sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Hürriyet başlatmış, bi tane de biz yapalım. İki farklı görüş: Cengiz Semercioğlu, Hürriyet said: Metrobüsün ne kadar çağdışı kalmış bir ulaşım şekli olduğu her geçen gün kanıtlanıyor, işte son olarak dün Merter’de yoldan çıktı otomobillerin arasına daldı, trafik saatlerce felç oldu... Bu yeni değil ki her gün metrobüsle ilgili bir sıkıntı yansıyor gazetelere. Yolcuların otobüslerden inip kilometrelerce yürümesi, İstanbul ulaşımının rutin görüntülerinden biri haline geldi. Bakın metro nasıl tıkır tıkır çalışıyor, 40 yılda bir problem çıkıyor... Çünkü modern dünyanın kurallarıyla yapılmıştır, dünyada metro sistemi nasılsa bizdeki de öyledir bu yüzden de sorunsuz çalışır. Metrobüs gibi ucubik bir icat değildir. Metrobüs ise tamamen melez; tramvay mı, otobüs mü, troleybüs mü ne olduğu belli olmayan garip bir icattır. E5’in şeritlerini çalıp, ana ve yan yolları tıkaması bir yana kendi içinde sağlıklı bir sistem olmadığı da daha bir yılını doldurmadan kanıtlanmıştır. Bu metrobüslerden hemen vazgeçilmeli... Hazır E5’te metrobüs için ayrılmış bir yol varken bu güzergah hemen kazılıp yeraltına indirilmeli ve metro çalışmalarına başlanmalıdır. 3 yıl mı sürer 5 yıl mı sürer fark etmez, bu sürede metrobüse katlanırız ama hiç olmazsa modern bir taşımacılık için umudumuz olur. Kendisine ayrılmış özel koca şeritlerden bile gidemeyen bir ulaşım sisteminin iyi olduğunu da lütfen kimse iddia etmesin artık... http://www.hurriyetmax.com/haber/12915470.asp Emre Aköz, Sabah said: Geçen akşam Zincirlikuyu'dan metrobüse binerek Kadıköy'e gittim. Bu ilk durağın eksikleri henüz tamamlanmamıştı. Otobüs ise harikaydı. Yeni dökülen asfaltın üstünde yağ gibi kayıyordu. Söğütlüçeşme durağına vardığımda, Kadıköy Belediye Binası'nın hemen arkasından geçen yolun minibüsler, halk otobüsleri ve taksiler tarafından ablukaya alındığını gördüm: Bağırarak, korna çalarak, en küçük bir araya 'kafayı' sokarak, metrobüsten inen yolcuları kapabilmek için uğraşıyorlardı. Dün bu satırları yazarken henüz F.Bahça-Sivas maçı başlamamıştı ama seyircilerin de yığılmasıyla birlikte bu bölgedeki trafiğin ne hal alacağını tahmin etmek zor değildi. Söğütlüçeşme'nin metrobüse göre tekrar düzenlenmesi gerekiyor. Zor bir iş değil aslında: Yolcu almak isteyen ticari araçların duracağı bir sürü yer var çevrede. Sonra tekrar metrobüse binerek Altunizade'ye gittim. Mabeyin restorandaki toplantıya ulaşmak için üç kere merdiven inip çıktım. Yaşlı insanların bu kadar çok ve bu kadar dik merdivenleri inip çıkması mümkün değil. Soğuk günlerde kalpten yığılıp kalanlar olursa kimse şaşırmasın. (Basın katil merdiven diye başlık atar.) http://arsiv.sabah.com.tr/2009/03/05/haber,98D59EA712D74E1584C26ACC2284E2E2.html Ankete katılanlar görüş de belirtilse hoş olur, düşünceler, deneyimler vs...
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 şu an için iyi de, yani baya çağdışı. adam gibi metrosudur şudur budur olsa.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Geçici bir çözüm. İleride metrodan başa çözüm yok aynı güzergaha.
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 işimi görmesi açısından fevkalade ama bencilce düşünmek yerine genel düşünmek lazım öyle düşününcede pek iç açıcı olmuyor. sadece bir tek güzergahı olan bi ulaşım aracının direksiyonunun olması saçmalık.
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Metro şart. Metrobüs geçici çözüm olarak fena değil, ama çok yatırım yapıldı, metroya dönülünce hep çarçur olacak o paralar.
Goarth Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Ben bu döneme kadar sürekli metrobüs kullanmak zorunda kalmıştım çünkü okuluma giden bütün otobüsler iptal edildi.Metrobüs ile otobüslerin tek farkı içindekilerin fazla trafiğe girmemesi ama otobüslerde insanlar en azından adam gibi binebiliyor adam gibi inebiliyorlarken metrobüte böyle birşey yok, Edirnekapı gibi duraklarda insanlr resmen oturmak için birbirini eziyor ve tabii bu karmaşada hırsızlar bayram ediyor. Bu durum böyle olsada olay mahalinde tek polis olmuyor. Diğer komik bir nokta başıma gelen, geçen sene haziranın son günlerinde Merter'den Edirnekapı'ya gelirken yaşadım: Şöför benzin almayı unutuğu için metrobüs duruyor ve trafiği felç etmişti insanlar itmek zorunda kalmış,haliç köprüsü boyunca metrobüsler durmuştu.. Otobüsler varken daha rahat ve insancıl ulaşım yapabiliyorduk.
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Rock said: sg-1 sen İzmir'de yaşamıyor musun? evet
Rock Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Absolut said: Geçici bir çözüm. İleride metrodan başa çözüm yok aynı güzergaha. Topoğrafya nedeniyle metro biraz zor bence. Tramvay belki. Goarth said: Otobüsler varken daha rahat ve insancıl ulaşım yapabiliyorduk. Polemik yaratmak istemiyorum ama soramadan da edemeyeceğim. Dalga mı geçiyorsun? Normal otobüsler de en az metrobüsler kadar dolu oluyor. Metrobüs en azından sıkışık trafiğe takılmıyor, gideceğin yere daha hızlı gidiyorsun.
giroflée Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 istanbula kazma vursan arkeolojik bulgu çıkıyor. yer üstü çözümler daha iyi olacak gibi.
mani Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 metrobüs kadar rezil bir ulaşım sistemi gelmemiştir dünya üzerine. tamamen oy almak için, birilerine ihale kazandırmak için rant için kurulmuş sistem. metrobüs denilen şey nurettin sözen zamanında kullanılan tercihli yolun allanıp pullanıp halka satılması olayıdır. ulaşım açısından kara bir leke ve rezaletken pazarlama açısından düzenin sahiplerine çok yakışan çakallık ödülüne aday gösterilebilir.
Law Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Metrobüs olmadan önceki duruma göre kıyaslarsak, gideceğim yere daha hızlı vardığımdan bence gayet iyi. Ama sefer sıklığı artırılmalı yada ilerde metro ile yapılmalı böylece 2 şerit diğer araçlara ayrılımış olur, trafik biraz daha rahatlar. 2 Hafta önce metrobüsde tam arkamda kızın biri bayıldı, gençde bir kız 19-20 yaşlarında. İşin garibi otobüsde kadınlarda vardı ama kimse birşey yapmadı, müdahale etmedi. Artık ben utandım yahu ne öküz insanlar olduk diyerekden, gittim kızın ayaklarını kaldırdım 45 derecelik bir açı yapacak bir şekilde neyse sonra 5 saniye içinde kendine geldi, ayaga kaldırıp oturttum bir yere. SOnraki durakda indi, herhalde tansiyonu dusdu. Birde içerisi kalabalık ve sıcakdı bayagı. Şehir hayatı insanı canavara dönüştürüyor.
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Benim bir önerim var metrobüs kaldırırsın VİP yol yapılsın Na$ıl olur ?
Goarth Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Rock evet otobüslerde metrobüsler kadar kalabalık ama alternatifleri olduğu için mesala karşıya geçmek için 128 de binebilirsin 110da binebilirsin çift katılıyada binebilirsin(şu an bu saydıklarım kaldırılmadı ama ) iptal oldukları zaman sadece metrobüse biniyorsun evet belki daha hızlı ama içersi o kadar dolu oluyor ki bir arkadaş yazmış bu konuda. Ayrıca insanlar bu araçta insanlıklarını unutuyorlar otorucam diye neler yapıyorlar ya..
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Geçtiğimiz yıl 7-8 ay boyunca yoğun olarak kullandım metrobüsü. Nispeten rahat diyebilirim. Özellikle Zincirlikuyuda inip bindiğim için ilk durak rahat rahat gidip geldim açıkçası. En önemlisi zamandan tasarruf sağlıyor. Ama tabi çok kalabalık oluyor ara duraklarda o ciddi sıkıntı. Sefer sayıları arttırılmalı.
Rock Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 İki yöne de zamanında çok gidip gelmiş biriyim.128 ve 500ler gibi otobüslerin de özellikle yoğun saatlerde nekadar dolu olduğunu çok iyi biliyorum. Bir de buna trafik sıkışıklığı eklenince iyice çekilmez oluyor. Yoğun olmayan saatlerdeyse metrobüste okadar dolu olmuyor zaten. Ayrıca bu hatların kaldırılması zor. Farklı yerlerden gelip metrobüs güzergahınından farklı bir güzergah kullanıyorlar. Metrobüsün şuan çok sorunu olabilri ama her şekilde normal otobüsten iyidir.
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Ya beyler siz hiç halkalı-sirkeci treni'ne binmedinizmi ? Sabah 8.30-9 da binin rabbim iyi ki erkek doğmuşum dersiniz üstünde ki ve önünde ki yolcuları kesin :) alın size aynı tren metrobüs kalabalığı hiç birşey. Bilmiyorum belkide ben dershane'ye ( taksi dışında alternatif yoktu o zamanlar) gide gele alışmıştım . Konforlu geliyor metrobüs (cok ta binmedim metrobüs'e ama e-5'te geçerken görüyorum tren hiç kalır yanında) ha bide tayfası halkalı>avcılar>soğuk su>kanarya dan akarak geliyor florya'ya double kill yani
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Şu haliyle bile gayet büyük bir rahatlık, yerine bir alternatif bulunmadan kaldırılması büyük saçmalık olur. Ama büyük eksiklikleri var, bayağı bir geliştirilmesi lazım kapasite, güzergah, araç sayısı ve yoğunluğu, güvenlik hatta şoför eğitimi vs açısından
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 valla ben karşıye geçerken devamlı kullanyorum mis gibi de oluyo.
fenris Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 evet, bi ara güneşli ye gitmem gerekti. metrobüs olmasa kabus olurdu bildiğin. ha tabi metro olsa istanbul'un tamamında şahane olurdu.
AutolycuS Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 inip binmesi, aktarmaları vs zor ama trafiğe takılmaması ve gidiş saatini aşağı yukarı bilebilmek süper
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Rewendor said: Şu haliyle bile gayet büyük bir rahatlık, yerine bir alternatif bulunmadan kaldırılması büyük saçmalık olur. Ama büyük eksiklikleri var, bayağı bir geliştirilmesi lazım kapasite, güzergah, araç sayısı ve yoğunluğu, güvenlik hatta şoför eğitimi vs açısından aynen katılıyorum. yoksa bence çok büyük rahatlık. neden bu kadar eleştiriliyor anlamıyorum açıkçası.
Öne çıkan mesajlar