Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

%100 CPU Kullanimi

Uzun

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarim acilir acilmaz %100 CPU kullanildigini gosteriyor. Tum Programlari kapasam bile %90-%100 arasi CPU kullaniliyor.
virus/Spyware programlarinla tarattim ve bi sonuc cikmadi.

Bilgisayarim acayip yavasladi. Internette baya bi arastirdim bi cok insanin bu boyle bi sorunu var ama tam bi cozum yok. Bide Patilere danisayim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun said:

CPU yu kullanan programlara baktigimda cpu yu %96 ile " System Idle Process " yiyor. Kapatmayi deniyorum ama olmuyor.

http://img543.imageshack.us/img543/2955/picardfacepalm.jpg

hoca üzgünüm de ilk defa mı windows kullanıyorsun?

system idle process (sistem boşta işlemi) o cpu'yu yemiyor, cpu'nun kaçının boşta olduğunu gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun said:

Sorun islemcideki fan in altindaki macunun fazlaligindan kaynaklaniyormus. Tamirciye goturunce anlasildi. Istediginiz kadar ileri gitmeye dewam edebilirsiniz. Neyse saolun genede.

Valla ister fazla sür, ister hiç sürme, CPU Windows'ta dandik işler yaparken seni yavaşlatıcak kadar ısınamaz. Ağır işler yaparken hissedebilirsin anca bunun farkını.

Kaldı ki "Vista kullanıyordum birden yavaşladı, 7 yükledim devam ediyor" falan demişsin, arada açıp zevkine termal macun eklemiyorsun heralde kasaya? Dolayısıyla ondan olması tekrardan mantıksız.

Bence o bilgisayarcıya bir daha pek uğrama, yolmuş adam seni bildiğin :p System Idle Process de CPU'nun ne kadarının kullanılmadığını gösteren bir dalga, ne kadar yüksek o kadar iyi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...