Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigaraya zam =)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bakkallar sigaraların alayını zula yapmış. Raflarda satılmayan sigaralar var. işte West, winston super slim, 2001 falan.

winston falan satmıolar.

satanlarda kafasına göre fiyat biçmeye calısıo
Mesaj tarihi:
huun said:

içmeyip sigortaya eşşek yüküyle masraf bindirenleri de tepeden aşşağı atalım istersen?

kendi evini bilerek ve isteyerek ateşe verene de sigorta ödemiyor, olacak iş mi? :/
Mesaj tarihi:
fastfood yiyenlerden de fazla para alsınlar o zaman. spor yapıp sakatlanma riski olanlardan ya da spor yapmayıp kalp ve dolaşım sistemi sorunu yaşama riski olanlardan?

işletmeci kafasıyla yaklaşacaksan konuya, gene dediğime geliyor.

dünyanın geldiği hale bak! eskiden şövalyeler prensesi kaçıran ejderhanın peşinde koşarlardı, şimdi sigara içenleri kovalıyorlar. bu sigara yasağından sonra kılıçları kuşanıp kahramanlık yaptığını zannedenlerin sayısındaki artış da ayrıca rahatsız edici.
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

valla bugün winston box aldım 4.80 olmuş

tez vakitte gidip tahtakaleye evime tütün dolduracağım.

başka türlü olmicak.

e abi ben dün aldım 4.30'a hatta sordum aga hani zam vs yok gelmedi daha dediler.
Mesaj tarihi:
huun said:

dünyanın geldiği hale bak! eskiden şövalyeler prensesi kaçıran ejderhanın peşinde koşarlardı, şimdi sigara içenleri kovalıyorlar.

Lütfen bi daha analoji yapma.
Mesaj tarihi:
sigara lükstür.götüne don alıcak parası olmayan adamın sigara içmesi anormal bi durumdur.öğrenci işi de değildir.he olur para harcayacak yer bulamıyosundur,çok zenginsindir içersin de,aylık 700 lirayla yaşayan adamın ayda 100 200 kaçsa artık büyük bi kısmını sigaraya basması kadar saçma bi olay olamaz.sigara sağlığa zararlı içilmesin falan diye yapılmıyo zam,hamburger örneğine tırt demişsiniz de,adam aynı mantıktan yaklaşmış yani sağlığa zararlı madem onada yapsınlar.günde 20 tane yemen gerekmiyo hamburger,2 tane hamburger de aynı zararı veriyodur kalbe 20 sigaranın vrediği kadar..fazla bilgim yok bu konuda ama kolesterol tansiyon vs olan kişiler için özellikle doğrudur sanırım.

her neyse.sigaraya zam gayet doğru.lise 2 ye giden günde 15 lira harçık alan çocuk sigara falan içemez yani olmaması gereken bişey.

edit : imla
Mesaj tarihi:
Sigara içeceği olan adam ordan burdan kısar yine sigarasına parayı ayırır abi. Sağlığa zararlı olmaları açısından hamburger benzer bir örnek ama sigaranın yarattığı bağımlılıkla hamburgerin de hiçbir alakası yok.
Mesaj tarihi:
Kimse sigarayı filan bırakmayacak bu zam yüzünden. Ya harçlığından, ya çocuğunun bez parasından kısacak yine aynı sigarayı alacak veya daha ucuz olana geçecek.

Hükümet krizde kaynak yaratmak için milletin boğazını sıktıkça sıkıyor, bazı sivri akıllılar da bunun millet daha sağlıklı olsun diye yapıldığını sanıyor. Vay anam.
Mesaj tarihi:
zamlar belli olmadi hala. bakkallara raftan indirin fiyat belli olana kadar demisler tabi adam niye indirsin rizkini raftan ehue. kafasina gore kimisi 50 kimi 75 kimi de 1 lira zamla satiyor. ama mesela dun winston bulamadim iki uc bakkalda, gittim camel aldim ben de 5 lira ayni fiyattan.
Mesaj tarihi:
sesu said:

Saat 12 olmadan saldırın kartonlara o zaman hadi gogo sdf.

bakkallar da enayi zaten karton karton karlarini bize dagitacak kadar seviyolar bizi..
Mesaj tarihi:
http://dergiweb.com/turkiye/sigara-yakmak-luks-oldu-2237

winstondan yani american flavor'dan ses yok henüz..hadi hayırlısı.. ama muratti 5.5 olduysa bu da 5.5 olacak..öf
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...