Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işlemcinin pinini koparan kahraman

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

evet tüm ses çıkarmasının, mavi ekran verdirmesinin, pcyi dondurmasının sebebi bir pin eksik çalışmasıymış.

kafama takıldı bir boşluk var gibi geldi işlemcide (ama çok temiz boşluk böyle özellikle konulmuş gibi). oturdum dört kere baştan saydım 938 çıktı her seferinde, 939pin benim işlemcim. yarın gidip pin taktırıcam.

bu da böyle bir anım olarak tarihe geçsin.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

1 pinden öyle arıza çıkartıyormuymuş ya...

abi normalde hiç çalışmaması gerekiyor öyle bi durum yani sdfjh

@elesso: yok yanlış saymadım.

@xenocide: abi teker teker saymadım zaten, iki tane ince iğne aldım yanıma, önce onları önemli iki noktaya checkpoint olarak koydum, sonra ilk baştaki sırayı teker teker saydım (27), sonrakinde iki fazla vardı (29), sonra üç sıra 31, 29, iki sıra 31, 29, 16 sıra 31 falan şeklinde gidiyordu sdf

sadece ilk sayışımda fail oldum diğerlerinde hep aynı sayı çıktı, zaten gözüm anca toparlandı illüzyon gibi gözüküyor işlemci resmen dsf
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

carpma diye bi islem war?

2 kenari sayar carparsin?

evet ilk öyle yapayım dedim ama malesef eşit dağılımda değil bir sıra 29, diğeri 25 falan gibi gittiği için ilk sırayı sayıp diğerlerinde kaç pin fazla diye bakarak saydım. zaten 16 sıranın üstüste 31 olması hem garip, hem de büyük kolaylık oldu sayma açısından fds.
Sosyal ağlarda paylaş

-Crawler- said:

Bende pin taktırmayı anlamadım. Nasıl olacak o iş merak ettim.

aynı olayı yaşamıştı bir arkadaşım, bildiğin altın pin takıyorlar işte aynısından (biraz ince işçilik tabi lehimi falan küçük baya), gayet de güzel oluyor sfdf.

elimde eski bi celeron işlemci var muhtemelen ondan söktürüp taktırıcam, yoksa beş lira istiyor şerefsizler bir pine.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

abi olur mu öyle. pinler altın falan bildiğim kadarıyla, senin dandik lehim oradaki direnci artırmayacak mı? kesin yine problem çıkartır o bence. yani teorik olarak öyle olmalı

altın zaten abi.
nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama yapıyorlar yani, çok duydum artı gözlerimle gördüm bir tane de, hâlâ çalışıyor mesela o taktırdığımız işlemci sdf

@kharon; clock'a gelmez derken o/c'den mi söz ediyorsun? sdf
Sosyal ağlarda paylaş

o/c'ye zaten emektar anakart HİÇ müdahale etmiyor, zamanında aynı kartla amd3000+'e (ki baya o/c çekilen bi işlemci) hiç o/c müsaadesi vermiyordu sdfgf

hayır zaten yeni pc alıcam, bunu da dandik bi kasa alıp eski monitörle yana koyucam ikinci pc olarak, arkadaş falan geldiğinde oyun atarız (ki crysis falan rahat oynatıyor yani güzel olur).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...