Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar oyunları çok kötü

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayar oyunlarının çok fazla zaman harcadığını biliyor muydunuz?
Yüksek zekalı kişilerin üretmek ve düşünmek yerine bilgisayar oyunları oynaması çok yalnış birşey.
Normal zekalı ve geri zekalılar içinde durum aynı..
Oyun oynayarak vaktimizi boşa harcıyoruz.
Peki dolu harcamak nedir diye soracak olursanız dolu harcamak üretmektir, tüketim üretmektir veya üretimi fonksyonel hale getirmektir. Bizi aptal yerine koyuyorlar, uyuşturuyorlar. Bize farklı vizyon kattığıda tamamen safsata.. Denizin dibinda adam toplayarak vizyon mu katar insan kendine yada kaliteli bir kurgu içinde ilerleyerek. Jean Baudrillard ın simulasyon kuramında bahsettiği gibi bunların hepsi gerçeğe yakınsama ama gerçekle kesişmiyor. Bu da idealar dünyası ile gerçek dünya arasındaki uçurumu büyütüyor zihinlerimizde. Beynimizi zehirliyoruz sadece. Ki oynarken aldığımız subliminal mesajlarda cabası.

------
Alıntıdır.
Yorumsuz koydum buyrun merakla izleyeceğim. =)
Sosyal ağlarda paylaş

aslında "dolu harcadım" dediğin işlerde bile hayatını boşa harcamış oluyorsun.

bu "hayatı boşa harcamak - dolu harcamak" geyiğini, hayata çok dar pencereden bakmaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
hayat dediğin zaten öldüğünde bitecek bir durum.

ama şu var ki, "boşa harcanan zaman" denilen şey esasında insanın eğlenmek için kendine ayırdığı zamandır.
kitap okumak, televizyon izlemek, oyun oynamak, hep insanın eğlenmek için ayırdığı vakitlerdir.
eğer "boşa harcanan zaman" olmasaydı insanın, "dolu harcanan zaman" diye tabir ettikleri aktiviteleri de yapacak hali, kafası veya durumu da kalmazdı.
Her gün oturup calculus problemleri çözemez ki bir insan. Kafasını rahatlatacak aktivitelere de ihtiyacı var.

Yoksa "All work and no play makes Jack a dull boy" durumu doğar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...