Marl0_on Mesaj tarihi: Haziran 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2016 http://i.idefix.com/cache/600x600-0/originals/0000000099002-1.jpg iyi ki bauman var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 eğlenceli kısımları vardı da sonunu sevmedim bunu da okumayı çok uzun bir periyota dağıttım bölük pörçük etkisiz bir şey olarak kaldı zihnimde tekrar okumam gerekecek. sıkıldığım yerler olmuştu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Valvyn said: Sayfa sayısına bakmadan sipariş ettim 1180 sayfa oku oku bitmez de genede koyim aslında baya güzel de şu var adam her şeyi örneklerle açıklıyor ve her bir örnek 10 sayfa falan sürüyor. örneklerde böyle çivi ustası, nal çakıcı falan olduğu için bazı şeyler havada kalıyor. ben de okurken bayıyorum açıkçası. finanstan devam edersem: http://images1.babil.com/Content/Uploads/ProductImages/1495516/21--yuzyil-kapitalizmi-Front-1.jpeg baya güzel bir kitap. konuları uzatmadan anlatıyor, klasik iktisat ve modern iktisadi teorilerin karşılaştırmaları var. 100 sayfa okuyarak modern iktisat hakkında epey bilgi sahibi olunabilir. puanım 8.5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Neredeyse bütün ödülleri kazandığı için dikkatimi çekmişti. Sonunda okuyabildim. Ve oldukça beğendim. Kesinlikle tavsiye ederim. Ama yapabiliyorsanız orijinal dilince okuyun. İthaki gene yapmış yapacağını, çok fazla hata var. Eşim İngilizce okumuştu. Bazı konularda fikir almam gerekti. Çeviride bazı kavramlar iyi yansıtılamamış. Ana karakterimiz bir gemi bu arada. Oldukça değişik öyküsü var romanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Aluriel said: şimdi de şu mistborn serisine başladım bakalım yaz sonuna kadar bi oyalar heralde 6-7 kitap mistborn çogiyi, okumadıysan stormlight archives en iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 yok okumadım onu da. yazdım ama listeye eyv :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 önce storm u oku, daha 2 kitap var, imkansız ama sen mistborn bitirene kadar belki 3 çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caguar Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 efso/10 Eski İstanbul da geçen büyüklere masal anlatır tarzda bir kitap. İhsan Oktay Anar ın o kadar ayarsız bir mizahı var ki, haaddii lenn bu kadar da olmazz xdxd deyip, gülmekten kitabı okumaya ara verdiğim yerler vardı. Okumamış olan varsa kesinlikle herkese tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2016 bu puslu kıtalar atlasının çizgi romanı da var o da güzel baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 birkaç yeni bilgi öğrendim o açıdan faydalı oldu, ama çok detaylı bir şey beklemeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/samanlar-diyari1.jpg hiç daha önce bi türk yazardan fantastik konulu kitap okumadığım için, bi de okuyacak bişeyim olmadığı için merak edip aldım yorumlarını da iyi görünce genel olarak fena değildi, okuttu yani 1 haftada filan bitirdim. ama baya çerezdi, öyle çok aklımda yer etmiş bi karakter filan yok mesela, çoğu ordan burdan alıntı yapılıp derlenmiş gibiydi. biri öldü sallamadım vs. bi de diyaloglar gidip geliyodu, ortasını bulamamış sanki. böyle bi hollywood filmi altyazısı oluyo, sonra bi anda has anadolu çocuğu fışkırıyo satırlardan yani okudum, ikincisini alır onu da okurum muhtemelen sonuçta değişik bi dünya sunuyo e okutuyo da bi şekilde, ama yani öyle çok bi şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 adamın soyismi daha fantastiktir muhtemelen =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Book Thief 8/10 Cok begendim, gayet akiciydi, 560 sayfa ama hemen bitiyor. ikinci dunya savasi sirasinda Almanyada geciyor, tabi tema belli Hitler, Yahudi. Ama bu sefer, bir alman ailesinin yasadiklari, bir kizin hikayesi, OLUM'un agzindan (death) anlatiliyor. Turkce klavyem yok ondan yazamadim =) Ben biraz sulu gozlu oldugumdan sonlara dogru epey agladim, ama cok da guldugum yer oldu, ozellikle Death size olaylari anlatirken, epey esprili bir tipte. Filmi de varmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Filmi de guzel, kitaptan sonra yavan gelebilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2016 Daha önce burda tavsiye vermedim de bu kitap için dayanamadım. Mutlaka okunması gereken bir kitap. Kuantum mekaniğini Erwin Schrödinger'in hayatını anlatarak anlatıyor. Okuyup da çok hoşuma giden nadir kitaplardan. Sonu bile muhteşem feci duygulandım. 10/10 verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Orta çağ Venediği gibi bir mekanda geçen, içinde büyü vs gibi fantastik öğeler de bulunduran bir serinin ilk kitabı. Fena değildi eğlendirdi. Ana karakterimiz bir Rogue, bu yüzden farklı bir bakış açısı getiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 http://www.behastore.com/UserFiles/Fotograflar/8946-sineklerin-tanrisi-william-golding-is-bankasi-kultur-yayinlari-sineklerin-tanrisi-william-golding-is-bankasi-kultur-yayinlari-i9789754582901.jpg Eeeh iste, orta sonda lise birde falan da okuyabilirmisim. Ne vardi bu kadar ovulcek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 In Rememberance Of Things Past serisine tekrar başladım ilk kitap bitti, asla gençken okudugun gibi olmuyor. Bazı duyguların tonunu görebilmek için gerçekten yaşlanmak gerekiyor ya. https://jarlathgregory.files.wordpress.com/2011/10/proust-swanns-way.jpg Benim fransızcam malesef yetmedi ingilizce çaktım, düzgün bir çevirisi soruşturmadan almayın. İlk okudugumda yani evet biraz fazla içli yaklaşmış, fazla hassas bir abimizmiş dedigim durumlarda şimdi "MANGAL GİBİ YÜREGİN VAR, SU DOKSEM HORLAR KARDEŞİM." diye gaza geldim. Bide bazı olayların günümüzün karsı cinsle ritmiyle olan paralleliği, çocukluk anılarının uyandırdıgı o kalbin çıtlama sesi için falan ideal. Hafiften mazoşist bir okuma deneyimi yani. Within A Budding Grove'a başladım o da aynı telden devam ediyor şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 yav said: http://www.behastore.com/UserFiles/Fotograflar/8946-sineklerin-tanrisi-william-golding-is-bankasi-kultur-yayinlari-sineklerin-tanrisi-william-golding-is-bankasi-kultur-yayinlari-i9789754582901.jpg Eeeh iste, orta sonda lise birde falan da okuyabilirmisim. Ne vardi bu kadar ovulcek. Resim cikmamis. Sineklerin Tanrisi bahsettigim kitap. Lolita'ya basladim simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 çok güzelmiş bu ya. yabancıya biraz uzak kalmıştım, ısınamamıştım; ancak bunu gerçekten sevdim. kendimi ara ara yazarın paragraflar arasında kurduğu örüntüyü düşünürken, "ne ara buraya bağladı, nasıl yaptı?" derken buldum. tek üzüldüğüm nokta kitaptaki tüm cümleleri anlayamamış olmam, anlam kapalılığı olan yerlerde zorlandım ve bir paragrafı tekrar tekrar okumak zorunda kaldığım noktalar oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogadanpc Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2016 http://i.idefix.com/cache/600x600-0/originals/0000000371327-1.jpg bu kitap efsane. sade ve çekici bir dille sinirbilimci bir doktorum elinden çıkmış bu kitap bize acıyı, ağrıyı(fiziksel olan) ve onun buglarını anlatıyor. tarihteki büyük hastalıklardan bahsediyor, çokça evrimin hayatımıza etkilerini gösteriyor. alın okuyun çok seveceksiniz. ha bir de diğer kitaplara göre baya ucuz oluyor tubitak kitapları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feverfeverray Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 ben birkac farkli ceviriyi okumak durumunda kaliyorum. italyan edebiyatinda rekin teksoy favorim ama ilahi komedyanin teksoy cevirisini ilk kez okuyorum. hala okumayan varsa soyle kisa bir bilgi; dante'nin hala daha incelenen, italyanca dilinde yazilmis ilk ve en uzun siir. 3 kitap halinde, her kitap 33 kantodan olusuyor ama cehennem (ilk bolum) 33+1 kanto. cehennem, araf ve cennet. cehennemde dante'ye vergilius eslik ediyor daha sonra ise dante'nin sevmekten asla vazgecmedigi beatrice eslik ediyor. (vergilius pagan oldugu icin cennete giremiyor.) kitapta tarihten bir suru isimle karsilacaksiniz zaten. dante'nin cehennemi biraz ilginc ve katlardan olusuyor. katlar degistikce islenen gunahin boyutu ve alinan cezanin boyutu da degisiyor. cehennem kudus'un altinda yer aliyor ve girisinde ne kotuluk ne de iyilik yapmis ruhlar var. ilk kati limbus mesela. burada hristiyanliktan once yasadigi ve vaftiz edilemedigi icin orada bulunanlar var. ikinci dunya cennet ve cehennemden ibaret gorulurken, 1274'te arafin da varligi kiliseler tarafindan kabul edilmis fakat dantenin arafi biraz farkli, cennet ve cehennem arasinda bir kopru olarak geciyor. dante araf'i bir dag olarak tasarlamis ve bir cesit degisim merkezi gibi yazmis. araf dagini lucifer dunyaya duserken actigi cehennem cukurundan savrulan toz toprak olusturmus. tanriyi betimlerken ise tercihini kutsaldan degil de bilimselden yana yapiyor zaten. cennet ise doguma donus gibi yazilmis, orada artik danteye beatrice eslik ediyor. dante ile beatrice hic kavusamamislar, beatrice baskasiyla evlendikten 2 yil sonra oluyor. dante bir cok kadinla gonul bagi kurmasina ragmen beatriceyi sevmekten asla vazgecmiyor ve onu hep kusursuz olarak betimliyor. okuyun. edit: neden rekin teksoy? sayfalarin altinda tek tek, (uzun arastirmalar sonucu) dante'nin cumlelerinin altina gizledigi anlamlara diger cevirilere nazaran en yakin aciklamalari rekin teksoy yapmis. bu benim cok hosuma gitti. ve zaten su ozeti de onsozde goreceksiniz. anlasilmadik tek bir yer kalmasin diye gercekten layigiyla yapmis ceviriyi ki yazildigi dil ve lehce dolayisi ile birebir ceviriyi yapmak imkansizken, bir de siir olmasi gibi bir gercek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2016 Expedition to Earth by Arthur C. Clarke 1953'te basılmış bir bilim kurgu eseri olmasına rağmen içindeki öyküler hiç sırıtmıyor. Yıllandıkça güzelleşmişler. Arthur C. Clarke'a duyduğum saygı bu kadar eski yıllarda yazılmış eserin etkisinden hiçbir şey kaybetmediğini görmemle beraber bir nebze daha arttı. Bilim kurgu seven herkesin okumasını öneririm. Zaten kısacık bir kitap. Öykü antolojisi olduğu için de kısa kısa öyküler az zamanda bağımsız okunabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 eheh bunu ben de çok okumak istiyorum da vakit yok kitap okumaya artıkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Dostoyevksi- Insanciklar Kisa bir kitap, iki kisinin (biri genc bir kadin digeri yasli bir adam) birbirine yazilmis mektuplarindan olusuyor. Gunumuz toplumunda kim okusa kolaylikla icsellestitecegi bir kitap. Gittikce yoksullusan bir ulke oldugumuz gercek en azindan kucuk bir yuzde dilim haric ulkecek issizlik artarken, asgari ucretin bir evi zar zor gecindirdigi asikar. O yuzden cok guzel anlatmis o hisleri ( dostoyevskiyi elestirmek de bana dusmez ama bir kere daha hayran kaldigimi belirteyim) .... Ayrica bazi seyler gunumuze ait degilmis dedim... spo Para icin kendini ruhunu satip bir adamla evlenen kadin figuru 1846 yilinda neyse simdi de , metalar degisti o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar