Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstifa

SodomVsGomore

Öne çıkan mesajlar

Evet sonunda bastım istifayı. Daha önce topic açtıydım(5-6 ay oldu) okuldan sonraları part-time olarak satış danışmanlığı yapıyordum. Bu sabah aşırı dellenmem ve son haftalarda yapılan haksızlıkların denyolukların sonunun gelmemesinden sebeple bastım istifayı.

Bıktım ulan bu kadar denyo mu olur insan.

Part-time çalışıyordum normalde haftada 4 gündür partların çalışma şartları 6 gün gittiğimi biliyorum. Gittim konuştum 'eheh yanlışlık olmuş bu hafta idare ediver' diyip sustular. İyi dedim sineye çektim.

Kasayı öğren kasiyer lazım dediler tamam dedim geçtim kasaya. En son geçen hafta 130 tl açık var kasalarda dediler ama benim kasam icmalde 2 lira fazla veriyor yani açık bende değil.

Peki bu durumda mağaza yöneticimiz ne yaptı? Kimse hatayı kabul etmiyor hede höde diye kıvırdı kendisinide gruba kattı 4 kişi ödiycekmişiz açığı. He tabi bunu derken açığın 170 tl ye çıktığını söyledi ama açık 140 tl idi nereden çıktı 170 e bilinmiyor. Yani olmayan bir açığı var gösterip kendi payını ödemiş gibi gösteriyor...

Arkadaş tamam müdür değilsinde en azından mağaza sorumlususun, geçici bir süreliğinede müdür vekilliği yapıyorsun biraz sahip çıkar dimi insan mağazaya?

Sabah mağazayı açması gerekiyor shiftinde 10 giriş yazıyor ama gelen kim? Sen ver depocuya anahtarı 10 da açtır mağazayı 12 de gel. Eee hani reyona 4 dakika geç çıkınca surat yapan tavır koyan o arkadaş? Ne anladım bu işten?

Son zamanlarda bi tarafı tavan yaptıydı ataması gelmiş hanımefendinin önüne geleni kalaylıyor bir tavırlar anlatamam.

Dün akşam 'mağaza hepimizin mağazası fedakarlık yapıcaz arkadaşlar yoksa yürümez bu fedakarlık yapmam diyen varsa bassın istifasını bende kadro oluşturucam burada...' öttü durdu. Banada dönüp 'yarın 10 da geliyosun çalışıcaz mağazayı toparlamamız lazım' dedi iyi dedim bende hani yapıcak bişi yok ki normalde girişim 13.00 da.

Gittim sabah kimse yok ya çağırılmamışlar yada gelmemişler bilinmez. Neyse en azından kendi gelmiş dedim çıktım reyona çalışıyoruz. Bu geçti depoya sağı solu topladı takıldı falan ben reyondayım etraf uçmuş. Saat 12 ye doğru bi arkadaşı yanında gelip 'ben bi kahvaltıya çıkıyorum biri gelirse (yönetimden biri demek istiyor) arayın beni tamam mı...' dedi gitti.

Arkadaş enayi mi yazıyor alnımızda ben sen rahat rahat kahvaltını yap muhabbet et diye mi sabahın köründe kalkıp geldim mağazaya ki evim leventte mağaza bahçelievlerde gidiş dönüş 2.30 saatimi alıyor zaten.

Dönünce bıraktım yaka kartını biraz tartıştık çirkefliğe vurdu ama bastım neticede istifayı.

Evet mutluyum. İçimi döktüm burayada oh ulan.
Sosyal ağlarda paylaş

Fazla yumuşak başlı olduğun için olmuş bunlar.Gerektiği yerde sert çıkışkman gerekirdi.

Bilmiyorum tabi bu işe ne kadar ihtiyacın vardı ama sen belli bir hizmet karşılığında bir ücret alıyorsun.Kimse senden bunun dışında bi fedakarlık bekleyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu fedakarlık yapılacak lafına nasıl deli oluyorum. Sanki iş benimde birde fedakarlıkda bulunacağım. Banada iş görüşmlerinde deniliyordu biz fedakarlık yapan çalışan istiyoruz diye tamam diyorum peki siz ne gibi bir fedakarlık yapacaksınız o zaman veya neden fedakarlık yapayım diyorum, ben nihayetinde çalışanım yahu ne fedakarlığı. Zaten günde 8-9 saatimi heba ediyorum senin işine birde fedakarlık yapacağım.

Hehe bir kere aradılar cv mi istediler gönderdim, ertesi gün görüşmeye çağırdılar gittim. Birde elime 4 sayfalık zart zurt klişe sorulardan oluşan kağıtları tutuşturdular, bu tip klasik hiçbirşekilde karşınızdaki tanımaya yaramayan en fazla hakkınızda bir önyargıya sahip oluncak saçma sapan şeyi bazı soruları cevaplamadan doldurdum.

Neyse iki kişi geldiler kağıtlara bakdılar. Direk ilk soru sizi neden seçelim law bey, sizi diğerlerinden ayıran özellik ne. Güldüm önce, yani dedim cv mi isteyen sizdiniz ve beni görüşmeye çağıran sizsizsiniz demekki birşey vaat ediyorum ki size beni çağırdınız, peki ben sizi neden seçeyim siz bana ne vaad ediyorsunuz dedim.

Arada böyle garip işverenler çıkıyor, filmlerden fırlamış gibi tavırlar sorular.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öyle fedakarlıkta fedakarlık sanki babamın mağazası verdiğin belli yaptırdığın iş belli.

Demin mağazaya uğradım bölge müdürü gelmiş benimle birlikte istifa eden arkadaşla birlikte oturduk çay içtik sorun nerede onu konuştuk.

Yöneticinin beğenmeyen çeken gider tavırlarından, saatinde gelmeyip ahkam kesmesinden, kasa olayından vs. bahsettik. Haliyle bize 'onun aaazını yırtarım' demedi ama belli temiz bir sopa geliyor bizim mağaza yöneticisine (:P).

Hatta 'istifadan önce bana gelip durumu anlatmalıydınız eğer isterseniz sizi başka mağazalara yönlendirir yada .... hanımı başka bir mağazaya çekebilirdim' dedi.

JESUS! dedim bende.

Ama yok yani bir daha olsa gitmem o mağazaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar aptal işte, fedakarlık yapmaz kimse işveren için, yaparım diyen yalan söyler. Yapanda çaresiz olduğu için, yani iş o an onun için vazgeçilmez ise yapar ama nihayetinde kendi için yapıyor o fedakarlığı, çünkü işe ihtiyacı var. Emek+ fedakarlık=ücret değil, emek=ücret.

Bir keresindede bana şöyle dendi, - işte saat 6'da adliyeye gitmek zorunda kalabilirsiniz bu sorun olmamalı dendi, elbette dedim işin doğası bu zaten dedim, büyükçekmecede saat 9.30 duruşma varsa zaten kafadan saat 6 da kalkmak zorundayım. Ama biz ayrıca bundan keyif alan bir çalışan istiyoruz dediler, yahu dedim ben saat 6'da adliyeye gitmekden keyif alacak bir tek kişi tanımıyorum, böyle bir şey olamaz, ama sorumluluk gereği elbette saat 6 da orda olmam gerekiyorsa orda olur,işin gereğini yerine getiririm dedim. Ama benden keyif almamı beklemeyin dedim.

Ya adamlar çok garip hemde çok ama özellikle bu fedakarlık lafını çok duymaya başladım. 8-9 saatimi senin işine ayırıyorum, ağız kokusu çekiyorum dünyada hiçbir ücret bunun
karşılığını vermez be.

Geçenlerdede biri telefonda ücret ne kadar dedi. Telefonda ücret pazarlığına başlayacak neredeyse. Saati 300, gecelik ise 1000 tl diyecekdimde, iyi akşamlar deyip sen sağ be selamet deyu yol verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...