip alıp götürse tepki veremezsin belki kapın kilitli hatta alarmın var cartın var curtun var.. Normal tüfek ile ateş etmiyorlar.. Uçaksavar ile ateş ediyorlar.. Benim paintball silahım saniyede 15 boyatopu atıyor. O toplara vurulmamak için neler yapan insanlar gördüm altıüstü boya topu orda sana ucaksavar mermisi atıyorlar geldimi kolunu bacağını kopartıyor.. Diğer yorumlar bir yana ama ateşe nasıl karşılık vereceğini bilmiyorlar gibi saçma sapan bir yorum yapmaya ne bilgin yeter ne haddin yeter.. Daha önce dediğim gibi.. Belki kaç karakola taciz ateşi açılıyor bunu bilmiyoruz ama arada böyle bir felaket oluyor.. İstanbul gibi bir bölgede özel harekat polislerinin günde kaç operasyona çıktığından haberiniz varmı? Ama son zamanlarda bostancı olayından başka bir olay duydunuzmu? Terör işte bu; lanet, kalleş, şerefsizce birşey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar