Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 arkadaşlar öncelikle binanın imar planı diye birşey olmaz. Parselin imar planı olur, adanın imar planı olur. Dolayısıyla balkonlar gösterim olarak imar planlarında zaten gösterilmezler. Ancak açık çıkmaların yapılaşma koşulları 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 3. bölüm madde 37 ya da 38. maddelerinde belirtilmiştir. Dolayısıyla balkonu değiştirmek YIKILACAK ANLAMINA GELMEZ. Ancak ve ancak belirtilen koşullara uygun değilse yıkılır.
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 peki balkon kapali alan sayilmiyor mu kapali alan sayiliyorsa toplam arsa emsalinden olusan yuz olcumunu asmaz mi hade onu gectim maksimum bi yuzdeye yaildigina gore arsanin cikinti yapmasi bunu deistirmicek mi plani projesi olmadan nasil buyutuyosun ya balkonu olur mu ole is
Todesengel Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Daha önce benim ve az önce Bone'nin dediği gibi her binanın her katına ilişkin KAT PLANI vardır ve bütün kat planlarının kopyası belediyede bulunmaktadır. İzinsiz değişiklik yapılamaz. Yapılırsa gerekli işlem belediye tarafından uygulanır. Bu resimde de görüldüğü gibi her odanın,antrenin,wc'nin ve balkonun sınırı ve alanı bellidir.
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 adamlar alismis belediyeden isini halletirmeye dinlermi yok kat planiymis yok tadilat ruhsatiymis pehh
eldar Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Senle alakalı değil ama balkonu öle kafasına göre uzatamaz. Yoksa ben 100 metrekare evime 50 metrekare de balkon çıkıyım, yine de adam belki de makul ölçüler içinde kalmıştır. Belki de metrekare iznini aştı görmeden bi şey diyemeyiz. En iyisi güvenlik veya estetik, bahanelerle belediyeye şikayet et, onlar baksın imar iznine uygun mu.
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 neyse millet yazdıklarımı okumadan yorum yapıyo yazmıycam bişey hala kat planı örneği koyan var. imar başka bişey..
Breedan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 inşaat alannı dio bone. parsele yerleşme yuzdesini asıo ise balkonla, imara aykırı olabilir. bide demin dediğim gibi yapı yaklasımı sınırını filan ihlal ediosa gg.
Llama Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 abi balkondaki panjurlar bile yasak esasen öyle kapamak falan ama türkiyede bu kural hiçe sayılıyor sen şikayeteini yap belediyeye yıkarlar o balkonu
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Rasmon said: Dolayısıyla balkonu değiştirmek YIKILACAK ANLAMINA GELMEZ Adam Zemin kat balkonu teras a çevirmiş parsel çekme mesaferini çizen mimar bilmiyordu da, o hödük mü biliyor. kısaca zaaankk diye öyle güzel yıkarlarki aklın durur.
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Karag8z said: Rasmon said: Dolayısıyla balkonu değiştirmek YIKILACAK ANLAMINA GELMEZ Adam Zemin kat balkonu teras a çevirmiş parsel çekme mesaferini çizen mimar bilmiyordu da, o hödük mü biliyor. kısaca zaaankk diye öyle güzel yıkarlarki aklın durur. parselin çekme mesafesini mimar çizmez.
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Breedan said: inşaat alannı dio bone. parsele yerleşme yuzdesini asıo ise balkonla, imara aykırı olabilir. bide demin dediğim gibi yapı yaklasımı sınırını filan ihlal ediosa gg. defalarca söyledim bildim yurdum balkonu inşaat alanından sayılmaz. İmar Yönetmeliğinin 17/5.maddesinde; İnşaat alanı; iskanı mümkün olan bodrum katlar ve çatı araları dahil asma kat, çekme kat ve diğer bütün katların alanları toplamıdır. Kapalı çıkmalar, açık ve kapalı merdivenler veya katlara mahrec veren zemin kat dışındaki açık koridorlar bina inşaat alanına dahildir. Işıklıklar, dubleks bağımsız bölümlerde katlar arasında boşluklar, açık çıkmalar, iç yüksekliği, (1.80) metreyi geçmeyen yalnız tesisatın geçirildiği tesisat galerileri ve katları ve yangın merdivenleri ile zorunlu müştemilat (garaj, kalorifer dairesi, kapacı, kaloriferci daireleri, sığınak v.b.) bu alana dahil değildir.
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 http://www.kentli.org/yasa/istanbulimary.htm burda 6.16 da cikmalar basligi altinda musaade edilen sinirlar yaziyor
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Todesengel said: Şunu görünce ısıtma ve havalandırma projesi geldi aklıma bir an ve net küfür ettim yine derse.
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Rasmon said: parselin çekme mesafesini mimar çizmez. Parseldeki çekme mesafesine göre kitleyi parsele oturtan mimar, aynı balkonuda parsel dışına max 2 mt çizer...(ki bu şehir şehir değişik şartlar altında 50 cm bile olabilir...)Okuduğunu idrak et sonra yaz arkadaşım. bu bir Hemen hemen her büyükşehir belediyesi değişik mevzuat kullanıyor. mimarsan ve bunu bilmiyorsan yazık sana. bu da iki tamam. yanlış anlamış olabilirsin ama parselin çekme mesafesini mimar çizmez diyerek büyükşehir belediyelerinde çalışan mimarlara da ayıp ettin bu üç)
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Karag8z said: Rasmon said: parselin çekme mesafesini mimar çizmez. Parseldeki çekme mesafesine göre kitleyi parsele oturtan mimar, aynı balkonuda parsel dışına max 2 mt çizer...(ki bu şehir şehir değişik şartlar altında 50 cm bile olabilir...)Okuduğunu idrak et sonra yaz arkadaşım. bu bir Hemen hemen her büyükşehir belediyesi değişik mevzuat kullanıyor. mimarsan ve bunu bilmiyorsan yazık sana. bu da iki tamam. yanlış anlamış olabilirsin ama parselin çekme mesafesini mimar çizmez diyerek büyükşehir belediyelerinde çalışan mimarlara da ayıp ettin bu üç) Sayın arkadaşım ben şehir plancısıyım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLUNA imar danışmanlığı yapıyoruz bu bir Anlıyorum ki sen de bu konularla ilgili birisin hatta mimarsın bu iki. Hala parselin çekmesini mimar çizer diyorsun ki, aslında kendin de kendini "parseldeki çekme mesafesine göre kitleyi çizer" şeklinde düzeltiyorsun ancak hala ısrar ediyorsun parselin çekmesini mimarın çizmesinde. bu üç Aslında sana daha teknik anlatmak gerekirse belediyelerin imar durumu servisindeki çizili imar durumlarını mimarların çizmesinden dolayı böyle birşey diyo olabilirsin ancak benim kastım teknik jargonda "çizmek" yerine kullandığım şeyin "kararını vermek" olmasıdır, bunu idrak etmen gerek senin de bu dört Balkon olayına gelince benim ilk attığım postları okursan ön cepheyle ilgili "balkon derinliği"nden bahsettim zaten ancak konunun bununla alakası yok çünkü adam balkonu cepheden uzatmış, ben de burda adam haklı veya şöyle böyle demeden sadece yasal mevzuat hakkında bildiklerimi aktarıyorum ki herkes bilinçlensin parselin çekmesini imar çizer veya bina imar planı vs gibi söylemler oluşmasın diye bu beş.
eldar Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 rasmon hiç açıklayıcı anlatamamışın derdini.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Llama said: abi balkondaki panjurlar bile yasak esasen öyle kapamak falan ama türkiyede bu kural hiçe sayılıyor sen şikayeteini yap belediyeye yıkarlar o balkonu "türkiye bu, kural hiçe sayılıyor" değil de kurallar esnetilebiliyor olmasın bu? yani ona bakarsan penceren kırıldığında pencereni değiştirmen bile "imar planına" aykırı. kuralları katı bir şekilde uygulamaya kalkarsan bina yapıldığı gibi kalmak zorunda. birisi balkonu genişlettiği için rahatsız oluyorsanız, panjurla savaşma derneği kuralım aslında güzel olur.
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 @rasmun anlamışsın ne yazdığımı, hala inat ediyorsun... kısaca arkadaşımız dava açsa haklı olarak kazanır, çünkü bu işin belediye aşamasında mimari projede tadilata gidilmeden bu tip bir değişiklik yapılamaz. mimari projede tadilat içinde bütün kat maliklerinin "olur" iznine bağlıdır.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Bone said: Llama said: abi balkondaki panjurlar bile yasak esasen öyle kapamak falan ama türkiyede bu kural hiçe sayılıyor sen şikayeteini yap belediyeye yıkarlar o balkonu "türkiye bu, kural hiçe sayılıyor" değil de kurallar esnetilebiliyor olmasın bu? yani ona bakarsan penceren kırıldığında pencereni değiştirmen bile "imar planına" aykırı. kuralları katı bir şekilde uygulamaya kalkarsan bina yapıldığı gibi kalmak zorunda. birisi balkonu genişlettiği için rahatsız oluyorsanız, panjurla savaşma derneği kuralım aslında güzel olur. abi tamam da balkonu panjurla kapatmak gri bölgede kalırken bu balkon uzatma işi daha net bir durumda.. ha adam kalkıp balkonunu tupla ile kapatıp odaya katarsa o da net hani, bildiğin "ağır" tadilat var burada, sökülüp takılabilir bir sistem yok hem apartmanda alakasız bir balkon çıkması gece kondu kafasında ve çirkin bir görüntü oluşturur
yunusemre Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 yıkarlar dağıtırlar o balkonu :P şikayet ediyorsun belediye geliyor, yıktırıyor ediyor. Davaya fln bile gerek yok yani Dedemlerin balkonu pimapen'le kapanmıştı yaklaşık 10 dairenin de onlarınki gibi kapalıydı, bi gün birileri arasında kavga ediyor belediyeye şikayet ediyor. 1 hafta sonra hepsinin balkonları açıldı eski haline döndü. Yani öyle kafaya göre büyüttüm fln yapamıyorsun, arka bahçeye çit bile çekemiyorsun
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 BonePART said: ne komsuluk hukuku felan abi her binanin imar plani wardir devlette kopyasi wardir adam imarsiz bina yapmis oraa git belediyeye sikayet et gayet guzel ilgileniyolar gelir yikarlar hic acimazlar Aynen Üstüne, bi mimar olarak profesyönel görüşümü veriyim. Tırsın apartmanca. 7 Metre betonarme konsol olmaz. O balkon kafanıza iner. Aman diyim.
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Chemical said: şehir planlamacısı var vurun! abi haksizmiyiz ama kac sayfadir ins muh ve mimarlar olarak olayin kanunsuzlugundan ve emniyetsizliginden bahsediyoruz adam hala acik cikma bisi olmaz diyo sinirlendigim nokta yanlis oldugu noktada gereksiz israri yoksa sehir planlamacilari ile alip veremedigim yok tabi ki
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 pascalnouman said: Chemical said: şehir planlamacısı var vurun! abi haksizmiyiz ama kac sayfadir ins muh ve mimarlar olarak olayin kanunsuzlugundan ve emniyetsizliginden bahsediyoruz adam hala acik cikma bisi olmaz diyo sinirlendigim nokta yanlis oldugu noktada gereksiz israri yoksa sehir planlamacilari ile alip veremedigim yok tabi ki sayın arkadaşım ben yaptığı balkon legaldir dedim mi? - demedim tek söylediğim konuya açan arkadaşın avukatla gidip balkonun ağzını burnunu kırdırıcaz lafına ithafen; "bak arkadaşım kanunu kitabı var, eğer adam bunlarla birlikte yaptıysa YIKILMAYABİLİR." dedim. e doğru da dedim, mevzuatta gerekli yerleri gösterdim, yani çirkin olur evet öyle olur böyle olur ama kanunlar öyle demiş adam hukukuna göre yaptıysa da belediye de izin verdiyse kime ne demek düşer? benim isyanım oo balkon yapmış 1 cm oynatılmaz, çivi bile çaksa sökerler şeklinde "bilinçsizce" yapılan yorumlara, "binanın imar planı" şeklindeki yorumlaradır. Bina mimarisi başka, imarı bambaşka. Zaten arkadaşa da tek dediğim avukata gerek yok belediyenin imar ve şehircilik veya planlama müdürlüğüne git, imar durumuna hukuksuzluğu varsa yıkarlar. Niye bu kadar büyüttünüz ki..
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Rasmon said: benim isyanım oo balkon yapmış 1 cm oynatılmaz, çivi bile çaksa sökerler şeklinde "bilinçsizce" yapılan yorumlara, "binanın imar planı" şeklindeki yorumlaradır. Bina mimarisi başka, imarı bambaşka. nesi bambaska abi imar plani ile mimari planin,imar durumu almak icin ne veriyosun belediyeye kiremit katalogu fln mi ?
Öne çıkan mesajlar