Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilim Adamından Teori: Ölüm Yok

chagy

Öne çıkan mesajlar

Ne kadarda korkuyorsunuz ölümden adamın dediği bir ölçüde dogru ,fakat tamamı ile değil ölüm tabiki var ölüm bu dünyadaki hayatımızın sona ermesidir. şöyle demek gerekirdi ölüm yok olmak değil sadece ruhumuzun bu bedenden(zaman ve mekandan) ayrılıp başka bir boyuta(berzah) alemine geçip tekrar dirilene(alemin kıyametten sonra başka bir keyfiyette tekrar yaratılmasına) kadar orda bekletilmesi haline ölüm denir.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Spiritualism olmuş sanki :)

Aynen öyle olmuş. Buddha Dhamma (Dharma) Laozi Tao'dan neyi kasıt ediyordu sanki. Bu adam bilimsel yaklaşmış tabi o ayrı. Hangi Zen Ustasına sorsan ölüm diye? O nedir der. Ama insanların hayal ettikleri ölümsüz apayrı bir durum. Hiç yaşlanmamak gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

psikolojide şöyle birşey var ki insanlar öleceklerini fikir olarak kabul eder ama ölecekleri gerçeğinin bilincinde olarak yaşamazlar..
bıçaklanma sahnelerini canlandıran oyunculara mesela o an şoka girmiş gibi yapmaları istenir çünkü kişi ölümle yüzleşene kadar öleceğinin bilincine varmıyor genelde...
beylede bişi var..
Sosyal ağlarda paylaş

multievren felsefesinden bakarsak bilinci olan herhangi bir canli, butun evrenlerden en azindan bir tanesinde bilinci oldugu surece yasayacaktir. Bir evrende otobus carpip oluyorsa, diger evrende otobus "az kalsin carpiyordu" durumundadir. Kisi, 2. evrendeki yoluna devam edecektir. Ama, baskalarinin evreni 1. evrende devam edeceginden, baskalarinin olmesi mumkun, bahsi gecen insanin olmesi mumkun degildir.

kisacasi, sen asla olmeyeceksin, ben asla olmeyecegim, ama benim evrenimde sen oleceksin, senin evreninde ben olecegim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...