Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amerikadan iste tadinda site

padawan

Öne çıkan mesajlar

Ben soruya cevap veremeyeceğim ama bu siteler sahiden getirtebiliyorlar mı? Yani yurtdışı ürünlerde belli bir ücret sınırı var kargonun geçebilmesi için ki onlar bile bazen takılabiliyor. Bu amerikadan iste tarzı siteler nasıl geçirmeyi başarıyor kargodan?
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika'dan bazı siteler UPS ile yolluyor, onlara bak.
Mesela gamestop.com UPS ile yolluyordu, 60 dolar felan, iki günde geliyor.

Gerçi geçen sefer almak istedim siparişimi redetti onu anlamadım ama sizinkini eder belki.

gameseek.co.uk, amazon.co.uk, bazen sendit.com kullanıyorum, UK'dan yolluyor onlar da ptt ile yolluyor olması lazım ama hiç sorun çıkmıyor gönderiler sırasında. 1-2 hafta geçiyor ama kargo fiyatı UPS'ye kıyasla iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Genwa said:

Ben soruya cevap veremeyeceğim ama bu siteler sahiden getirtebiliyorlar mı? Yani yurtdışı ürünlerde belli bir ücret sınırı var kargonun geçebilmesi için ki onlar bile bazen takılabiliyor. Bu amerikadan iste tarzı siteler nasıl geçirmeyi başarıyor kargodan?

dünya klasmanında artık antrepomuz var deniz ve hava kargosunu saglayabiliyoruz. Eğer düşüncem doğruysa orada bu adamlar küçük bir depo kiraliyorlar ve direkt oraya geçişi sağlayabiliyorlar. Oda galiba söyle oluyor. Kargolarına adamlar genel yerde bu sayede bakmıyorlar direkt kendi kargoları kendi depolarına geldigi için basinda kimse olmuyor bu adamda özgürce bizlere yollayabiliyor. Antrepoya mallar geldiginde ben bunu gormuştum kesin bu yolla yapiyorlar. Kiralari çok makuldu. 400-600$ civarlarında aylık eh bu adamlarda bunu amorti ediyorlardir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sürü var o tarz sitelerden, hatta o kadar çok ki ilk başta hangisini seçeceğimi şaşırmıştım.. İlk anda aklıma gelenlerden;

myus.com var mesela, dhl express ile 3 günde gönderiyor.
dhl'in kendi sistemi var http://www.borderlinx.com/m/dhl/tr
myusabox.com
viaddress.com
vpost.com
bongous.com var ama o daha çok asya'da popüler, bizde kullanan yok sanırım.
usa2me.com var..

bu sitelerin hepsi aynı mantıkla çalışıyor. amerika'da bir adres veriyor senin adına. gelen paketler oraya gidiyor, onlar da sana gönderiyorlar.

bunlardan ilk 2'sini kullandım, memnunum, sorunsuz çalışıyorlar. diğerlerini ismen biliyorum kullanmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Merhaba, yurt dışında daha ucuz olduğunu düşündüğünüz ürünleri alıp türkiyeye ulaştırabileceğiniz alternatif bir site önermek isterim ben de. Ben Amerika’dan alışveriş yapmak için ücretsiz bir paket gönderme sitesi var, onu kullanıyorum. Sitenin adı Viaddress.com. Örneğin Amazon.com ve Ebay.com alışverişlerinde kullandım ve gayet güzel işliyor. Alışveriş yapmak için ücretsiz bir paket gönderme sitesi var www.viaddress.com . Örneğin Amazon.com ve Ebay.com alışverişlerinde gayet güzel işliyor. Bu siteye ücretsiz üye olabiliyorsun. Sana sanal bir Amerika adresi temin ediyorlar, böylece istediğin Amerikan mağazasından ya da eBay satıcısından alışveriş yapabiliyor ve paketini kolayca Türkiye'ye ulaştırabiliyorsun. Hatta eğer uluslararası kredi kartlarını kabul etmeyen Amerika mağazalarından alışveriş yapmak istersen Viaddress istediğin ürünleri hiçbir komisyon eklemeden satın alıp sadece taşıma ücretini ödemen karşılığında paketi sana ulaştırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Gümrüğe takılıp takılmama konusunda herhangi bir garanti vermiyor viaddress , öyle değilmi ? Sadece Amerika'dan Türkiye'ye kargosu yollamayan firmalara aracı oluyor. 36 dolar ağrılık: 5 lbs(2.27 kilograms) europe a gönderme fiyatı yazıyor (yani türkiye)

Peki bize hangi kargo firmasıyla göndericek aldığımız ürünü ?

Kargo fiyatı ups,fed,dhl ile gönderiyorsa ucuz .Nasıl Kar ediyor bunlar anlamadım ürünümü çalıyorlar napıyorlar :P

Edıt: kalimarino senin kar'ın ne bu işten ? Sanki alışveriş yapan normal bir vatandaş ayakları yapman hoş olmadı güven açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Fedex ile yolluyorlar. Bunu aldım ben viaddress kullanarak: http://gifts.barnesandnoble.com/Industriell-Front-Cover/e/9781615513369/?cds2Pid=30261

İnternette çoğu yerde viaddress'e scam diyorlar ama o yazılar hep 8-9 aylık. Sanırım düzeltmişler kendilerini, bana bir gün içinde kargolayıp yolladılar. Para kazanmak için genelde ne yapıyorlar bilmiyorum ama benim ürünün 2 lbs olduğunu söyleyip fazladan para aldılar. Fedex sayfasında 0.8 lbs yazıyor. $5 fazla verdim ama sorun çıkarmaya değmez diyip birşey demedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar Türkiye'de satılan birçok şeyi malumunuz yurtdışında
çok daha ucuza bulabiliyoruz. Özellikle profesyonel malzemeler,
elektronik ürünler gibi markalı ürünler çok daha ucuza mal olabiliyor.
Elektronik ürünler özellikle Amerika'da çok ucuz. Ancak maalesef bu
sefer de kargo çok pahalıya geliyor.

Buna bir çözüm olarak kargo yönlendirme şirketleri kurulmuş. Ben de
yaklaşık 5 ay önce ebaydan HTC cep bilgisayarımı alırken keşfettim.
Ben A.B.D.'den ürün satın alırken, oldukça meşhur olan
www.viaddress.com sitesini kullanıyorum. İlk önce cep bilgisayarımı
daha sonra da ebaydan saat, amazondan İngilizce
ve Yunanca çalışma kitapları aldım. Cabelas'tan çakı ve dağcılık ürünleri
aldım. Türkiye'de çok pahalıydı ve yüksek kargo ücreti ödemeden bu site
sayesinde çok ucuza geldiler.

Benim gibi sırf kargo ücreti yüzünden Amerika'dan birşey satın alamayanlar
için şu şekilde tarif etmek isterim. www.Viaddress.com sitesine ücretsiz
olarak üye oluyorsunuz ve site siz gerçek bir A.B.D. adresi temin ediyor.
Siz alışveriş yaptığınız firmaya bu adresi veriyorsunuz ve site size
paketinizi çok daha düşük bir kargo ücretiyle yolluyor. Eğer alışveriş
yaptığınız firma kredi kartınızı kabul etmiyor ise ayrıca siteye de
sipariş talebini verebilirsiniz. Site herhangi bir komisyon ücreti almadan
paketinizi size postalıyor.

Çok daha düşük ücretlere alabileceğiniz şeylere, dünyanın parasını vermeyin
istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 yıl sonra ...
supplem geçme ihtimali yok. Uzun adam falan geçirir anca. Ya milli sporcu olmanız lazım ya da doktor reçetesi ibraz ederek alabiliyorsunuz. Reçetede ürünün bire bir aynı adı yazılı olacak (tablet miktarına kadar) devlet hastanesinden doktorun kaşe ve imzasını içerecek. İmkansız gibi bir şey. Ya da doktor tanıdığın olacak.

Ayrıca ek bilgi olsun, tecrübeyle sabit. Özel kargolar (fedexi ups gibi) bunlar istisnasız x-rayden geçiyor, içine sinmezse ayrıca memurlar kutunun içini açtırarak bakıyorlar. Gümrüğe takıldığı takdirde ekstra olaran günlük depo parası gibi bir şey kesiyorlar saçma sapan kazık yiyorsunuz.

Posta ile geldiği zamanda x-rayden geçiyor ancak çok nadir olarak merkezine göre yoğunluktan ötürü falan x-rayde kaynıyor. Zaten oradaki memurlar insanlıktan çıkmış. Adama kapalı kutu ver içinde ne var diye sor direk telefon imei no söyler sana seviye o yani. Ürünün hangi ülkeden geldiği, ağırlığı cartı curtu inanılmaz bir experience var adamlarda. Paket açma mevzusu ise siz olmadan asla açamıyorlar. Sizin de orada bulunmanız gerekiyor. Kağıt gönderiyorlar. Bu yüzden "lan şimdi sırf kurtlandım diye kargo sahibini buraya çağırmayalım" mantığı ile daha rahat geçebiliyor. Kısaca takipli posta yolu ile gelen paketlerin gümrükten geçme olasılığı daha yüksek. Özel kargoyu affetmiyorlar ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...