Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büşra

reyou

Öne çıkan mesajlar

http://www.youtube.com/watch?v=XmjdRk0ob3k
http://www.youtube.com/watch?v=NtgWGUWOO1g&feature=related

Vizyon Tarihi: 19 Mart 2010
Tür: Dram, Romantik, Türk Filmi
Yapım: Türkiye
Dil: Türkçe
Yönetmen: Alper Çağlar

Internet Adresi: http://www.busrafilmi.com
Dağıtımcı: UIP
Yapımcı: Akare Film

Oyuncular: Mine Kılıç, Tayanç Ayaydın, Çiğdem Batur, Coşku Cem Akkaya

ilginc bi film olacaga benziyo,

bide bu karakter lmanyakta cizen bahadir boysalinmis sanirim.
buda benden ek bilgi olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Büşra karikatürlerini görmüştüm çok evvel önce, ona buna küfreden, insanlara kinci laflar sarfeden anarşist neomüslüman bir kız idi Büşra.

Böyle bir karakterin filmi bu şekilde mi olcak?
"Dindar insanları ezdiğiniz yeter, hepiniz Hitlersiniz" mesaj kaygısı güden bir film olmuş gibi.
İnternette bir kaç yere bakınca oralarda da muhabbet hep "türbanlıları ezmeyin, onları toplumdan atmayın" gibi şeyler olmuş.

Keşke birisi de çıkıp "cemaat dindarı" olmayan insanların çektiği çilelerden bahsetse. Herhalde "kanlı olmuş, yayına sokmuyoruz" derlerdi onu.

"Klişe filmlerden farklı bir film geliyor" da denmiş de,
bildiğin klişe yeşilçam filmi bu,
fakir ama gururlu genç bir kız/oğlan, zengin ama mutsuz genç bir oğlan/kız bir yerde karşılaşırlar, zengin olan kendine atanmış gelin/damat'tan hoşnut değiller. bunlar sürekli muhabbet ederler, zengin sosyeteye karşı çıkarlar, filmin sonunda evlenirler ve mutlu son diye biter.
Büşra da benzeri bir film olursa şaşırmam, ona benzer bir konusu var.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Keşke birisi de çıkıp "cemaat dindarı" olmayan insanların çektiği çilelerden bahsetse. Herhalde "kanlı olmuş, yayına sokmuyoruz" derlerdi onu.

başörtülü kızlarda aşık olur, hemide ateist yakuşuklu, karizma erkeklere olabilir.
Onların peşinden gece gece sokaklarda tek başına takip edebilir,öpüşebilir vs.
Hadi ya?

E o zaman başörtüsünü neden takıyorsun? Tamam normal bir şey bunlar, ama senin başörtüsü takmanın sebebi Allahın emriyse, Allah sana nikahın olmayan erkeklerle tokalaşmayı, öpüşmeyi yasaklamıyor mu?
Hem ağlıyorsun, beni başörtülü diye aralarına almıyorlar diye, hemde başörtüsünü sadece başa takılan bir bez parçası konumuna indirgiyorsun.

E standart herkesin yaptığını yapacaksan o zaman başörtüsünün manası ne? Sormazlarmı sana başörtüsü takmak Allahın emriyse, bunları yapmamanda Allahın emri diye?

Acıların başörtülüsü olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

E zaten Türkiye'deki türbanlıların önemli bir yüzdesi öyle abi. Türban kafasındadır ama makyaj yapar dolaşır, dar pantolon giyer tüm vücut hatları ortadadır. Her şeyi yaparlar vs.

Siyasi olarak ve aile baskısıyla takılmasından kaynaklanıyor biraz bence. Bir de tabi insan sonuçta nefsinden tamamen vazgeçememiş demek ki, yetememiş yani o kadar da ağır eleştirmeyin yazık =(
Sosyal ağlarda paylaş

Bahadır Boysal'ın bir film çekecek gücü varsa, onca çizdiği şeyin arasında anarşist müslüman Büşra'yı seçmesinden art niyet demesem de bir saçmalık ararım.

Nerede Sanalsimge, nerede Çukurova Speedler, nerede o fütürist melekler falan filan. Ortama uygun diye türbanlının filmini çekmeyi uzun yıllar Leman'da çizmiş birine yakıştıramadım açıkçası.

edit: Baya oldu okumayalı ama benim hatırladığım kadarıyla Büşra bir nevi Tilbe gibi bir karakterdi(anlayanlar anlar). Böyle alık alık bakan bir tip değildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Bahadır Boysal'ın bir film çekecek gücü varsa, onca çizdiği şeyin arasında anarşist müslüman Büşra'yı seçmesinden art niyet demesem de bir saçmalık ararım.

onu ben de düşündüm, belki ekibin önerisidir "madem şu sıralar türban popüler, türbanlı bir film yapalım" diye kararlaştırmış olabilirler.

said:
edit: Baya oldu okumayalı ama benim hatırladığım kadarıyla Büşra bir nevi Tilbe gibi bir karakterdi(anlayanlar anlar). Böyle alık alık bakan bir tip değildi.

ben de onu diyorum, epey bir zaman evvel okumuştum Büşra ile ilgili karikatürleri, ve böyle "ezilmiş" bir karakter hatırlamıyorum.
"acaba ben mi yanlış hatırlıyorum" diye bazı sitelere baktığımda ise, "türbanlılar çok eziliyor, bu filmi destekliyorum" gibi yazılara rastlayabildim sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...