Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

%100 CPU Kullanimi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bilgisayarim acilir acilmaz %100 CPU kullanildigini gosteriyor. Tum Programlari kapasam bile %90-%100 arasi CPU kullaniliyor.
virus/Spyware programlarinla tarattim ve bi sonuc cikmadi.

Bilgisayarim acayip yavasladi. Internette baya bi arastirdim bi cok insanin bu boyle bi sorunu var ama tam bi cozum yok. Bide Patilere danisayim dedim.
Mesaj tarihi:
Uzun zamandir Vista kullaniyor ve hatta ayni cd ile formatlarimi atiyorum. Vista bir anda yavasladi sorun isteletim sisteminin ne oldugu ile ilgili degil yani.
Mesaj tarihi:
"msconfig " ten baslangicta calisan tum programlari kapadim. Task manager dan CPU yu kullanan programlara baktigimda cpu yu %96 ile " System Idle Process " yiyor. Kapatmayi deniyorum ama olmuyor.
Mesaj tarihi:
Uzun said:

CPU yu kullanan programlara baktigimda cpu yu %96 ile " System Idle Process " yiyor. Kapatmayi deniyorum ama olmuyor.

http://img543.imageshack.us/img543/2955/picardfacepalm.jpg

hoca üzgünüm de ilk defa mı windows kullanıyorsun?

system idle process (sistem boşta işlemi) o cpu'yu yemiyor, cpu'nun kaçının boşta olduğunu gösteriyor.
Mesaj tarihi:
Sorun islemcideki fan in altindaki macunun fazlaligindan kaynaklaniyormus. Tamirciye goturunce anlasildi. Istediginiz kadar ileri gitmeye dewam edebilirsiniz. Neyse saolun genede.
Mesaj tarihi:
adam resmen tamir etmiş olup işçilik parası almak için neler yapmış ahah

bu arada sorun düzeldi mi?
artık system idle process çok kullanmıyor mu CPU'yu?
trojan falan yüklemiş olmasın adam başka şeylere kullansın diye
Mesaj tarihi:
AHAHAHAHAH
ulan bu bilgisayarcılar ne şerefsiz arkadaş.

İÇİNDEKİ TRANSÖSTÖRÖ YANMIŞ YEĞEN 1000 DOLAR ARTI KADEVE ARTI ÖTEVE MASRAF VAR, PARÇA AMERİKADAN GELCEKJ 3 HAFTA SÜRER de dedi mi?
Mesaj tarihi:
Uzun said:

"msconfig " ten baslangicta calisan tum programlari kapadim. Task manager dan CPU yu kullanan programlara baktigimda cpu yu %96 ile " System Idle Process " yiyor. Kapatmayi deniyorum ama olmuyor.

gozlerden kacti mi bu?
Mesaj tarihi:
Uzun said:

Sorun islemcideki fan in altindaki macunun fazlaligindan kaynaklaniyormus. Tamirciye goturunce anlasildi. Istediginiz kadar ileri gitmeye dewam edebilirsiniz. Neyse saolun genede.

Valla ister fazla sür, ister hiç sürme, CPU Windows'ta dandik işler yaparken seni yavaşlatıcak kadar ısınamaz. Ağır işler yaparken hissedebilirsin anca bunun farkını.

Kaldı ki "Vista kullanıyordum birden yavaşladı, 7 yükledim devam ediyor" falan demişsin, arada açıp zevkine termal macun eklemiyorsun heralde kasaya? Dolayısıyla ondan olması tekrardan mantıksız.

Bence o bilgisayarcıya bir daha pek uğrama, yolmuş adam seni bildiğin :p System Idle Process de CPU'nun ne kadarının kullanılmadığını gösteren bir dalga, ne kadar yüksek o kadar iyi yani.
  • Yeni Oluştur...