sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 ana bi durun zor yetişiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @senko greftlerle ordaki dokunun rejenarasyonunu sağlamak mümkün..dediğim gibi bi periodontoloji uzmanına gidersen eğer dokunun durumunu görerek daha iyi bir yorum yapıcaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 çok makbule geçti copry, ben de bir fikir almak istiyordum, sorum: :) 6 ay önce başka bir dişçi tarafından kanal tedavisi yapılan dişimde esas doktorum 3 ay önce bir çürük görmüştü ve "ağzında tuzlu bir his oluşunca bana gel, o zaman ilgileneceğim" dedi. ancak esas dişçimden 700km ötede olduğumdan şu anda gidemiyorum ve problemim şu: özellikle sabah uyandığımda ya da 4-5 saat birşey yemez veya içmezsem ağzımda acımsı, kötü bir tat oluşuyor 15 gündür. hiçbir yerde ağzı-sızı yok. esas dişçimi arayınca "mide asidi kaynaklı olabilir" dedi ama dediğim gibi bir şey yedikten sonra değil, tam tersine uzun süre yemeyince/içmeyince/çalkalamayınca oluyor. çürük kaynaklı olabilir mi bu? esas dişçimi 2-3 aydan önce göremeyeceğim, dişçiye gitmeli miyim hemen? şimdiden teşekkürler. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @batuhan dolgusu düşen dolgunu yeniletmeni öneririm..bakterilerin pürüzlü alanda daha iyi tutunabildiği bi gerçek..orda çürük oluşumu kaçınılmaz olcaktır..ayrıyetten belli bir süre sora hassasiyet yapabilir.. öbür ağrı yapan dişin ise..başka biyerde bi çürüğün vs. varsa onun yansıması olabilir.. eğer öyle birşey yoksa sekonder bir çürük oluşmuş olabilir doktoruna görünmeni öneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Benim sorunuma da cevap lan =/ bide bunlar konu açtı yardım falan alıyo da öm ile fatura yollamasınlar sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 SeaGle said: Selam, konu çogzel ehehe Şimdi, sağlıklı sayılabilecek dişlerim var. Hiç tel kullanmadığım halde dizilişleri de çogzel maşallah amin. Fakat kafamı kurcalayan bi şey var. Böyle parmağımla dıştan dilimle içten şey yapınca herhangi bi dişimi üst çenedeki (öndeki dişler ama) sallanıyo böyle diş. Çok değil ama sanki sağlam değillermiş gibi. 1-2 mm ileri geri oynuyo böyle. nedendir. merhaba seagle =p sağlıklı sayılabilcek derken..ağız hijyenine ne derece önem gösteriyosun bunu bilmiyorum..görmeden pek bşi söylemek mümkün diil fakat.. dişeti ceblerinde biriken plak bi süre sonra dişeti iltihaplarına sebep olabilir buda dişetinin ayrılmasına..bakteri plağının köke doğru inmesine sebep olur.. bu durumda dişin kemik desteği kaybolduğu için dişlerde sallanmalara hatta dişlerin kaybına bile sebep olabilir.. fakat bu durumda görmeden pek birşey söylemek mümkün diil doktoruna görünmeni tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 ben soruma da cevap =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Ben bi uğrayayım finaller bitince o zaman. ADMINLER DİŞÇİ TİTLE VEİN BU ADAMLARA ALOV Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 20lik dişlerim çok can sıkıyo.Alttakiler çıkmıştı geçen sene şimdi üsttekiler 5 gün arayla yardırıyorlar soldaki cıktı sağdaki zorluyor dilimi falan ısırmış uyanıyorum sabahları böle napiim? sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 çektir abi :D, çektiğin çileye değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @longhanks özür dilerim niyeyse diş eksikliği olarak algılamışım o yüzden sendromlardan bahsetmişim.. diş fazlalığının tam sebebi bilinmemekle birlikte fazladan diş germi olmasından dolayı olur..doğuştandır belli bi sebebi yoktur (kromozomal olabilir veya hücrenin en bşta fazladan mitoz geçirmesiyle olabilir)(yani kısaca doğduğundan beri vardı aslında o orda =)) @maed dişetinde bi enfeksiyona sebep olmadıysa sdece birazcık zorluyosa çektirmemeni öneririm..fakat ağzında dişin çıkması için yeterince yer yoksa kesinlikle sorun yaratıcaktır..enfeksiyonlara hatta diş diziliminin bozulmasına sebep olur.. yapılan bazı araştırmalara göre 3. molarlarların(20.lik dişler) pek gerekliliği kalmamış bu yıllarda..fakat biz her zaman dişin gerekmedikçe çekilmemesi gerektiğini savunuyorz =) nse şmdi bu konulara girmiyim =) ağız yapını görmeden kesin bir şey söyleyemem doktoruna görünmeni tavsiye ederim..(yer yoksa ağzında çekilcek aga o dişlerin berbat olsun istemiosan heuıfhesıuhfdus :D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 yer varmı yokmu nasıl anlarım dişlerim inci gibi dizilmişler yamulurlarsa kahrolurum lan huehueh bi doktoramı görünsem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 işte bnde onu diorm..çnkü yer yoksa ve yandaki dişlere baskı yaparsa bozar.. ama yer fazladan varsa dier taraftaki çıktı diosun bu sefer aldırırsan belli kuvvetlerle dizilim bozulmasada santral hatta bi kayma olabilir..görünce baba mecbur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 benim önceki sayfadaki soruma da bir yorum alabilir miyim mümkünse? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 peki bişi sorcam, şimdi ben tel taktırsam benim dişler ortalama kaç yılda düzelir yaş 23 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Xenocide said: iyi olmuş la bu başlık :) benim dişler böle erik gibi ekşi, çikolata gibi tatlı şeylerden 4-5 tane yedikten sonra kamaşmaya başlıyor, istesemde fazlasını yiyemiyorum. niye doktor beyg? >.< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @sam merhaba sam =P bu olayı çok sevdim :P ağızda acımsı tad çürüklerde görülebilen bişeydir..çoğu zaman çene ağrısı,diş ağrısı...bazı durumlarda baş ağrısı veya dişeti iltihaplarıyla birlikte seyredebilir. acımsı tat doktorununda dediği gibi reflüyle de alakalı olabilir fakat dediğim gibi çürük dişlerdede bakterilen salgıladığı asitlerle böle bi tat oluşabilir.. doktoruna görünmeni öneririm @senko çene yapını,dişlerin durumunu bilmediğim için bir yorum yapamıyorum fakat tabiki tedavi çocukluk çağındakinden daha uzun olacaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 kaç tane dişci var lan bu forumda. aboo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Xenocide said: Xenocide said: iyi olmuş la bu başlık :) benim dişler böle erik gibi ekşi, çikolata gibi tatlı şeylerden 4-5 tane yedikten sonra kamaşmaya başlıyor, istesemde fazlasını yiyemiyorum. niye doktor beyg? >.< soğuk,sıcak dokunması gibi durumlarla seyreden diş hassasiyeti için hassasiyet giderici diş macunları dentin tübüllerini tıkayarak gayet etkili oluyo..sensodyne =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 izninizle bugün bnden bu kadar =P copry ye havalesiniz o daha iyi bilir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 biliyorum csi soruşturması gibi bir durum benimki. :P peki, çok makbule geçti. teşekkürler. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 mesela benm reflü yok ama..ağzımda hep acı tat var niyeeee :D çnkü çürükkk varr sigaraa var kahve varrr sabah bi kalkıorm leş..özür dilerim ama ahfuısdhfısfh :D copry bu işten para alalım bnce eheheh :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 benim sorularım olucak; 22 yaşındayım. dişlerim hayvan gibi çarpık. düzeltebiliyor muyuz bu yaştan sonra bunu? düzeltebiliyorsak nasıl? gummy teeth (gülünce fazla diş eti gözükmesi) olayını düzeltiyorlarmış. o da var bende. nasıl bir operasyon yapılıyor buna acaba? teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prodigy Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 oha konu süper:) ya dişlerimi beyazlatmak istiyorum ben ama diş minesi falan filan baya bi karşı çıkıyolar korkutuyolar...bu olay gerçekten gozle gorulur bi fark yaratıyo mu bide fiyat aralıgı ne kadar oluyo ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 sdeceokuyangenç rol çalmış tüm repleri toplamış, dişçiler arası rakabet var forumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar