Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İHH İnsani yardım gemisi Gazze yolunda. Yarın sabah -engellenmezse- varıyor.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Durup dururken bizimle hiç bir derdi olmayan bir devleti kendimize düşman ettik dinciler yüzünden. Bu dalga daha büyüyecek kendi vatandaşımız azınlıklara da sarkacak diye korkuyorum ben.

Evet bende o gereksiz ümmet bilinci yok, bende o gereksiz arap sevgisi de yok.
Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:

Revenant said:

Orda özgürlük ayagina provakasyona gidip canindan olan insanlari sehit mertebesine yukseltip dagda pkk ile savasip canindan olan mehmetciklerimizi bir tutan zihniyet rezil olmaya mahkumdur..

Şehitlik yasal bir statüs değildir, şehitlik bir dini değerdir.
Dini olarak kendi dininden olanlara yardım götürmeye giderken vede silahsızken üstelik, o kişilere zülum edenlerin silahlarıyla öldürüldüysen şehitsindir.
Bu kadar basit.
Mehmetçikte şehittir tabiki, bunu tartışmakta abes.

özgürlük ayağına gidip provakosyon yapmak derkenn, tamamen İsrail gözüyle bakan bir zihniyet görüyorum. Gelipte aslında bende israili onaylamıyorum vs vb konuşmana gerek yok, zira dediklerin İsrail devletinin ağzıyla 1e 1 aynı neredeyse.

Kusura bakma gidenlerin hepsi dindar modern laiklik ve ozgurluk goturmeye giden kesim degil..Rachel corrie'de basildi ne oldu olay ciktimi hayir..Terorü destekleyip provakasyon cikarma amaciyla Gazzeye dikkat cekme amaciyla IHH insanlari toplayip goturdu..Hangi ülke olsa askerlerine saldirsa ayni tepkiyi verirdi..Mehmetcikle bir tutmanda biraz komik olmus Mehmetcik bir ugur altinda yasamlarini yitirirken bu gonullu kardeslerimiz kendi kendilerini feda etti.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Valla bu sefer sınırlarına girmesini bekleyip çok daha sert tepki verecektir israil bence.

gazze için adamların bir sınır yok, sıkıntı orada zaten. karadan çebirdiler yetmedi şimdi denizden çeviriyorlar. açık açık filistin diye bi yer yok diyorlar.
Mesaj tarihi:
mark regan'ı kovup buradan hükümet sözcüsü bulsun netanyahu, en güzeli. ondan ateşli savunuyorlar israil'i.

arap sevgisi, ümmetçilik nedir ya lol. irlandalılar da ümmetçiliklerinden gittiler zaten oraya.
Mesaj tarihi:
ölen irlandalı yok, intihar bombacısı niyetine de gitmiş değil bizim türkler.

güvenlik gücüne her taşla sopayla saldıran öldürülse dünyada, en başta bizim burada yılda binlerce insan ölür öyle. en başta 1 mayıs'ta.
Mesaj tarihi:
İrlandalı da saldırmış mı?
Sonuçta elbette öldürülenler için üzgünüz ama düşününce neden bizimkiler saldırdı başkaları saldırmadı ve ölmedi diye de yargılamak lazım.
Mesaj tarihi:
irlandalilar direnmedi, yarmaya calismadilar efendi efendi durup teslim oldular israilde show yapti dunyaya "bakin bunlar egrcek yardim gonullusu" diye

sam simdi birbirimizi kandirmayalim, asker ile kolluk kuvveti arasindaki farki bilmiyor olamassin

israili savunmuyorum, korsanlik yapti herifler filanda komandoyu dovup elinden silahini alir bicakla saldirirsan "niye bana ates etti" diyemessin, gidin denemesi bedava dunyanin herhangi bir yerinde bir askeri tesisin kapisina dayanin, giremessin diyen askere dalin, elinden silahini alin sonra bakin sizi suzgec yapiyorlarmi yapmiyorlarmi
Mesaj tarihi:
Viktor said:

israili savunmuyorum, korsanlik yapti herifler filanda komandoyu dovup elinden silahini alir bicakla saldirirsan "niye bana ates etti" diyemessin, gidin denemesi bedava dunyanin herhangi bir yerinde bir askeri tesisin kapisina dayanin, giremessin diyen askere dalin, elinden silahini alin sonra bakin sizi suzgec yapiyorlarmi yapmiyorlarmi

askeri tesisin güvenlik çemberinin dışında askerin biri gelip senin arabana girmeye çalışırsa
sen de ya domalırsın ya da karşı koyarsın
tercih meselesi
Mesaj tarihi:
abso, kanuni hakları var kendilerini savunmak için. saldıran israil.

viktor, elbette biliyorum farkı. sivillere anti-terör timi göndermek yerine belki kolluk gücü gönderirler bir daha sefere. aslında en güzeli hiç dokunmasınlar.

askeri tesiste duran askere saldırılmıyor, korsanlık yapana karşı gemi savunuluyor.

sg-1, üzüm yemek ablukayı delmek ve israil'in kanun tanımazlığını cümle aleme göstermekti. üzüm yendi. free gaza movement'ın niyeti açıkça belirtilmişti. greenpeace de nükleer çöplerin taşınmasına yardım etmiyor, taşınan demiryoluna yatıp kendini zincirliyor.
Mesaj tarihi:
forgiver said:

Viktor said:

askeri tesisin güvenlik çemberinin dışında askerin biri gelip senin arabana girmeye çalışırsa
sen de ya domalırsın ya da karşı koyarsın
tercih meselesi

this.
Mesaj tarihi:
Sam ya şakamı ediyorsunuz yani ne korsanlığı falan. Adamlar aylardır uyarıyor gelmeyin etmeyin yani madem onlar acımasız korsan o zaman neden bile bile gittiler denir cevap olarak. Yani bile bile kendilerini o tehlikeye atıyorlarsa sonradan masum rolü yapmaları bana kusura bakmayın ama yapmacık geliyor. Madem pis israil o zaman neden kabak gibi gittiler hatta gitmekle kalmayıp adamları tahrik ederek gemiyi durdurmadılar hatta gemiye çıkanlara saldırdılar yani israilin gemiyi ele geçirmeye çalışması korsanlıkda orda israil askerine saldıranlarınki nefsi müdafa mı oluyor. Bence 2 tarafta istediğine ulaştı. İsrail gelecek gemileri korkuttu gidenlerde dunyanın olayı duymasını sağladı.
Mesaj tarihi:
Herkez amma olay yaptı ha bende dahil....

Yahu bu gemi zaten rotası belli zaten girecekti sınıra adamlarda daha girmeden alalım gemileri "sınıra bile sokmadılar" desinler dedi işte :)
ama öle olmadı tabiki.

Bence ha biz zaten oraya değil misira gidiyorduk saldırdınız deseler anlayacam ama gideceği yer belli...

Böyle bir gerçekte var .
Mesaj tarihi:
Sam said:

sg-1, üzüm yemek ablukayı delmek ve israil'in kanun tanımazlığını cümle aleme göstermekti. üzüm yendi. free gaza movement'ın niyeti açıkça belirtilmişti.

"üzüm yemek filistinlilere yardım etmek değildi, en başından beri üzüm yemek = hır çıkarmaktı" diyorsan bu daha da dürüst bir itiraf olmuş.

yardıma değil de savaşa gidildi yani.

işte bu kafa yüzünden israil haklı çıkacak bu işte, herhangi bir uluslararası mahkeme yapılacak olursa.
Mesaj tarihi:
iyi o halde, bir daha sefere gelip marmara'da durdursunlar nasılsa gideceği yer belli.

abso, hakkı yok uluslararası sularda durdurmaya. isterse 10 yıl önceden haber etsin. bile bile gittiler evet, zorbanın zorbalık yapmasını sağladılar. gemiyi durdurmalarının da anlamı yok çünkü zaten BM'NİN İNSANİ YARDIM SAYDIĞI İNŞAAT MALZEMESİ de taşıyorlardı ki bunları israil'in cebe indireceğini kendileri söylüyor. cebe indirdiler de.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Sam ya şakamı ediyorsunuz yani ne korsanlığı falan. Adamlar aylardır uyarıyor gelmeyin etmeyin yani madem onlar acımasız korsan o zaman neden bile bile gittiler denir cevap olarak. Yani bile bile kendilerini o tehlikeye atıyorlarsa sonradan masum rolü yapmaları bana kusura bakmayın ama yapmacık geliyor. Madem pis israil o zaman neden kabak gibi gittiler hatta gitmekle kalmayıp adamları tahrik ederek gemiyi durdurmadılar hatta gemiye çıkanlara saldırdılar yani israilin gemiyi ele geçirmeye çalışması korsanlıkda orda israil askerine saldıranlarınki nefsi müdafa mı oluyor. Bence 2 tarafta istediğine ulaştı. İsrail gelecek gemileri korkuttu gidenlerde dunyanın olayı duymasını sağladı.

öyle bir dünya mı var allahını seversen sen uluslararası sularda kafana göre geminin önünü kesip ateş açıyorsun falan filan. O zaman ne diye koyulmuş uluslararası sular'da uygulanması gereken protokoller kurallar falan filan.
Mesaj tarihi:
Hocam uluslararasi sularda saldirmak her sekilde suc. Israil'in yaptigi bir cocugun ayak ucu ile cizgi cizip, burayi gecme doverim demesi gibi bisey. Hukuken uluslar arasi sularda sen benim gemime dokunamazsin, ne yaparsan yap, hangi ulke olursam olayim. Hatta senin Cumhurbaskanini ana avrat soven pankartlar acayim uluslararasi sularda, yine de dokunamazsin. Ha en fazla aynisini sen de bana yaparsin.

Oraya gemi gonderilmesi mantikli mi ? Kesinlikle degil. Bile bile lades, ama adamlar istediklerine ulastilar iste. IHH nin mantalitesi hic hosuma gitmiyor, netekim gayet cozum odakli calisiyor adamlar. RTE yi kisisel olarak politikalarini, davranislarini, savundugu teba psikolojisini sevmeyip, iyi lider oldugunu kabul etmek gibi bir durum bu.

Ha tabii Israil'in de ekmegine biraz yag surduk gibi geliyor bana bazi konularda.. Anlariz yakinda.
Mesaj tarihi:
abluka altındaki bir yere insani yardım götürmenin hiçbir mantıksız yanı yok sonuçta ordaki savaşan kesime değil çoluğa çocuğa yardım götürüyor bu insanlar. Askeri hiçbir araç gereç yok yiyecek içicek ve inşaat malzemesi var ki oda yıkılmış evlerini falan tamir etmeleri için. Hangi çağda yaşıyoruz hitlerin uyguladığı savaş politikalarından uygulamaya başladı israil,kendisini ezilen gösterirken ezmeye başladı.
Mesaj tarihi:
Yardim göturuyorsun madem gemine el koydular mallar Israilde duruyo birileri gelsin alsin dagitsin dediler giden yok amac cunki yardim goturmek degil Dunyanin gozunu oraya cevirmekti ortaligi kizistirmaya calisiyorlar baska birsey degil ulkemin sorunlari bitti herkezin karni tok Gazzeye yardima gidiyoruz.
Mesaj tarihi:
evet ülkemin karnı tok oradaki insana kıyasla, size ne kaldı ki? cebinizden para mı çıktı? bir damla ter mi döktünüz yardım ederlerken? başkasının yaptığına da karışıyorsunuz ya artık pes doğrusu.

israil'den teslim alınmasını istemediler çünkü kendilerinden biri olmadan ne yapılacağı belirsiz, artık içine silah mı koyarlar ne olur belli değil. gümrükten geçen gemiye bile bu muameleyi yaptıktan sonra herşey beklenir.
Mesaj tarihi:
bu kahrolsun israil diyen arkadaşlar yarın öbür gün elin avrupalısı amerikalı gemilere doluşup biz kuzey ırağa pkk ya "insani" yardım götürüyoruz diye iskenderun limanına dayanırsa buyrun geçin mi diyecekler.
  • Yeni Oluştur...