Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce en iyi parfüm hangisi?

kermit

Öne çıkan mesajlar

su burc olaylarina sirf parfum duskunlugumden inananicam sanirim, biraksalar butun serveti yatiricam hani

soyle favorilerimden koyiyim

Kisliklar

http://www.perfumes.com.ph/sites/default/files/Burberry%20Brit%20W_1.jpg

sunu herkes begeniyor hani, karakterine filan cuk gidiyor senle ozleslestirdik diyorlar

http://d1mua0xwq37wkg.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/l/black_xs_for_her_80ml_1.jpg

bunuda baya baya seviyorum, hava karardiktan sonra biryerlere giderken cok uygun ozellikle

Yazliklar

http://www.lumiere.pl/infododatkowe/ralph_01.jpg

tam ilkbahar/yaz kokusu, buda yaz icin favorim gece gunduz sallamadan kullaniyorum

http://laroshe.ru/upload/iblock/fcb/c459fdbe-8040-11dd-bc07-001d60d7a207.jpeg

bunuda hollandada indirimden almistim, 12 euro mu neydi ama testeri yoktu biraz kumar oynadim ve kazandim :) daha pahalli kokulara kiyasla favorilerim arasina girmeyi basardi ucuz fiyati ve dandik ismine ragmen

buda joker, kis icin sahane ama yaz icin cok agir. dozunda azicik kullaninca yazinda gidebiliyor :P

http://www.parfumdepub.com/img/grand/la-vie-est-belle-double-2013-1700.jpg

birde kararsiz kaldigim var cok istedigim halde, biraz fazla kaciyor bana yapi olarak hani karakterime gitmiyor :( coook guzel ama

http://images.hepsiburada.net/assets/Kozmetik/ProductDesc/sgtacd05f006344009-1.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

biri tatli kokulardan cok sikayet ediyorsa bilinki kullanmayi bilmiyordur :P turk milletinin yuksek silaji olan EDP lerle imtihani direk, kis aylarinda bile ozellikle istanbul gibi nemli bir sehirde 2 fis yeterli iken bakiyorum insanlar ustune boca ediyor vucut spreyi gibi ahahah, sonra migde bulantisi tabi. neyse toplu tasiamda rahatsizlik verme konusunda hem frekans hem pislik yuzunden ter kokusu daima 9-1 orana sahip parfumu yanlis kullanana karsi :D

la vie est belle in bu kadar populer olmasinin en buyuk sebebi lancoem un iyi pazarlamasi, caddede benim afisini gormedigim gun yok gibi son 2 aydir. reklamida guzel gayet hani ve hedef kitleside turkiyede mevcut, daha cok 25-40 arasi, ust-orta ve ust gelir guruplarina hitap ediyor.

parfumun konsepti hani "mutluluk" ve bunu cok iyi yakaliyor, cola kokusu gibi biraz hani o konuda :D yanlis kullanilirsa kusturur ama dogru ve hafif kullanildiginda hem kisiye kendini iyi hissettiriyor hemde cevresine boyle hos bir hava veriyor. sicak, mutlu ve fransiz sofistikasyonu iceren bir koku, subtle-sexy ve davetkar hafif. 7/24 kot pantolonla dolasan bir kezban tasiyamaz bunu kolay kolay :P calisanlar icin ideal ama.

burberry brit misal gene sofistike bir koku ama bir ingiliz asaleti var karakterinde, snob bir yapisi var la vie est bell'in in aksine, davetkar degil kesinlikle ve seksi tonu yok. ama yakininda olan biri icin son derece davetkar olabiliyor orta notalari, hani tanidigim gelsin tanimadigim uzak dursun havasi var :P otorite katabilen bir parfum tatli olmasina ragmen ki tatli parfumler yapmaz bunu genelde falan filan

her parfum herkese uymuyor iste bu karakter farklari yuzunden. annemin kullandigi tresoru ben hayatta kullanamam misal, chanelin populer kokularida genelde boyle agir ve orta yas ustu kaciyor. lancoem hypnose tavsiye ettiler misal oda misal kokuyu begendim ama gitmedi bana genc isi olmasina ragmen. hypnotic poison da misal cok suh bir koku, korkunc seksi ve gizemli.
Sosyal ağlarda paylaş

@horace:

zevk sahibi? parfümde? elitist olmak amaçlı kendine uymayan ama unique parfüm mü almak lazım illa? popüler parfümleri beğenince zevksiz mi olunuyor. kafa güzelmiş abi cidden

ha edit; bir de parfümü deneyebilmek gerekiyor. bana tr dahilinde "creed green irish tweed" deneyebileceğimiz mağaza gösterirsen sevinirim mesela. denemeden sırf tavsiye ile internetten fln parfüm almak da salaklığın daniskası olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
horacegoesskiing said:

ay hep ana akım sephora parfümleri. hiç mi yok burada parfüm konusunda incelmiş bir zevk sahibi pati?

creed green irish tweed filan görsem bile bi umut dicektim.

var ben.

piyasada test etmediğim az koku var. koku meraklısı biriyim, yıllar önce bu topiğe de ön sayfalarda attığım parfüm (kenzo tokyo) piyasadan kalktığından beri koku arıyorum. ararken koku eksperi oldum. seviyorum da koklamayı.

parfüm önermek sıkıntı herkesin zevki farklı oluyor. bence koku seçerken en önemlisi öncelikle kişinin sevmesi. sonrasında da projection dedikleri meret var. kalıcılık der herkes ama önemli olan projectiondur. farkedilirlik diye çevrilebilir.

beni bıraksalar ysl kouros kullanırım. ama bırakmazlar. insanlar bana küser. o yüzden kullanmıyorum.

güzel koku arayan nasıl birşey aradığını söylerse öneririm. öyle dümdüz koku bulması zor.

mesela çok kalıcı olsun diyodur adam. al derim ysl kouros. sultanahmet camii gibi kokarsın ama 3 gün kokarsın. fahreneit derim, bir sıkımda 50 yaşına gelirsin. projection dersen koku kalitesinden kısarız paco rabane'e gideriz mesela.

parfüm mrk eden falan varsa sorsun cevaplarım. tabi binlerce parfüm var bilmediğim kesin denk gelir. elimden geldiğince artık.
Sosyal ağlarda paylaş

horacegoesskiing said:

ay hep ana akım sephora parfümleri. hiç mi yok burada parfüm konusunda incelmiş bir zevk sahibi pati?

creed green irish tweed filan görsem bile bi umut dicektim.

parfum ve ayakkabı konusunda paticik'e ben de cok kırgınım.

Buyur abi seni böyle alalım

http://www.parfumery.com/pictures/large/701666115915.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

ermenegildo zegna forte

kullanan oldu mu? Geçen gün duty free de sonunda deneyebildim müthiş bir kokusu var.

abi beğenmişsin işte. tam da mevsime uygun bi koku. sıcaklara kadar kullan. kaliteli kokudur hatta zegnanın bence en iyi kokusu o yüzden düşünme pek. kalıcılığı farkedilirliği de ortalama üstü bi koku. hatta ben de düşünüyorum mevsimle beraber bu kokuya geçmeyi. denicem bi ara gidip.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben pek anlamıyorum

yıllarca 212 kullandım geçtim uzun zamandır bir şey kullanmıyorum. Zegna hep istiyordum bulamıyordum Tr de. duty free de çok hoşuma gitti almadım ama bi araştırayım dedim.

orjinal tester muhabbeti var 100ml 150 tl ye falan güvenilir biri de alsam mı :) sevil de 280 tl duty free de 73€ idi.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

@horace:

zevk sahibi? parfümde? elitist olmak amaçlı kendine uymayan ama unique parfüm mü almak lazım illa? popüler parfümleri beğenince zevksiz mi olunuyor. kafa güzelmiş abi cidden

ha edit; bir de parfümü deneyebilmek gerekiyor. bana tr dahilinde "creed green irish tweed" deneyebileceğimiz mağaza gösterirsen sevinirim mesela. denemeden sırf tavsiye ile internetten fln parfüm almak da salaklığın daniskası olur bence.

Bir kaç yer var istanbul'da oturuyorsan.Harvey Nichols'da denemiştim ben. Kokusu cok güzel,fresh ama abi 3-4 saatte gidiyor. Virgin island water denedim o cok kötüydü mesela. (Yıllar yılı yaz icin coconut note'li parfum aramışımdır virgin island beni hüsrana uğrattı)

Bir parfümün kalıcılığı ve farkediciliği benim için önemli. Kış için yıllar yılı terre d'hermes kullandım (artık kullanmıyorum baydı her yerde koklamaktan) bunun yerine hiç birşey koyamadım taaki interlude'a kadar. Interlude'um yok ama tester'i üstüme bir kez sıkmam yetti. Dubai'ye fln. yolum düşerse alıcam , burada cok pahalı.
Sosyal ağlarda paylaş

zegna var abi sevilde. parfüm heryerden alınmaz yaw, çakması gelir anlamazsın bile. 10 saat kokacağına 6 saat kokar falan.

arabistan gibi yerlerde daha maliyetsiz parfüm üretiliyor, esans kısılıyor sıcak memleket diye mesela. onları getirten firmalar var ucuz yollu. ha bunları sevil, boyner gibi firmalar anlatıyor.

internetten zaten hiç alma. 400tllik bylgariyi 200tlye satıyolar. kimbilir ne.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

@horace:

dworgian karşim kendin kafanda kurup sonra onlara cevap vermişin karşim. "elitist amaçlı kendinize uymayan ama unique parfüm alın" "internetten denemeden parfüm alın" falan demişim meğer ahah. creed green irish tweedi türkiyede 11-12 yıldır en azından deneyebiliyorsun bu arada. ha internetten parfümü de öyle kolay alamazsın artık zaten zira gümrükte problem çıkarıyor. bunlar sana bilgi. kafam güzel çünkü.

masticore a teşekkürler :B buram buram 212 kokan bir başlığa kouros ve interlude ilaç gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

horacegoesskiing said:

Dworgian said:

@horace:

dworgian karşim kendin kafanda kurup sonra onlara cevap vermişin karşim. "elitist amaçlı kendinize uymayan ama unique parfüm alın" "internetten denemeden parfüm alın" falan demişim meğer ahah. creed green irish tweedi türkiyede 11-12 yıldır en azından deneyebiliyorsun bu arada. ha internetten parfümü de öyle kolay alamazsın artık zaten zira gümrükte problem çıkarıyor. bunlar sana bilgi. kafam güzel çünkü.

masticore a teşekkürler :B buram buram 212 kokan bir başlığa kouros ve interlude ilaç gibi geldi.

abi milyon zaman önceki konuda "ne demiş adam da ben bunu demişim" diyemicem ya kasamadım klsajdsa

ama öyle anlamışım demek ne dediysen

benim hatamdır doğrudur. güzel kokalım işalla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...